«Τι Γκαρανης, τι Γραβανης, ο,τι κι αν ψηφισεις χανεις»

Κάλεσμα για ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Κομοτηνής από τον Γιάννη Λεβέντη

«Με ισχυρή “Λαϊκή Συσπείρωση” και δυνάμωμα των αγώνων μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις, να δυσκολεύουμε την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής» τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης στο Δήμο Κομοτηνής κ. Γιάννης Λεβέντης, κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Λεβέντης τόνισε πως μπροστά στις δημοτικές εκλογές, ο λαός του Δήμου της Κομοτηνής χρειάζεται να σκεφτούν μια σειρά από ερωτήματα.

Τι θα αντιπαρατάξει ο λαός απέναντι στο ενιαίο αντιλαϊκό μπλοκ που συγκροτούν η κυβέρνηση και τα κόμματα του συστήματος, όπως και οι δημοτικές τους παρατάξεις, όπου παρά τις επιμέρους διαφορές τους για δευτερεύοντα ζητήματα, συγκλίνουν στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής σε επίπεδο Δήμου Κομοτηνής, προτάσσοντας ως κύρια διαφορά το ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής. Πώς θα μπει φρένο στην επικίνδυνη, αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται όλα αυτά τα χρόνια από τη Δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (με ολίγη από ΝΔ), με τη στήριξη (στα μείζονα και σημαντικά) και των άλλων παρατάξεων. Τέλος ποιος μπορεί να εκφράσει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο τους αγώνες, τα αιτήματα, τις διεκδικήσεις, τις αγωνίες της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού.

Η απάντηση, τόνισε, είναι η μαζική, αποφασιστική ενίσχυση του Ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Αντίθετες στις λαϊκές ανάγκες οι προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής

Στα 4 χρόνια της τρέχουσας Δημοτικής Αρχής, επισήμανε, φάνηκε πως  οι προτεραιότητες της Δημοτικής αρχής βρίσκονται σε αντίθεση με τις λαϊκές ανάγκες και μάλιστα ξοδεύοντας εκατομμύρια ευρώ.

Τα έργα που σχεδιάζονται και υλοποιούνται αφορούν σχεδόν αποκλειστικά το κέντρο της πόλης της Κομοτηνής, όπως η λεγόμενη πολιτιστική διαδρομή του ιστορικού κέντρου της Κομοτηνής, με στόχο να βάλουν την Κομοτηνή στον «τουριστικό χάρτη» της χώρας (όπως διατείνεται η διοίκηση), αναβαθμίσεις σε υποδομές στο κέντρο της πόλης, για να ενισχύουν κάθε είδους επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αντίθετα δεν βρέθηκαν οι πόροι για να μπουν έστω οι βάσεις για την λύση του προβλήματος της σχολικής στέγης, της στέγασης των νηπίων σε κοντέινερ, της αξιοποίησης εκτάσεων σε όλη την έκταση του Δήμου (κυρίως σε γειτονιές) για την δημιουργία ελεύθερων χώρων, την επιβεβλημένη επέκταση του δικτύου των κοινωνικών υπηρεσιών, την εγκατάλειψη γειτονιών που λείπουν ακόμη και στοιχειώδη για να καλυφθούν επαρκώς οι λαϊκές ανάγκες: παιδικές χαρές, χώροι αθλητισμού-πολιτισμού, επάρκεια δικτύων απορροής υδάτων (με αποτέλεσμα πλημμύρες σε νεροποντές), ακόμη και πεζοδρόμια ή καθαρισμός χόρτων κ.λπ.

Ενίσχυση της δύναμης του λαού

Η ελπίδα βρίσκεται στην ενίσχυση της δύναμής του λαού, σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, και πως «στο δίλημμα ‘τα κέρδη τους ή οι ανάγκες μας’ απαντάμε οι ανάγκες μας».

