Τη διοικηση της Περιφερειας «δειχνει» η Περιφερειακη Συνθεση για τις παλινωδιες στη Νυμφαια

«Θεωρούμε δεδομένο ότι γνώριζαν για το επικείμενο κλείσιμο του σταθμού στη Νυμφαία, απλώς κατά τη συνήθη πρακτική τους δεν είπαν και δεν έκαναν τίποτα»

Αντιδράσεις και από τους Περιφερειακούς Συμβούλους της σε Ξάνθη και Κομοτηνή

Την διοίκηση της Περιφέρειας, και ειδικά τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Θανάση Τσώνη δείχνει ως υπεύθυνους για τις παλινωδίες στη Νυμφαία η παράταξη της Περιφερειακής Σύνθεσης.

Σε ανακοίνωσή της μιλά για ολιγωρία και αδυναμία υπεράσπισης της περιοχής, μιλά για γνώση του γεγονότος αλλά αδιαφορία, και τονίζουν πως ενώ φαίνεται πως το θέμα θα λυθεί με παρέμβαση των βουλευτών της ΑΜΘ, δεν υπάρχει αισιοδοξία για την ικανότητα των μελών της διοίκησης της Περιφέρειας να διαχειριστούν τα κρίσιμα ζητήματα της Περιφέρειας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το κλείσιμο του μεθοριακού σταθμού της Νυμφαίας περιποιεί ντροπή για την περιοχή μας και σίγουρα οι ευθύνες έχουν το ονοματεπώνυμο του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κου Χρήστου Μέτιου και του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Θανάση Τσώνη.

Η Περιφερειακή Σύνθεση, είχε από πέρυσι επισημάνει την ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών στην Νυμφαία, ωστόσο οι φέροντες την ευθύνη μάλλον «έκαναν τουρισμό».

Το αποτέλεσμα της ολιγωρίας τους και της αδυναμίας τους να υπερασπιστούν τα οφέλη της περιοχής μας ήταν αυτή η παλινωδία που φυσικά έχει άμεσο αντίκτυπο στην τουριστική μας οικονομία.

Είναι προφανές ότι είναι έκθετοι και πρέπει να παραδεχτούν ότι εμπαίζουν τους πολίτες της ΑΜΘ και το σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων που περίμεναν πώς και πώς το άνοιγμα του Τουρισμού για να αρχίσουν να δουλεύουν.

Θεωρούμε δεδομένο ότι γνώριζαν για το επικείμενο κλείσιμο του σταθμού στη Νυμφαία, απλώς κατά τη συνήθη πρακτική τους δεν είπαν και δεν έκαναν τίποτα.

Αισιοδοξούμε ότι το θέμα θα λυθεί σύντομα, γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν οι βουλευτές της ΑΜΘ, όμως δεν είμαστε πλέον καθόλου αισιόδοξοι για την ικανότητα των μελών της διοίκησης της Περιφέρειας να διαχειριστούν τα κρίσιμα ζητήματα της Περιφέρειας ΑΜΘ».

Φελίνα Καζάκου: Ανεύθυνη η στάση της Περιφερειακής αρχής

«Η τοπική κοινωνία, οι πολίτες της Ροδόπης και της ΠΑΜΘ απαιτούν υπευθυνότητα και εγρήγορση του Περιφερειάρχη και της διοίκησης της ΠΑΜΘ.

Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας οφείλεται στην έλλειψη υποδομών πραγματοποίησης υγειονομικών ελέγχων.

Ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης, όφειλαν πριν προβούν σε ανακοινώσεις και ανώριμες αποφάσεις να φροντίσουν για την λειτουργία και τον πλήρη εξοπλισμό των υποδομών. Κατά το πρόσφατο παρελθόν, είχαμε τονίσει επανειλημμένα το πρόβλημα που υπήρχε αλλά η ανεύθυνη,  συνήθη στάση τους μας οδήγησε σε αυτά τα αποτελέσματα.

Σε μια περίοδο που η επανεκκίνηση του Τουρισμού αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για την ελληνική οικονομία και τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου και των συναφών επιχειρήσεων, η Ροδόπη και η ΠΑΜΘ παραμένει αποκλεισμένη.

Ένα είναι βέβαιο, ότι για όλα δεν ευθύνεται μόνο η κυβέρνηση και οι αποφάσεις που λαμβάνονται στην Αθήνα, αλλά η ολιγωρία των γνωστών πλέον Αυτοδιοικητικών»

Μανώλης Ταπατζάς: Άφαντη ή διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση

Στης 14 Μαΐου 2021 άνοιξε επίσημα ο τουρισμός στην Ελλάδα. Η Περιφέρειά μας δυστυχώς όπως και πέρυσι βιώνει τον αποκλεισμό. Ο κλάδος του τουρισμού νιώθει και φέτος να επαναλαμβάνεται  ο περσινός για αυτούς  εφιάλτης. Κάποιοι αποφάσισαν να τελειώσουν τουριστικά την Περφέρειά μας, Ίσως για να οδηγήσουν τους Βαλκάνιους τουρίστες σε άλλους…. προορισμούς.

ΑΦΑΝΤΗ ή διοίκηση της Περιφέριας ΑΜΘ χωρίς  καμία μα καμία ουσιαστική παρέμβαση, μη αντιλαμβανόμενη τις τραγικές οικονομικές συνέπειες για τον τόπο, για την περιοχή. Οι πολιτικές ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο του Περφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου και του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αθανασιου Τσώνη.

Είναι απίστευτη η ανικανότητα από την μια  και από την άλλη η αδιαφορία, αφού εκτός από λεζάντες και φωτογραφίες δεν νοιάζονται για τίποτα άλλο.

