Τη δημιουργια Κεντρου Εκπαιδευσης στις Σαπες προτεινε ο Ευριπιδης Στυλιανιδης στον Πανο Καμμενο

Σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με επίκεντρο τα «ανοιχτά» ζητήματα της Θράκης

Με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Πάνο Καμμένο συναντήθηκε ο Βουλευτής ΝΔ Ροδόπης και πρώην υπουργός κ.Ευριπίδης Στυλιανίδης.
 
Στα πλαίσια της συνάντησης αυτής οι κ.κ.Καμμένος και Στυλιανίδης συζήτησαν επί μακρόν θέματα που αφορούν τη Θράκη, με τον κ. Στυλιανίδη να κατεθέτει πρόταση-επιστολή για τη Θράκη που αφορά στη δημιουργία ή τη μεταφορά Κέντρου Εκπαίδευσης στις Σάπες Ροδόπης, το οποίο όπως επισήμανε θα είχε πολλαπλά οφέλη για την περιοχή. 

Tα οφέλη για την περιοχή των Σαπών

Όπως ανέλυσε στη συνέχεια η ύπαρξη ενός τέτοιου Κέντρου Εκπαίδευσης στην περιοχή των Σαπών θα ενίσχυε δημογραφικά την περιοχή που αντιμετωπίζει πρόβλημα εγκατάλειψης, θα τόνωνε την τοπική οικονομία, θα ενίσχυε το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής και θα βελτίωνε την ποιότητα εκπαίδευσης των εφέδρων οι οποίοι θα εκπαιδεύονται στο φυσικό περιβάλλον των συνόρων
 
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε ότι τον απασχολεί ιδιαιτέρως το θέμα της Θράκης και ιδιαίτερα το δημογραφικό. Άλλωστε όπως τονίστηκε και κατά τη διάρκεια της συνάντησης το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκεται στην ίδια λογική της πρότασης του κ. Στυλιανίδη στο πλαίσιο της γενικής αναδιοργάνωσης των δομών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας η οποία έχει ανατεθεί στον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Τόσκα.
 
Τέλος, οι κ.κ. Καμμένος και Στυλιανίδης συμφώνησαν ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας αλλά και συνάντηση στη Ροδόπη με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον Δήμαρχο Μαρώνειας-Σαπών και όλους τους φορείς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.