Η ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης τόσο στην Περιφέρεια ΑΜΘ όσο και στον Δήμο Κομοτηνής, σημείωσε, μεγαλώνει τη δύναμη της πραγματικής μαχητικής αντιπολίτευσης ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική που εφαρμόζεται στην περιοχή μας από κυβέρνηση, διοίκηση περιφέρειας και διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής, με στόχο να μετατρέψει την περιοχή μας σε πεδίο κερδοφόρας δράσης μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων (σε απορρίμματα, ενέργεια κ.λπ) έχοντας τον λαό της περιοχής στο «περίμενε» όταν πρόκειται για τις ανάγκες του.

Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης σταθερά αποκάλυψαν την ουσία των προβλημάτων του Δήμου Κομοτηνής και του λαού της περιοχής, γιατί οι ιεραρχήσεις τους έχουν στο επίκεντρο την καλυτέρευση της ζωής των κατοίκων του Δήμου Κομοτηνής και όχι την κερδοφορία των λίγων.

Φορομπηχτική πολιτική Γκαράνη

Θωρεί δε πως η ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι η αγωνιστική απάντηση απέναντι στην πολιτική χρηματοδότησης του δήμου που στηρίζεται όλο και περισσότερο στα «ίδια έσοδα», στην ανταποδοτικότητα για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, με την κρατική χρηματοδότηση να συρρικνώνεται.

«Η φορομπηχτική πολιτική της διοίκησης Γκαράνη σημαίνει δύο αυξήσεις ανταποδοτικών τελών την τελευταία τετραετία της τάξης τουλάχιστον του 22% συνολικά, τα οποία πληρώνουν οι δημότες της Κομοτηνής» ενώ  συνεχίζεται η απροκάλυπτη ασυλία των μεγαλοοφειλετών του δήμου (εκατό περίπου οφειλέτες για ποσά χρέους πάνω από 10.000 ευρώ ο καθένας, συνολικά περίπου 3,5 εκατ. Ευρώ), οι οποίοι οφείλουν σχεδόν το μισό από το ιδιωτικό χρέος προς το ταμείο του Δήμου.

Είναι όμως απάντηση στην ιδιωτικοποίηση λειτουργιών, υπηρεσιών, τομέων που είναι στην ευθύνη του δήμου, με την συστηματική υποστελέχωση κρίσιμων υπηρεσιών αφήνοντας συνειδητά το πεδίο επιχειρηματικής δράσης σε ιδιωτικές εταιρείες και εργολάβους, και ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, στο Δήμο Κομοτηνής, η Λαϊκή Συσπείρωση μπήκε μπροστά σε διεκδικήσεις των κατοίκων για τα προβλήματα τους, όπως την αποτροπή διακοπών ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά, και άσκησε συνεχή πίεση με συγκεκριμένες προτάσεις για λύση οξυμένων προβλημάτων, πιέζοντας για να καλυφθούν ανάγκες των δημοτών, για τη πανδημία, τα δημοτικά τέλη, τους ελεύθερους χώρους, το περιβάλλον της πόλης, τη προστασία του λαού από σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες. Απαιτώντας λύσεις στα τεράστια προβλήματα των σχολείων, των παιδικών σταθμών, των κοινωνικών δομών του δήμου.

Συμπορεύονται οι υπόλοιπες παρατάξεις

Ο κ. Λεβέντης όμως άσκησε κριτική και στις υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που θεωρεί πως προσέφεραν συναίνεση στα κύρια και βασικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του δήμου και τη ζωή του εργαζόμενου λαού, παρά τις προσπάθειές τους να κρύψουν ότι ταυτίζονται σε αυτή την αντιλαϊκή κατεύθυνση.

