Τη δεσμευση του Χ.Θεοχαρη για το «ανοιγμα» της Νυμφαιας εξασφαλισε ο Ευριπιδης Στυλιανιδης

Ο βουλευτής Ροδόπης «άνοιξε» την ατζέντα των θεμάτων του τουρισμού, με τον Υπουργό να δηλώνει αρωγός στο σύνολό τους

Ευριπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής ΝΔ Ροδόπης

«Ως πολιτικοί να μην εξαντλούμαστε σε εντυπώσεις, μα σε αποτελέσματα»

Τη δέσμευση του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη για την λειτουργία της συνοριακής διάβασης Νυμφαίας – Μακάζα, με όλους τους απαραίτητους υγειονομικούς ελέγχους κατά τη φετινή θερινή περίοδο εξασφάλισε ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο βουλευτής της περιοχής μας είχε συνάντηση με τον Υπουργό παρουσιάζοντάς του όλα τα ανοιχτά θέματα των επαγγελματιών του τουρισμού στην περιοχή μας, όπως αυτά αποτυπώθηκαν και σε πρόσφατες συναντήσεις του με εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων της Περιφέρειάς μας, θέτοντας ως πρώτο και βασικό διακύβευμα το να παραμείνει ανοιχτή η συνοριακή διάβαση της Νυμφαίας-Μακάζα όπως θα γίνει και σε άλλα επιλεγμένα σημεία της Χώρας.

Όπως επισήμανε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο κ.Στυλιανίδης η κανονική λειτουργία του μεθοριακού σταθμού, τηρουμένων όλων των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων, διασφαλίστηκε με εγγύηση του Υπουργού Τουρισμού, ο οποίος αποδέχθηκε την επιχειρηματολογία για τη δυναμική της εισόδου από την οποία κάθε χρόνο διέρχονται πάνω από 1,8 εκατ ΙΧ αυτοκίνητα καθιστώντας την την δεύτερη πιο δυναμική είσοδο οδικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Μάλιστα, όπως εξήγησε ο ίδιος, αυτό σημαίνει την κανονική λειτουργία του μεθοριακού σταθμού, με τη διέλευση να γίνεται υπό την προϋπόθεση επίδειξης πιστοποιητικού των 72 ωρών, ή πιστοποιητικού εμβολιασμού ή και διενέργεια rapid test. Μάλιστα ο ίδιος έκανε γνωστό πως στην ατζέντα της συζήτησής του με την Ένωση Ξενοδόχων κατατέθηκε και η πρόταση της ανάπτυξης μίας υγειονομική δραστηριότητας όπως η έκδοση πιστοποιητικού επί τόπου για τους «μακρινούς» επισκέπτες εφόσον ο ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο σημείο για την διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων. 

Ο όγκος άλλωστε των διελεύσεων όπως εξήγησε αποτέλεσε και το βασικό επιχείρημα που οδήγησε τελικά στην θετική απόκριση και δέσμευση του κ. Θεοχάρη, με τον βουλευτή Ροδόπης να δηλώνει αισιόδοξος και για τα φετινά νούμερα των οδικών αφίξεων καθώς όπως εξήγησε «ο εμβολιασμό σε χώρες όπως η Ρουμανία και η Ρωσία, στις οποίες ως περιοχή απευθυνόμαστε πάει καλά και το  ίδιο γίνεται και σε χώρες όπως η Βουλγαρία και η Σερβία».

Ο κ. Στυλιανίδης εξήγησε επίσης πως κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με τον Υπουργό Τουρισμού τέθηκε και το ζήτημα των έγκαιρων εμβολιασμών των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού, γνωστοποιώντας ότι σύμφωνα με τις απαντήσεις του κ. Θεοχάρη ο εμβολιασμός τους θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εμβολιασμών των ευάλωτων ομάδων που βρίσκεται εν εξελίξει, με το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου να είναι εμβολιασμένοι έως και τις αρχές Ιουνίου. 

«Ψηφιακή» Via Egnatia

Το τρίτο θέμα στο οποίο έδωσε έμφαση ο βουλευτής Ροδόπης αφορά στην ανάγκη ανάπτυξης του τοπικού θεματικού τουρισμού μέσα από την ανάδειξη τοπόσημων, μνημείων και μουσείων, τοπικών προϊόντων και πολιτιστικών ή άλλων εκδηλώσεων δια του προγράμματος Via EGNATIA με ψηφιακά εργαλεία που θα ζωντανεύουν στα κινητά των διερχόμενων αυτοκινήτων, ώστε να τους προσελκύουν να κατέβουν από τον κάθετο άξονα ή την Εγνατία Οδό και να παραμείνουν στην περιοχή, με το Υπουργείου να δηλώνει και σε αυτό αρωγός.

«Μέχρι τώρα έχουμε 3 στα 3. Δηλαδή οι τρεις ξεκάθαροι οικονομικοί στόχοι που θέσαμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν επιτευχθεί. Από το 12%, που αφορά την επιδότηση κόστους εργασίας, την αδικία του ’18 για τα de minimis των βαμβακοπαραγωγών, που έχουν πλέον υπογραφεί και θα αρχίσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες να καταβάλλονται και το άνοιγμα της εισόδου Νυμφαίας – Μακάζα επετεύχθησαν» τόνισε ο ίδιος για να σταθεί εκ νέου στην ανάγκη συντονισμού όλων των τοπικών φορέων, των ΟΤΑ κ.ο.κ., με προεξάρχουσα την Περιφέρεια ΑΜ-Θ που θα πρέπει να αναλάβει τον συντονισμό, για την επίτευξη των στόχων.

Άλλωστε όπως υπογράμμισε «η πολιτική πρέπει να γίνεται δημόσια, να θέτουμε στόχους, να τους αναλαμβάνουμε και να προσπαθούμε. Nα μην εξαντλούμαστε σε εντυπώσεις, μα σε αποτελέσματα».

Εκπαιδευτικά ζητήματα οι αμέσως επόμενες προτεραιότητες

Ερωτηθείς σε σχέση με τις επόμενες προτεραιότητές του σε επίπεδο διεκδικήσεων ο κ.  Στυλιανίδης έθεσε ως πρώτη την αναδιοργάνωση των εκπαιδευτηρίων, τόσο στα δημόσια όσο και στα μειονοτικά σχολεία που όπως εξήγησε χρήζουν στήριξης σε πολλά σημεία και ακολούθως την ενίσχυση του ΔΠΘ, δια μέσου του φοιτητικού πληθυσμού αλλά και τα νέα τμήματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.