Τι ειπαν οι εκλεγμενοι στη νεα βουλη Βουλευτες Ροδοπης

Οι δηλώσεις Ευριπίδη Στυλιανίδη, Ιλχάν Αχμέτ και Οζγκιούρ Φερχάτ μετά την εκλογή τους

Ικανοποιημένοι από το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής 25 Ιουνίου, εμφανίστηκαν ο καθένας από τους τρεις βουλευτές Ροδόπης. Και οι τρεις προσήλθαν λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ στο Κέντρο Τύπου στην πρώην Νομαρχία Ροδόπης, όταν πια το αποτέλεσμα είχε παγιωθεί, και προχώρησαν σε δηλώσεις προτάσσοντας και οι τρεις την δουλειά που απαιτείται από την επόμενη μέρα για την ανάταξη της Ροδόπης.

Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Έχουμε μια ξεκάθαρη πολιτική για μια ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία, μια πολιτική αξιών μια αναπτυξιακή πολιτική για την ακριτική Ελλάδα»

Ξεχωριστή ημέρα χαρακτήρισε την νίκη της ΝΔ ο εκ νέου βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, σημειώνοντας πως «Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όλοι μαζί πετύχαμε μια μεγάλη ιστορική νίκη», η οποία, τόνισε, τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν μια καινούργια δυναμική τετραετία, τους επιτρέπει να ολοκληρώσουν μεταρρυθμίσεις, να διορθώσουν λάθη να καλύψουν κενά.

Αφού ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του και το σύνολο του λαού της Ροδόπης για τη συνεχή εμπιστοσύνη και τη δύναμη που του δίνουν να συνεχίσει να εκπροσωπεί το νομό, στάθηκε στην αύξηση του ποσοστού της ΝΔ στη Ροδόπη, έστω και κατά 1,5 μονάδες, εκτιμώντας πως η εμφάνιση μικρών κομμάτων δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας, «μας αποστέρησαν τη χαρά να δούμε και αυτή τη γωνιά του χάρτη γαλάζια».

«Εμείς είμαστε εδώ, είμαστε κυβέρνηση. Έχουμε μια ξεκάθαρη πολιτική για μια ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία, μια πολιτική αξιών, μια αναπτυξιακή πολιτική για την ακριτική Ελλάδα και αυτή την πολιτική θα εφαρμόσουμε με συνέπεια, απομονώνοντας κάθε ακραία φωνή και αντιμετωπίζοντας κάθε ξένη παρέμβαση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ιλχάν Αχμέτ: «Ανοίξαμε δρόμους δημοκρατίας, καταδείξαμε ότι το παν είναι να μπορέσεις να είσαι βουλευτής όλου του νομού»

Την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα που του επιτρέπει να επιστρέψει στη Βουλή με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ εξέφρασε ο βουλευτής κ. Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους συμπατριώτες του στη Ροδόπη που τον στήριξαν με την ψήφο τους.

Επισήμανε δε πως αυτές οι εκλογές ήταν δύσκολες, όπως και οι προηγούμενες, όμως θεωρεί πως με αυτό το αποτέλεσμα και με την ψήφισή του και από τους χριστιανούς και από τους μουσουλμάνους συμπολίτες του, άνοιξαν νέους δρόμους στη Ροδόπη και στη Θράκη.  «Ανοίξαμε δρόμους δημοκρατίας, καταδείξαμε ότι το παν είναι να μπορέσεις να είσαι βουλευτής όλου του νομού», σημείωσε για να προσθέσει πως θεωρεί ότι δικαιώθηκε προσωπικά στον αγώνα που έδωσε, θεωρεί παρόλα αυτά πως η δικαίωση ανήκει και σε όλους τους Ροδοπίτες, γιατί όλοι μαζί έδωσαν τον αγώνα της δημοκρατίας.

«Θέλω να γνωρίζουν οι συμπολίτες ότι αυτές τις ψήφους δεν θα τις χρησιμοποιήσω για προσωπικό μου όφελος αλλά, όπως και άλλοτε υπέρ των Ροδοπιτών, υπέρ της ανάπτυξης. Από τη Δευτέρα το πρωί σηκώνουμε τα μανίκια και δουλεύουμε για τη Θράκη, προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας» ανέφερε.