Ως παραδείγματα έφερε την ψήφιση από όλους τους υπόλοιπους της ίδρυσης της Αναπτυξιακός Οργανισμός ΟΤΑ Ανώνυμη Εταιρεία, η οποία πιστεύει πως δεν είναι τίποτα άλλο από έναν Δήμο που λειτουργεί πλάι στον Δήμο που όμως δεν ελέγχεται από το δημοτικό συμβούλιο, όπως επίσης και την επανίδρυση του «φοροεισπρακτικού και κατασταλτικού μηχανισμού» όπως τη χαρακτήρισε, της δημοτικής αστυνομίας, την ώρα που ψήφιζαν όλους τους οικονομικούς απολογισμούς της διοίκησης, «και ας καμώνονται (ιδιαίτερα η παράταξη της ΝΔ) ότι αντιπαρατίθενται σφόδρα για τα (μη) πεπραγμένα της τωρινής διοίκησης σε ένα εξόχως προεκλογικό κλίμα που θέλει να κρύψει την συμφωνία τους σε όλα τα μείζονα ζητήματα».

Θεωρεί δε πως στις 8 Οκτώβρη, μπορεί να βρει μαζική-αγωνιστική έκφραση αυτό που συζητάνε μεταξύ τους ο λαός του Δήμου μας και συνοψίζεται σε αυτό που μου ανέφερε εν είδη δίστιχου ένας συνδημότης μας: «τι Γκαράνης, τι Γραβάνης ό,τι κι αν ψηφίσεις χάνεις».

Ανάσες για το λαό

Κλείνοντας τόνισε πως στις 8 Οκτώβρη η μαζική στήριξη στη Λαϊκή Συσπείρωση Κομοτηνής θα δώσει σημαντικές ανάσες για τους εργαζόμενους και τους μικρούς επαγγελματίες της πόλης, ενάντια στη φορομπηχτική πολιτική με γενναία μείωση των δημοτικών τελών στην κατοικία, στη μικρή επαγγελματική στέγη.

Θα φέρει αγωνιστική διεκδίκηση, από κράτος και κυβέρνηση, προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε κρίσιμες υπηρεσίες του δήμου.

Να ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις για ελεύθερους χώρους πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού. Να προχωρήσουν ταχύτατα απαλλοτριώσεις για νέες σχολικές μονάδες, χώρους άθλησης σε γειτονιές και οικισμούς, αναπλάσεις σε πλατείες, πάρκα, ελεύθερους χώρους σε οικισμούς που “περιμένουν” εδώ και χρόνια.

Να μπει σε προτεραιότητα πρόγραμμα σχολικής στέγης, που θα περιλαμβάνει ανέγερση νέων σχολείων, όπως νηπιαγωγείων, και οι αναγκαίες επισκευές για τα σοβαρά προβλήματα στις σχολικές υποδομές, αλλά και ο προσεισμικός έλεγχος και οι μελέτες πυροπροστασίας των σχολικών μονάδων.

Τέλος να υπάρχει η δυνατότητα για ελεύθερη-ανεμπόδιστη πρόσβαση των δημοτών σε όλες τις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις. Να υπάρξει άμεσα πρόγραμμα ανάπτυξης των αθλητικών υποδομών του δήμου, με δημιουργία νέων γηπέδων, για την κάλυψη των αναγκών άθλησης των δημοτών και των δεκάδων αθλητικών σωματείων. Να λειτουργήσει άμεσα, το από δεκαετίας κλειστό κολυμβητήριο της πόλης.

Αρκετά με το «πάμε κι όπου βγει». Ήρθε η ώρα «να πάμε αλλιώς» κατέληξε, για ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, και απάντηση στον ρατσισμό, την ξενοφοβία, την ομοφοβία, και ώθηση στο συλλογικό αγώνα ανεξαρτήτως θρησκείας, χρώματος, κ.α..

