Τη συνεργασια και τον κοινο τους βηματισμο βεβαιωσαν ο Ευριπιδης Στυλιανιδης και η ΔΕΕΠ Ροδοπης

Συνάντηση εργασίας του νέου προεδρείου με τον βουλευτή Ροδόπης

Συνάντηση με τον Βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη, στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί με θεσμικούς εκπροσώπους και φορείς, προερχόμενους από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας είχε το μεσημέρι του Σαββάτου το νέο προεδρείο της Διοικούσας Επιτροπής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.

Σκοπός των συναντήσεων αυτών όπως εξήγησε ο νέος πρόεδρος τη ΔΕΕΠ Ροδόπης Γιάννης Τζαμπάζης είναι η αποτύπωση της ενότητας της οργάνωσης στην περιοχή της Ροδόπης, αλλά και της ανάπτυξης της συνεργασίας μεταξύ όλων, με ξεκάθαρες θέσεις, νέους ανθρώπους και σύγχρονο πολιτικό λόγο.

Άλλωστε όπως επεσήμανε ο ίδιος μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση της ΝΔ υπό πρωτόγνωρες συνθήκες και εν μέσω μιας πρωτοφανούς συγκυρίας σε υγειονομικό και ενεργειακό επίπεδο, αλλά και σε όλα τα επίπεδα, «κατάφερε να απλώσει δίκτυ προστασίας για τους πολίτες αυτής της χώρας, και με αυτόν τον τρόπο οι πολίτες να της εμπιστευτούν την ασφάλειά τους καθώς και την ασφάλεια των επιχειρήσεων και επενδύσεών τους».

Κάτι αντίστοιχο όπως εξήγησε ο ίδιος συνέβη και στην περίπτωση της Ροδόπης με τον κ. Τζαμπάζη να κάνει λόγο για «καταλυτική εμπιστοσύνη που επέδειξε ο κόσμος» στα στελέχη της ΝΔ απαριθμώντας τις θέσεις ευθύνης στις οποίες αυτοί διατελούν, από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον Χρήστο Μέτιο, την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του Ευριπίδη Στυλιανίδη, την Αντιπεριφέρεια Ροδόπης, τον Δήμο Κομοτηνής, τα Επιμελητήρια, πολιτιστικούς και λοιπούς φορείς.

Ο κ. Τζαμπάζης θέλησε να στείλει ένα μήνυμα ενότητας των στελεχών της ΝΔ στη Ροδόπη εκφράζοντας την πεποίθηση ότι στις μελλοντικές εκλογικές αναμετρήσεις, όποιες και αν είναι αυτές, «θα πάμε όλοι μαζί, δίχως να μας χωρίζει τίποτα, με κοινούς στόχους και όραμα».

«Θα πάμε όλοι μαζί και έχω την αίσθηση ότι σε όλα τα επίπεδα θα κερδίσουμε πανηγυρικά» ανέφερε ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τη διάσπαση του χώρου, για να τονίσει πως «έχουμε αποδείξει και εν μέσω της πανδημίας ότι σε όλα τα θέματα έχουμε δώσει τον καλύτερο μας εαυτό και έτσι θα συνεχίσουμε ώστε να έχουμε πορεία ευημερίας».

Απολογισμός πεπραγμένων και διεκδικήσεων από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη

Πριν την έναρξη της συνάντησης ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης έκανε έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων αλλά και των αποτελεσμάτων που όπως εξήγησε «έχουμε πετύχει έως σήμερα».

Ο ίδιος ξεκίνησε την τοποθέτησή του από το ΔΠΘ και την στήριξή του, υπενθυμίζοντας τόσο την άρση της απόφασης για την ίδρυση της 4ης Νομικής που χαρακτήρισε ως «ταφόπλακα» της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, υπογραμμίζοντας επίσης την ενισχυμένη χρηματοδότηση αλλά και την προοπτική ίδρυσης των νέων τμημάτων, μεταξύ των οποίων και το τμήμα εργοθεραπείας στην Κομοτηνή. Μάλιστα όπως έκανε γνωστό ο ίδιος έχει λάβει την διαβεβαίωση της Υπουργού Παιδείας για την άμεση έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος με την επίλυση του χωροταξικού προβλήματος που έχει ανακύψει με τα υπό ίδρυση τμήματα στο Έβρο, που αποτελούν τον «καταλύτη» για τη δρομολόγηση ίδρυσης του τμήματος στην Κομοτηνή.