Μιχάλης Αμοιρίδης: «Είναι αργά για δάκρυα … γνώριζαν αλλά δεν έκαναν τίποτα!»

Άνοιξε ο τουρισμός και εξαιτίας της αδράνειας της περιφέρειας κλείσανε την Νυμφαία! Η δυσφήμιση και η ζημιά είναι τεράστια. Δυστυχώς η κατάσταση ήταν γνωστή, τα απαιτούμενα πρωτόκολλά επίσης και παρά τις προειδοποιήσεις μας, καμία ενέργεια ουσίας δεν έγινε εδώ και ένα χρόνο από την Περιφέρεια για το ζήτημα. Οι επαγγελματίες της ΠΑΜΘ για άλλη μια φορά θα πληρώσουν την ανικανότητα και την αδιαφορία της περιφερειακής διοίκησης. Στα θέματα τουρισμού το έχω ξαναπεί, βιώνουμε την χειρότερη διαχείριση από την Περιφέρεια ΑΜΘ εδώ και δεκαετίες.

Για να είμαστε συγκεκριμένοι, η Περιφερειακή Σύνθεση από το καλοκαίρι του 2020 και κατά επανάληψη και με επίγνωση των απαραίτητων μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού  ζήτησε να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να ανοίξουν για τους τουρίστες τουλάχιστον η Νυμφαία και το Ορμένιο.

Τι γνωρίζαμε όλοι: Το Ορμένιο και η Εξοχή έχουν κτιριακές υποδομές ώστε να υποστηρίξουν τα αναγκαία μέτρα. Η Νυμφαία στερείται οποιασδήποτε κτιριακής υποδομής. Γνωρίζαμε λοιπόν όλοι εδώ ότι προκειμένου να λειτουργήσει έπρεπε να γίνουν ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση. Σε σχετικές ερωτήσεις μας από το 2020 ακόμη, η περιφέρεια είχε δεσμευτεί ότι θα ενεργήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Όμως τίποτα δεν έκανε. Από τις αρχές του 2021, με επερωτήσεις μας επισημάναμε την ολιγωρία αυτή, αλλά εισπράξαμε ειρωνεία και απαξιωτικές δηλώσεις κυρίως από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη τουρισμού αλλά και τον χωρικό της Ροδόπης.

Στη δοκιμαστική περίοδο κατά την οποία επιτράπηκε η είσοδος τουριστών από τη Νυμφαία, τα γνωστά προβλήματα που είχαμε επισημάνει και όλοι ξέρανε, έγιναν και επισήμως αντιληπτά, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι όπως ήταν φυσιολογικό και με υπευθυνότητα για την τήρηση των μέτρων εναντίον του κορωνοϊού, να μην επιτρέψουν την περαιτέρω λειτουργία του μέχρι να δοθεί λύση σε αυτά.

Συνεπώς δεν φταίει κανείς σε Αθήνα, δεν ήταν λάθος αλλά με βάση το απαιτούμενο πρωτόκολλο επιβεβλημένη ενέργεια το κλείσιμο της Νυμφαίας. Τα προβλήματα που υπήρχαν λόγω έλλειψης υποδομών και ήταν γνωστά στην περιφερειακή διοίκηση από μηνών, έπρεπε να είχαν λυθεί προ πολλού εφόσον όλοι θέλαμε να λειτουργήσει η Νυμφαία και ξέραμε τι χρειαζόταν για αυτό.

Παρά το ότι η περιφέρεια είχε υποσχεθεί να τα λύσει δεν το έκανε και τελικά τι εισπράξαμε; Ειρωνεία, αδιαφορία και τι αποδείχθηκε; Ότι είναι καλοί στα παχιά λόγια αλλά ανεπαρκέστατοι στις πράξεις ουσίας.

Τώρα και για ακόμη μία φορά η περιφέρεια τρέχει πίσω από τις εξελίξεις, ή για να ακριβολογούμε δεν τρέχει καθόλου αλλά κρύβεται. Την επίλυση ανέλαβαν με κινητοποίηση τους, βουλευτές της περιοχής (Ευριπίδης Στυλιανίδης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Μακάριος Λαζαρίδης), που επιχειρούν να τακτοποιήσουν εκκρεμότητες ως προς τις υποδομές ώστε η Νυμφαία να καταστεί κατάλληλη. Πρέπει να τους ευχαριστήσουμε γιατί χάρις στις ενέργειες τους είναι πιθανό να λυθεί το πρόβλημα.

Δυστυχώς εάν υπήρχε ίχνος πολιτικής ευθύνης θα έπρεπε, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης να την είχε αναλάβει. Η ζημιά και η δυσφήμιση για τον τόπο είναι τεράστια. Μέσα στη τελευταία διετία, δεν είναι η πρώτη φορά που σε τουριστικά  ζητήματα δημιουργείται πρόβλημα από την αδιαφορία της περιφερειακής διοίκησης. Είναι όμως η σοβαρότερη περίπτωση! Την ημέρα που ανοίγει ο τουρισμός για την Ελλάδα, να κλείνει η Νυμφαία για τους τουρίστες, να ταλαιπωρούνται οι αλλοδαποί επισκέπτες, να γίνονται ακυρώσεις σε καταλύματα και εστιατόρια. Άραγε δεν ντρέπεται κανείς από την περιφερειακή διοίκηση για αυτή την κατάντια;

Όπως αντιλαμβάνεστε το να ανοίξει και η συνοριακή διάβαση από τον Άγιο Κωνσταντίνο στη Ξάνθη ή της Εξοχής στη Δράμα, για τουρίστες μάλλον είναι όνειρο απατηλό. Όχι γιατί δεν γίνεται, γίνεται αλλά ποιος να ασχοληθεί να το κάνει;

Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάμε. Τίποτα τυχαίο στη ζωή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.