Οι Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κομοτηνής

  1. ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Παύλου: Είναι γραφίστας και εργάζεται στην εταιρία ETPA Packaging. Είναι εκλεγμένος στο επιχειρησιακό σωματείο του εργοστασίου, στο οποίο έχει διατελέσει πρόεδρος. Υπήρξε μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής επί σειρά ετών. Είναι πατέρας δύο παιδιών.
  2. ΑΣΣΑΡΙΩΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αριστοφάνη: Είναι 28 ετών, φοιτητής στο 4ο έτος του τμήματος Μηχανικών Αυτοματισμού και Οχημάτων και πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Μηχανικών του ΔΙΠΑΕ.
  3. ΒΑΡΓΕΜΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου: Δημόσιος Υπάλληλος. Απόφοιτος του τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) με μεταπτυχιακές σπουδές στην Στατιστική. Έχει εργαστεί σε ασφαλιστική εταιρία, ενώ από το 2004 ζει και εργάζεται στην Κομοτηνή. 
  4. ΓΚΛΑΒΑΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Νικολάου: Συνταξιούχος βιομηχανικός εργάτης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Ροδόπης.
  5. ΓΚΟΥΝΤΕΛΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ του Ιωάννη: Υπάλληλος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ροδόπης και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της ΠΕ Ροδόπης και της κεντρικής υπηρεσίας ΠΑΜΘ. Είναι μητέρα τριών παιδιών και είναι γραμματέας του Συλλόγου Γονέων του 8ου Δημοτικού. Είναι Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Κομοτηνής με την Λαϊκή Συσπείρωση.
  6. ΓΛΕΡΙΔΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του Γεωργίου: Είναι 36 ετών, Επαγγελματίας Οπλίτης.
  7. ΔΕΒΕΤΖΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Γεωργίου: Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, απόφοιτος του τμήματος Διατροφής και Διαιτολόγιας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.
  8. ΔΕΜΠΙ ΙΝΤΜΠΕΡ (ΘΕΜΗΣ) του Ιμπρίς: Είναι 23 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος στον κλάδο του επισιτισμού και φοιτητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ. Είναι μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ).
  9. ΔΟΜΒΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου: Υπάλληλος του ΙΕΚ ΔΥΠΑ. Έχει διατελέσει πρόεδρος διάφορων αθλητικών συλλόγων μαχητικών τεχνών. Έχει υπάρξει ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Θράκα Ιππέα και του Ιππικού Ομίλου Κομοτηνής.
  10. ΔΟΥΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αντωνίου: Είναι Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ με μεταπτυχιακές σπουδές στο Διοικητικό Δίκαιο καθώς και στο Ευρωπαϊκό-Ενωσιακό Δίκαιο στο ΔΠΘ και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στον τομέα Ιδιωτικού Δικαίου του ΔΠΘ με αντικείμενο την Θεσμική Διεθνή Ναυτιλιακή Διαιτησία.
  11. ΕΜΙΝ ΧΟΥΣΕΪΝ ΑΧΜΕΤ του Αχμέτ: Ιδιωτικός Υπάλληλος-Οδηγός σε κατασκευαστική εταιρία. Είναι πτυχιούχος Οχημάτων και Εγκαταστάσεων Μηχανημάτων Έργου. Πατέρας μίας κόρης.
  12. ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Αθανασίου: Είναι 31 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος. Είναι πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ) και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής.
  13. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του Αλέξανδρου: Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός Teeside University Msc management. Διατηρεί τουριστική επιχείρηση στο Φανάρι Ροδόπης.
  14. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ (ΧΑΡΗΣ) του Αγάπιου: Γεννήθηκε και ζει στους Αγίους Θεοδώρους. Είναι συνταξιούχος ΙΚΑ. Εργάστηκε και δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά επί σειρά ετών στην εταιρία «Αλουμίνιο της Ελλάδος» (πρώην Πεσινέ).
  15. ΙΓΓΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Γεωργίου: Συνταξιούχος οικοδόμος.
  16. ΚΑΔΡΟΥΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Δήμου: Συνταξιούχος δάσκαλος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Ροδόπης. Είναι Πρόεδρος του παραρτήματος Ροδόπης ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.
  17. ΚΑΛΑΜΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Χριστόδουλου: Ιδιωτικός Υπάλληλος σε εταιρία με ανελκυστήρες.
  18. ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ του Παναγιώτη: Είναι 42 ετών, Φυσικοθεραπευτής.
  19. ΚΑΣΣΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Ιωάννη: Συνταξιούχος οδηγός.
  20. ΚΙΤΜΕΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του Χριστόφορου: Διατηρεί τα τελευταία 13 χρόνια επιχείρηση στον κλάδο της εστίασης και είναι μέλος του ΔΣ του Σωματείου Καφεποτοπωλών.
  21. ΚΥΡΑΤΖΟΓΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΧΑΡΗΣ) του Αθανασίου: Είναι μαθηματικός και εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση τα τελευταία 15 χρόνια. Δραστηριοποιείται μέσα από το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θράκης. Έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με την μουσική επί σειρά ετών.
  22. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ του Ηλία: Είναι 32 ετών. Φαρμακοϋπάλληλος – Μοριακή Βιολόγος. Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης.
  23. ΜΑΡΓΙΩΡΗ ΑΝΘΗ του Ιωάννη: Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ. Είναι δημοτική υπάλληλος στον Δήμο Κομοτηνής, στον οποίο υπηρετεί επί 32 χρόνια, ενώ έχει υπάρξει προϊσταμένη τριών τμημάτων και δύο διευθύνσεων. Είναι μητέρα δύο παιδιών.
  24. ΜΑΣΤΙΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του Ιωάννη: Ιδιωτικός Υπάλληλος. Ζει με την οικογένειά του στους Υφανταί από όπου και κατάγεται.
  25. ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ του Ευθυμίου: Είναι 39 ετών, πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας.
  26. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του Κωνσταντίνου: Εμποροϋπάλληλος σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ.
  27. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΙΡΗ) του Σάββα: Είναι προϊσταμένη του τμήματος Χωρικού Σχεδιασμού της ΔΠΧΣ της περιφέρειας ΑΜΘ. Είναι μέλος του ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ Θράκης και μέλος της ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μηχανικών Δημοσίου). Είναι μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Θράκης και μέλος της Αντιπροσωπείας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ). Έχει διατελέσει Δημοτική Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Κομοτηνής 2014-2019.
  28. ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ) του Στέργιου: Ιδιωτικός υπάλληλος στον κλάδο του επισιτισμού. Διεύθυνε εργαστήρι ζωγραφικής επί σειρά ετών. Έχει εκδώσει δύο προσωπικές του ποιητικές συλλογές. Έχει καταγωγή από την Στρύμη.  
  29. ΠΑΤΗΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΚΑΚΙΑ) του Πέτρου: Προσφάτως συνταξιούχος Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Είναι απόφοιτη του Μαθηματικού του ΑΠΘ και μέχρι πρότινος Διευθύντρια του Γυμνασίου Ιάσμου. Έχει εκλεγεί μέλος του προεδρείου της ΕΛΜΕ Ροδόπης για δύο θητείες με το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ. Είναι μητέρα δύο κορών.
  30. ΣΕΡΗΦ ΑΜΕΤ ΜΕΜΕΤ του Αμέτ: Είναι 36 ετών και είναι εργάτης σε βιομηχανία πλαστικών. Κατοικεί στην Πόρπη.
  31. ΣΤΑΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Λεωνίδα: Είναι 26 ετών, ιδιωτική υπάλληλος σε εταιρία ανακύκλωσης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ.
  32. ΤΕΠΕΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του Προδρόμου: Δικηγόρος, έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης επί 12ετίας. Είναι μέλος του ΔΣ του παραρτήματος Ροδόπης της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.
  33. ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του Ευστρατίου: Δασολόγος, Υπάλληλος της Δασικής Υπηρεσίας της ΠΕ Ροδόπης
  34. ΤΡΑΪΤΟΡΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟΣ του Ελευθερίου: 34 ετών, απόφοιτος του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.
  35. ΤΣΕΛΕΜΠΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αναστασίου: Συνταξιούχος της Diaxon του ομίλου ΕΛΠΕ. Για χρόνια εργάστηκε, επίσης, στον κλάδο της κεραμοποιίας, όπου και ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση.
  36. ΤΥΛΙΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ του Χαράλαμπου: Συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος. Είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού.
  37. ΧΑΜΗΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ευστρατίου: Συνταξιούχος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ροδόπης. Διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του Σωματείου Αρτεργατών Ροδόπης.
  38. ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΖΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Γεωργίου: Κτηνοτρόφος. Κατάγεται και ζει στο Θρυλόριο. Έχει δραστηριοποιηθεί συνδικαλιστικά τόσο στο εργατικό, όσο και στο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα.
  39. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Χρήστου: Αγρότης. Κατάγεται από την Νέα Καλλίστη όπου και κατοικεί με την οικογένειά του. Έχει συμβάλει στο Αγροτικό Κίνημα της περιοχής.