Ο κ. Στυλιανίδης μίλησε για τις παρεμβάσεις που έγιναν για την ανατροπή νέου αιφνιδιαστικού κλεισίματος του κάθετου άξονα της Νυμφαίας, τονίζοντας ότι με κοινή προσπάθεια αυτός παρέμεινε ανοιχτός, δίνοντας την δυνατότητα της αναπλήρωσης της ζημίας του τουριστικού κλάδου από την περσινή χαμένη χρονιά αναφερόμενος και στα σημαντικά αποτελέσματα που κατέγραψε ο οδικός τουρισμός και υπενθυμίζοντας πως βασικός στόχος παραμένει η απελευθέρωση της διέλευσης τουριστικών λεωφορείων από το σημείο.

Η αποπληρωμή των οφειλών προς τους βαμβακοπαραγωγούς τους Ροδόπης για τις ζημιές του 2018-2019 λόγω κορωνοϊού, αλλά και η πρόσφατη έκτακτη χρηματοδότηση επίσης για ζημιές λόγω κορωνοϊού στους καπνοπαραγωγούς της Ροδόπης ύψους 4,2 εκατ. μόνο για τους παραγωγούς της Θράκης, αποτέλεσαν τις βασικές παρεμβάσεις του τελευταίου διαστήματος για τον πρωτογενή τομέα, με τον βουλευτή Ροδόπης να κάνει και ειδική αναφορά στις σημαντικές προσπάθειες που γίνονται ώστε να «ξεβαλτώσουμε» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά σημαντικά έργα υποδομής, όπως η Εγνατία Οδός με τις εργασίες που βρίσκονται εν εξελίξει, το φράγμα του Κομψάτου όπου ασκούνται πιέσεις για την διασφάλιση της χρηματοδότησής τους, ενώ ξεχωριστή αναφορά έκανε και στην μεγάλη επένδυση της ΤΕΡΝΑ για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, που όπως τόνισε θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα δημιουργήσει περισσότερες των 180 θέσεων άμεσης απασχόλησης.

Το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής και οι προσπάθειες επίλυσης των όποιων «αγκυλώσεων» που έχουν δημιουργηθεί συγκαταλέγονται σύμφωνα με τον ίδιο στις παρεμβάσεις του τελευταίου διαστήματος, αφήνοντας τέλος την διακομματική επιτροπή για την Θράκη και το τελικό πόρισμά της που αναμένεται να αποφασιστεί στην σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής.

Ο ίδιος έκανε έναν σύντομο ιστορικό απολογισμό της σύστασής της για να τονίσει πως το σημαντικότερο «επίτευγμα» της είναι ότι κατάφερε σε μία συγκυρία όπου τα φώτα της δημοσιότητας είχαν στραφεί αλλού, «να τραβήξουμε τα φώτα στη Θράκη και να διασφαλίσουμε το ενδιαφέρον και την μέριμνα, προκαταβολικά του ελληνικού κοινοβουλίου».

Πιέσεις για την ανάκληση της «μεταφοράς» αναισθησιολόγων από το Σισμανόγλειο στις Σέρρες

Ερωτηθείς για το ζήτημα που έχει ανακύψει με το αναισθησιολογικό τμήμα του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ροδόπης κ. Τζαμπάζης έκανε λόγο για «συνθήκες πολέμου» αναφερόμενος στην πανδημία του κορωνοϊού τονίζοντας ότι η απόφαση της «μεταφοράς» δύο αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο των Σερρών, έχει προσωρινό χαρακτήρα επισημαίνοντας πως γίνονται κινήσεις για την ανάκλησή της.

Τον λόγο έλαβε επί του ζητήματος και ο βουλευτής Ροδόπης κ. Στυλιανίδης ο οποίος θέλησε να υπενθυμίσει τα όσα έχουν προηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια για την στελέχωση του νοσοκομείου Κομοτηνής. «Θυμίζω ότι το νοσοκομείο Κομοτηνής προ 20ετίας δεν ήταν ούτε κέντρο υγείας, είχε τόσα πολλά κενά. Είναι θαύμα πως το προσωπικό αλλά και η διοίκησή του κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να στελεχώσει τα κενά με πληρότητα που σήμερα ξεπερνά σε ποσοστό κάθε άλλη περίοδο» ανέφερε τονίζοντας πως «η 4η ΥΠΕ μας συμπαραστάθηκε παντού και ικανοποίησε όλα τα αιτήματά. Αντιλαμβάνομαι την ταλαιπωρία των εργαζομένων και θεωρώ ότι είναι ένα ζήτημα που θα τακτοποιηθεί ωστόσο ας μην μεγαλώνουμε τα θέματα γιατί όταν εμείς είχαμε κενά και ανάγκη έρχονταν από μακριά και τα κάλυπταν» ανέφερε.

«Ο εχθρός είναι κοινός, και είναι ο κορωνοϊός απέναντι στον οποίο θα πρέπει να δράσουμε από κοινού» συνέχισε ο ίδιος εκτιμώντας πως «οι όποιες αρρυθμίες δημιουργούνται θα αντιμετωπίζονται». Κλείνοντας ο βουλευτής Ροδόπης απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.