Με την πανελλαδική ενίσχυση του κόμματος τους, τόνισε πως «η νέα κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ θα δώσουμε τη μάχη της σοβαρής αξιόπιστης αντιπολίτευσης στη βουλή προκειμένου στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές να έχουμε το λόγο να ζητήσουμε να αναλάβουμε τα ηνία της εξουσίας με σεμνότητα και ταπεινότητα».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την εκλογή του κ. Φερχάτ και τις κατηγορίες περί έξωθεν παρεμβάσεων, ο κ. Ιλχάν Αχμέτ στάθηκε για ακόμη μια φορά στον αγώνα που έδωσε ενάντια σε ξενοκίνητα κέντρα εξουσίας, υπενθυμίζοντας πως ήταν ο πρώτος που μίλησε για τις κινήσεις συγκεκριμένων διπλωματών από το προξενείο, που δεν ήταν προς όφελος της αρμονικής συμβίωσης. Κάλεσε δε  τον κ. Φερχάτ ως εκλεγμένο βουλευτή πλέον «να μιλήσει και να απαντήσει. Η βουλή δεν είναι για να κρυβόμαστε και να σιωπούμε». «Περιμένουμε και εγώ και οι συμπολίτες μου να ακούσουμε τι έχει να πει για όλα αυτά» τόνισε κλείνοντας.

Οζγκιούρ Φερχάτ: «Το αποτέλεσμα δείχνει πάρα πολλά για την πολιτική που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη»

Μια ιδιαίτερη βραδιά για την περιοχή μας χαρακτήρισε αυτή των εκλογών ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Οζγκιούρ Φερχάτ, που τόνισε πως ολοκληρώνεται ένας πολύ μεγάλος αγώνας ο οποίος ήταν πάρα πολύ δύσκολος αλλά συνάμα ήταν και πολύ όμορφος.

Το γενικό αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που περίμεναν, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βιώνει μια σημαντική ήττα, θεωρεί όμως πως με αισιοδοξία και το πρόγραμμα τους μπορούν να αναδιοργανώσουν τις δυνάμεις τους έτσι ώστε να ξεκινήσουν τον πολιτικό τους αγώνα μέσα στην κοινωνία για να φέρουν ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκεί που του αρμόζει. «Το κόμμα μας προέρχεται από τα σπλάχνα της κοινωνίας. Είναι ένα κόμμα το οποίο έχει καταφέρει πάρα πολλά σε συνάρτηση με τους κοινωνικούς αγώνες» θύμισε ο ίδιος.

Αφού αιτιολόγησε το γεγονός ότι παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις ο ίδιος και τοπικά στελέχη δεν προχώρησε σε συνεντεύξεις κατά την προεκλογική περίοδο, στον αγώνα που είχαν να δώσουν στη Ροδόπη, τόνισε πως το αποτέλεσμα δείχνει πάρα πολλά για την πολιτική που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή.

Ερωτηθείς για τις κατηγορίες που του έχουν προσαφθεί, τόσο από την ΝΔ όσο και από τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις σχέσεις του με το προξενείο, παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που έχουν εκδοθεί από τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όπως ξέρετε, παρά της πιέσεις εδώ και ένα μήνα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατάφερε να φέρει την πρωτιά» ανέφερε, συνεχίζοντας να έχει κοντά του την κοινωνία στη Ροδόπη. Τόνισε δε πως η πολυπολιτισμική αυτή περιοχή βρίσκεται σε ασφαλή μονοπάτια, και σε αυτά θα πορευτούν.

Επεσήμανε ακόμα πως «σεβόμαστε τη συνθήκη της Λωζάνης», και πως ο ίδιος έχει διατυπώσει πολλές φορές τις απόψεις του για ορισμένα θέματα. «Θα σας πρότεινα να σκύψετε πάνω στα πραγματικά προβλήματα της Ροδόπης. Αυτές τις μέρες κανένα κανάλι δεν μίλησε για τη μετανάστευση, για το βιοτικό επίπεδο και τις συνθήκες διαβίωσης στην περιοχή, που δεν είναι αυτές που αρμόζουν στο 2023» ανέφερε, τονίζοντας πως χρειάζεται να δοθεί έμφαση στην κατάσταση που επικρατεί στο σύνολο της κοινωνίας, με την περιοχή μας να ερημώνει.

Παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις για το θέμα της εμπλοκής του Τουρκικού προξενείου, ο κ. Φερχάτ απέφυγε να απαντήσει σημειώνοντας πως θα έχουν την ευκαιρία να τα πουν αργότερα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.