Οι Υποψήφιοι Σύμβουλοι Δημοτικής Κοινότητας Κομοτηνής

  1. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Σεραφείμ: Είναι 41 ετών, μουσικός.
  2. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (ΜΑΡΙΑΝΤΖΕΛΑ) του Σπυρίδωνα: Είναι ετών 21, φοιτήτρια του τμήματος Νομικής του ΔΠΘ, μέλος το ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης.
  3. ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ ΕΙΡΗΝΗ του Κωνσταντίνου: Είναι εκπαιδευτικός, απόφοιτη του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής με κατεύθυνση τη Διοίκηση Τεχνολογίας του ΠΑΜΑΚ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Εκπαίδευση Ενηλίκων του ΕΑΠ. Είναι μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης. Είναι μητέρα μίας κόρης.
  4. ΚΑΡΑΜΑΣΟΥΛΗ ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΜΑΡΙΑ (ΦΑΝΗ) του Χρήστου: Είναι 19 ετών, φοιτήτρια του τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων χωρών. 
  5. ΚΟΚΟΝΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του Κοσμά: Έχει εργαστεί επί δεκαετίες ως μισθωτός και ελεύθερος επαγγελματίας τυπογράφος.
  6. ΚΟΥΡΜΠΑΛΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΒΑΓΓΕΛΙΩ) του Χρήστου: Ιδιωτική υπάλληλος.
  7. ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΙΤΣΑ) του Παρασκευά: Συνταξιούχος νηπιαγωγός. Πτυχιούχος Νομικής Σχολής και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στα Ελληνικά Λαϊκά Παραμύθια του ινστιτούτου Ανατολικών Σπουδών στο Παρίσι. Μητέρα ενός τέκνου.
  8. ΜΟΥΔΙΟΥ ΚΟΡΙΝΑ ΜΑΡΙΑ του Κωνσταντίνου: Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Είναι μητέρα μίας κόρης και πρόεδρος του Συλλόγου γονέων του 8ου Δημοτικού Σχολείου.
  9. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ συζ. Αλέξανδρου: Συνταξιούχος Νομικού Προσώπου.
  10. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΗ (ΦΙΛΗ) του Σάββα
  11. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Ιωάννη: Συνταξιούχος. Έχει εργαστεί για χρόνια σε κλωστοϋφαντουργία, όπου και δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά. Έχει διατελέσει πρόεδρος του σωματείου Γαζή, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας του κλάδου και μέλος του ΔΣ  του Εργατικού Κέντρο Κομοτηνής.
  12. ΤΣΕΛΕΠΙΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣ του Νικολάου: Ιδιωτικός Υπάλληλος στην εστίαση, με καταγωγή από το Μεσοχώρι και την Νέα Πέτρα.
  13. ΧΑΡΙΣΙΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ του Νικολάου: Είναι 23 ετών. Εργάζεται ως barman στο καφέ-μπαρ Αλάβαστρον. Είναι φοιτητής της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ.
  14. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΛΛΙΔΩΡΟΣ του Νικολάου: Είναι 34 ετών, εκπαιδευτικός μουσικός στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
  15. ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ του Δημητρίου: Συνταξιούχος βιομηχανικός εργάτης

Οι Υποψήφιοι Σύμβουλοι Δημοτικής Κοινότητας Θρυλορίου

ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΑΡΙΟΣ του Σταύρου: Είναι αναπληρωτής εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Κομοτηνής και κατάγεται από τον Ροδίτη.

