Τη Βουλη και το εργο της γνωρισαν μαθητες απο εξι Μειονοτικα Σχολεια της Ροδοπης

«Οδηγοί» τους οι βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ και Δημήτρης Χαρίτου

Γράφαμε το Σάββατο για τη συνάντηση που είχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί έξι μειονοτικών δημοτικών σχολείων της Ροδόπης με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή δεν ήταν όμως η μοναδική συνάντηση που είχαν οι Ροδοπίτες επισκέπτες στην πρωτεύουσα.  Μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν κι άλλα αξιοθέατα της Αθήνας, ενώ επισκέφθηκαν και την Βουλή των Ελλήνων, όπου τους υποδέχθηκαν και τους ξενάγησαν στους χώρους της οι βουλευτές Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ και κ. Δημήτρης Χαρίτου.

Στο γεγονός αναφέρθηκε σε ανάρτησή του ο κ. Ιλχάν Αχμέτ σημειώνοντας τα εξής:

«Είχα σήμερα την χαρά και την τιμή να υποδεχθώ και να ξεναγήσω στο κτίριο του Κοινοβουλίου μαθητές μαζί με τους δασκάλους τους από τα μειονοτικά σχολεία Ασωμάτων, Κέχρου, Οργάνης, Άνω Βυρσίνης, Άνω Δροσινής και Καρδάμου του νομού Ροδόπης.

Το σημερινό, ήταν μια απο τις ομορφότερες εμπειρίες μου στην πολιτική μου διαδρομή, έχοντας την ευκαιρία να μιλήσω με τους μαθητές της περιοχής μας για την αξία του κοινοβουλευτισμού, της Δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας.

Η ξενάγηση τους στους χώρους της Βουλής και στην αίθουσα της Ολομέλειας, υπήρξε για τα παιδιά της Μειονότητας μας μια εξαιρετική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον τρόπο που διεξάγεται το κοινοβουλευτικό έργο και ψηφίζονται οι νόμοι που καθορίζουν την ζωή τους και διαμορφώνουν τις μελλοντικές προοπτικές της ζωής τους. Τους ευχήθηκα υγεία, προκοπή και καλή πρόοδο στους ίδιους και τις οικογένειες τους».

Στην επίσκεψη των μαθητών αναφέρθηκε και ο κ. Δημήτρης Χαρίτου επισημαίνοντας τα εξής:

«Παραυρέθηκα σήμερα στη υποδοχή στη Βουλή των μαθητών και των εκπαιδευτικών σχολείων από την ορεινή Ροδόπη και τους Ασωμάτους, οι οποίοι, μετά από πρόσκληση της Βουλής, επισκέφθηκαν τους χώρους του κοινοβουλίου και ενημερώθηκαν για τις εργασίες του και τη σημασία των δημοκρατικών θεσμών.

Τους καλωσόρισα στην αίθουσα της ολομέλεια της Βουλής με την παρότρυνση, παρά τις όποιες δυσκολίες, να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες για μόρφωση που τους παρέχει το σχολείο.

Ευχήθηκα στους μαθητές και τους δασκάλους που τους συνοδεύουν, να περάσουν όμορφα και να επιστρέψουν με περισσότερες εμπειρίες και ωραίες αναμνήσεις απο το ταξίδι τους στην Αθήνα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.