Τι θα ζητησει η ΔΕΕΠ Ροδοπης απο την Μαρια Συρεγγελα

Πρωτογενής τομέας, ενίσχυση του ΔΠΘ, στήριξη της επιχειρηματικότητας και άνοιγμα της Νυμφαίας για τα λεωφορεία ανάμεσα στα θέματα συζήτησης

Στην Κομοτηνή θα βρεθεί το απόγευμα του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Μαρία Συρεγγέλα, που θα μιλήσει κατά την κοπή της πίτας της ΔΕΕΠ Ροδόπης, αλλά και θα έχει συναντήσεις με στελέχη της τοπικής ΝΔ.

Τα μέλη της ΔΕΕΠ ετοιμάζονται να την υποδεχτούν σε εορταστικό κλίμα, αλλά και να της εκθέσουν τις ανάγκες της περιοχής, σημείωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ροδόπης κ. Γιάννης Τζαμπάζης, που παρέθεσε κάποια από αυτά στο Ράδιο Παρατηρητής.

Η ΝΔ είναι η καλύτερη κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα

Όπως ανέφερε ο κ. Τζαμπάζης, το 2023 η Νέα Δημοκρατία πήρε μια ισχυρή εντολή για να ολοκληρώσει το έργο της και να αναμορφώσει την Ελλάδα έτσι όπως οραματίστηκε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με το προεκλογικό της πρόγραμμα.

Αναγνώρισε βέβαια πως τα πράγματα δεν είναι  καλά, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκόσμια, για αυτό και θεωρεί τύχη της χώρας το γεγονός ότι έχει μια σταθερή κυβέρνηση, που έχει πάρει ισχυρή εντολή και  δεν υπάρχουν παλινωδίες.

«Υπάρχει ακρίβεια, υπάρχει πληθωρισμός, υπάρχουν προβλήματα πολλά. Αλλά νομίζω δεν υπάρχει καλύτερη κυβέρνηση που να μπορέσει να τα αντιμετωπίσει» ανέφερε χαρακτηριστικά, και το ζητούμενο είναι να μην χάσει την επαφή της με την πραγματικότητα, να μην δείξει αλαζονικές συμπεριφορές και χάσει την κοινωνική  συνοχή  και την κοινωνική στήριξη που έχει.

Η Κυβέρνηση, σημείωσε, έδειξε στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις των αγροτών ότι είναι στο πλευρό τους, και θεωρεί πως το ίδιο θα γίνει στα υπόλοιπα κοινωνικά  στρώματα που έχουν κάποια  προβλήματα και θέλουν να τα λύσουν.

Ο κ. Τζαμπάζης τόνισε πως σε αντίθεση με την εσωστρέφεια που υπάρχει σε άλλα κόμματα, ο κ. Μητσοτάκης έχει κατορθώσει αυτή τη στιγμή να συνυπάρχουν αρμονικά μέσα στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και η λαϊκή  δεξιά,  και οι προοδευτικοί  φιλελεύθεροι και οι κεντρώοι και οι συντηρητικοί.

«Αυτό είναι πολύ  μεγάλη επιτυχία πρώτον για το κόμμα,  ότι είμαστε μια συμπαγής δύναμη που μπορεί να ανταπεξέλθει στα πάντα και δεύτερον ότι δίνει  δύναμη στην κυβέρνηση για να μπορέσει να περάσει νομοσχέδια, να εξελίξει τη χώρα, να  πετύχει το όραμα που  έχει» σημείωσε, με την ΝΔ να διανύει την καλύτερη  εσωκομματική της περίοδο, λειτουργώντας με φωνές που διαφωνούν δημιουργικά, αλλά τίποτα περισσότερο.

Προτάσεις και προβλήματα

Η κοπή της βασιλόπιτας, παρουσία της κ. Συρεγγέλα, δίνει την ευκαιρία να βρεθούν παλιά και νέα στελέχη μαζί, και μια ευκαιρία να διατυπώσει ο καθένας τις προτάσεις του, τις ιδέες του, τις διαφωνίες του, για όποια  θέματα έχει.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα γίνει και συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Ροδόπης, για να λυθούν τυχόν τοπικά προβλήματα που υπάρχουν και να κατατεθούν προτάσεις, με τον κ. Τζαμπάζη να επισημαίνει την σημασία της επίσκεψης στην Κομοτηνή μιας ικανότατης πολιτικού, που αφουγκράζεται τα κόμματα και τις νομαρχιακές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα.

«Θα της εκθέσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν εδώ στην περιοχή, που δεν είναι λίγα, και θα ζητήσουμε περισσότερη στήριξη για τον νομό Ροδόπης, γιατί είναι  ένας περιθωριοποιημένος νομός. Το ζούμε στην καθημερινότητά μας, δίνουμε αγώνες για το καλύτερο,  αλλά θέλουμε ακόμη περισσότερα» σημείωσε.

Ερωτηθείς για τα αιτήματα που θα καταθέσουν στην κ. Συρεγγέλα, ο κ. Τζαμπάζης τόνισε πως αυτή τη στιγμή οι πυλώνες ροής χρήματος στη Ροδόπη είναι  ο  πρωτογενής τομέας, το πανεπιστήμιο, ο υποτυπώδης τουρισμός που υπάρχει και η βιομηχανική  περιοχή, με όλους να έχουν πρόβλημα.

Ο αγροτικός τομέας χρειάζεται τη δημιουργία του φράγματος Κομψάτου για την άρδευση της περιοχής, για να αλλάξει η οικονομική ζωή  και των αγροτών και του τόπου, το πανεπιστήμιο την ίδρυση επιτέλους του Τμήματος Εργοθεραπείας με 150  επιπλέον άτομα μόνιμο προσωπικό και στήριξη  για να  μπορέσει το ΔΠΘ να γίνει το τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στην  Ελλάδα, όπως έχει υποσχεθεί ο πρωθυπουργός.

Στο θέμα της βιομηχανικής περιοχής, επισήμανε πως θα πρέπει να δοθούν  περισσότερα κίνητρα ώστε να γίνουν  μονάδες στην βιομηχανική  περιοχή για να βρει  δουλειά ο κόσμος, ενώ τέλος θα πιέσουν για το άνοιγμα του κάθετου άξονα της Νυμφαίας για τα λεωφορεία, ώστε να αλλάξει ο τουριστικός χάρτης της  περιοχής. 

Πέρα αυτών, θα καταθέσουν και προβλήματα μικρότερου εύρους, όπως το θέμα των συνοριοφυλάκων, του Πανθρακικού Σταδίου κ.α. Όσο αφορά την στήριξη της νομαρχιακής επιτροπής, θέλουν να ακούγονται περισσότερο και να μπορούν να προωθούν ζητήματα που ανακύπτουν και αφορούν τη Ροδόπη, όπως προβλήματα γραφειοκρατικής φύσης, εμπόδια στις επενδύσεις κλπ.

Τέλος όσο αφορά το θέμα της δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων, ο κ. Τζαμπάζης τόνισε πως επειδή είναι εκ πεποιθήσεως  υπέρ της ελεύθερης οικονομίας, θεωρεί ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα δημιουργήσουν καλύτερες ανταγωνιστικές συνθήκες και ο ανταγωνισμός είναι αυτός που θα φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.