ΚΑΣΙΤΕΡΙΔΟΥ ΑΛΙΚΗ του Κωνσταντίνου: Κατάγεται από την πρώην ΕΣΣΔ, είναι μητέρας 2 παιδιών και ζει στο Θρυλόριο.

ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΟΥ ΕΥΡΙΚΛΕΙΑ (ΚΛΕΙΩ) του Γεωργίου: Είναι κάτοχος διπλώματος Μηχανογραφημένης Λογιστικής ΔΙΕΚ, μητέρας 1 παιδιού. Είναι ταμίας του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης και μέλος του ΔΣ της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης.

Οι Υποψήφιοι Σύμβουλοι Δημοτικής Κοινότητας Καρυδιάς

  1. ΓΚΙΟΥΛΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ηλία: Υπάλληλος στον κλάδο της Πληροφορικής. Πτυχιούχος του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου.
  2. ΓΚΟΥΣΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Δημητρίου: Μαραγκός
  3. ΤΣΕΛΕΜΠΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Αναστασίου: Αυτή τη στιγμή είναι άνεργος. Για χρόνια έχει εργαστεί ως μάγειρας.

Οι Υποψήφιοι Σύμβουλοι Δημοτικής Κοινότητας Νέας Καλλίστης

  1. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του Νικολάου
  2. ΜΑΛΤΙΠΙΩΤΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ του Δημητρίου
  3. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου: Ιδιωτικός υπάλληλος
  4. Οι Υποψήφιοι Σύμβουλοι Δημοτικής Κοινότητας Πανδρόσου
  5. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ του Σωκράτη: Ελεύθερη Επαγγελματίας
  6. ΚΑΡΑΚΟΥΣΗ ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ (ΣΩΤΑ) του Δημητρίου: Κτηνοτρόφος, πρώην εργάτρια στην βιοτεχνία ιματισμού Πουφινά.
  7. ΧΙΟΝΙΔΟΥ ΒΑΛΣΑΜΗ ΣΤΡΑΤΟΥΛΑ του Αποστόλου: Συνταξιούχος

Οι Υποψήφιοι Σύμβουλοι Δημοτικής Κοινότητας Κάλχαντος

  1. ΑΝΔΡΕΑΔΟΥ ΧΑΒΑΤΖΑΚΗ ΡΟΔΙΑ του Δημητρίου: Συνταξιούχος
  2. ΣΕΡΗΦ ΤΖΑΧΗΤ του Μουσταφά: Κτηνοτρόφος
  3. ΧΟΤΖΑ ΧΑΣΑΝ ΙΣΜΑΗΛ του Μουσταφά: Εργάτης με καταγωγή από την Σαρακηνή.

Οι Υποψήφιοι Σύμβουλοι Δημοτικής Κοινότητας Κοσμίου

  1. ΜΠΡΟΥΣΑ ΕΥΘΑΛΙΑ (ΛΙΤΣΑ) του Αθανασίου: Συνταξιούχος κλωστοϋφαντουργίας. Επί σειρά ετών έχει υπάρξει συνδικαλίστρια στον κλάδο.
  2. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Αλέξανδρου: Ιδιωτική Υπάλληλος. Πτυχιούχος Διοίκησης και Οικονομίας Επιχειρήσεων (ΙΕΚ). Είναι μητέρα δύο παιδιών.
  3. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Βασιλείου: Υπάλληλος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.