Τηλεδιασκεψη Ευρωπαιων ηγετων με συμμετοχη Μητσοτακη για τις εξελιξεις στην Ουκρανια

Στη τηλεδιάσκεψη τονίστηκε η εξάντληση όλων των διπλωματικών μέσων και των διαύλων επικοινωνίας προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση

Η ανάγκη συντονισμού των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καλύτερης προετοιμασίας σε περίπτωση κλιμάκωσης της κρίσης, υπογραμμίστηκε στην τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με άλλους ευρωπαίους ηγέτες, υπό τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με θέμα τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης τονίστηκε ακόμη η ανάγκη διατήρησης της ευρωπαϊκής ενότητας και η εξάντληση όλων των διπλωματικών μέσων και των διαύλων επικοινωνίας προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση.

Οι ηγέτες επανέλαβαν ότι μία επιθετική ενέργεια από την πλευρά της Ρωσίας θα επέφερε σοβαρές συνέπειες με μεγάλο κόστος και συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή.

Επαφή Σ. Μισέλ με επικεφαλής κρατών-μελών μεταξύ των οποίων και ο Κυρ. Μητσοτάκης για την Ουκρανία

Την κατάσταση στην Ουκρανία συζήτησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, με επικεφαλής κρατών-μελών μεταξύ των οποίων ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Συμμετείχαν επίσης, οι πρωθυπουργοί της Φινλανδίας Μαρίν Σάννα, της Πολωνίας Ματέους Μοραγουέσκι, της Ολλανδίας Μαρκ Ρούττε, της Σλοβακίας Έντουαρν Χέγκερ και της Σλοβενίας Γιάνες Γιάνσα.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο Σαρλ Μισέλ αναφέρει:

«Συνάντηση συντονισμού σήμερα το πρωί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την Μαρίν Σάννα, τον Ματέους Μαραγουέσκι, τον Μαρκ Ρούττε, τον Έντουαρντ Χέγκερ και τον Γιάνες Γιάνσα σχετικά με την κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία και γύρω από αυτήν και τη στρατιωτική συσσώρευση. Ενότητα, αλληλεγγύη και σταθερότητα της ΕΕ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.