Τι ζηταει ο Δημος Μαρωνειας Σαπων απο τον πρωθυπουργο

Παράρτημα σχολής του ΔΠΘ, ύδρευση από το φράγμα Ιασίου και φυσικό αέριο

Το υπόμνημα του Δημάρχου Μαρωνείας Σαπών ενόψει του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την ΑΜΘ έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών, ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου που ξεκινά τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή.
 
Συνοπτικά οι θέσεις που αναφέρονται στο υπόμνημα καταγράφουν πρωτίστως πως η ανάπτυξη του τόπου είναι παντελώς ασύμβατη και διαμετρικά αντίθετη με την οποιαδήποτε σκέψη εξόρυξης και επεξεργασίας των χρυσοφόρων κοιτασμάτων στο Δήμο.
 
Επίσης τονίζεται η ανάγκη για την κατασκευή του συνόλου του παράλιου άξονα Ιμέρου – ορίων Ν Έβρου, καθώς και την χρήση του Συνεδριακού κέντρου στη Μαρώνεια.
 
Παράλληλα η διοίκηση του Δήμου ζητά την ύδρευση των Σαπών από το φράγμα του Ιασίου, αλλά και αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων της περιοχής.
 
Ειδική μνεία κάνει στο φυσικό αέριο, ζητώντας να υπάρξει σύνδεση των δικτύων πέρα από την Κομοτηνή και στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών, τόσο για οικιακή χρήση όσο και για χρήση στην ΒΙΟΠΑ Σαπών, με την ταυτόχρονη κινητροδότηση ίδρυσης νέων μονάδων σε αυτή.
 
Παράλληλα αιτείται την ίδρυση Μονάδας Νεοσυλλέκτων στις Σάπες, την δημιουργία εργατικών κατοικιών στις Σάπες, και την δημιουργία μόνιμης βάσης ΕΚΑΒ στις Σάπες. Επιπλέον επαναφέρει το αίτημα της αξιοποίησηςτου κτιρίου ΔΟΥ και υποδομών καταργειθησών υπηρεσιών από την Αυτοδιοίκηση
 
Τέλος ζητά τη δημιουργία Παραρτήματος Σχολής του ΔΠΘ που να σχετίζεται με τον πρωτογενή τομέα στους Προσκυνητές, αλλά και Κέντρο αναβίωσης παραδοσιακών καλλιεργειών στην Ξυλαγανή και αναφέρεται στην δημιουργία 2 ταμιευτήρων μεταξύ Ξυλαγανής και Ιμέρου, αξιοποιώντας τα νερά του Λίσσου και μειώνοντας το κόστος παραγωγής που με την χρήση υπόγειων αρδευτικών συστημάτων σήμερα είναι δυσβάστακτο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.