Θετικος στην υποψηφιοτητα του στην Ροδοπη ο Γιωργος Πεταλωτης

«Έχουν γίνει συζητήσεις ωστόσο υποψήφιοι δεν υπάρχουν έως την ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής» δήλωσε ο Τομεάρχης Άμυνας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

«Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Ροδόπη θα είναι ένα από τα πιο ισχυρά ψηφοδέλτια της Ελλάδας»

Θέμα ημερών είναι πλέον οι επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που θα «συνθέσουν» τα ψηφοδέλτια του στις επικείμενες εθνικές εκλογές. Σε επίπεδο Ροδόπης, το ψηφοδέλτιο φαίνεται πως είναι έτοιμο και μάλιστα αναμένεται να είναι ίσως το μοναδικό ψηφοδέλτιο στο νομό το οποίο θα μπορεί να εκφράζει την κοινωνία της Ροδόπης συνολικά.

Αυτό κατέθεσε το πρωί της Δευτέρας, 23 Ιανουαρίου μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο κ.Γιώργος Πεταλωτής, μέλος τη ΚΠΕ και Τομεάρχης Άμυνας του ΠΑΣΟΣ – ΚΙΝΑΛ ο οποίος μάλιστα επιβεβαίωσε την θετική του πρόθεση να κατέλθει εκ νέου ως υποψήφιος βουλευτής στην Ροδόπη.

«Χρέος όλων μας να ενισχύσουμε τη Ροδόπη»

«Έχουν γίνει συζητήσεις για να είμαι υποψήφιος στη Ροδόπη και είναι σίγουρα κάτι που βλέπω θετικά, γιατί θεωρώ ότι είναι χρέος όλων μας να ενισχύσουμε τη Ροδόπη» ανέφερε χαρακτηριστικά για να τονίσει ωστόσο πως «υποψήφιοι δεν υπάρχουν μέχρι την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου που θα ακολουθήσει τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα γίνει πολύ σύντομα». Όπως έσπευσε ωστόσο να επισημάνει αυτή τη φορά το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Ροδόπη αναμένεται να έχει ένα πολύ ενισχυμένο ψηφοδέλτιο, δίχως τις «αδυναμίες» που όπως τόνισε υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια. Ένα ψηφοδέλτιο, που όπως εξήγησε, «θα μπορεί να εκφράζει την κοινωνία της Ροδόπης και δεν θα διαμορφώνεται σε κάποια κομματικά γραφεία, ίσα ίσα για να πούμε ότι υπάρχει ψηφοδέλτιο». «Εκεί ακριβώς έγκειται και η αισιοδοξία μου» πρόσθεσε για να τονίσει πως «το ΠΑΣΟΚ θα είναι το μόνο κόμμα που θα έχει αυτή την ευρύτητα των προσώπων, από τα οποία θα καλείται να επιλέξει αυτός που θα θέλει να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ. Θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε πέντε σημαντικότατα πρόσωπα από την τοπική κοινωνία, τόσο μέσω των αγώνων που έχει κάνει το καθένα, αλλά και μέσω της προσωπικότητας, και δεν θα είναι ψηφοδέλτια που θα χτίζονται πίσω από ένα ή δύο πρόσωπα, που δυστυχώς τα βλέπουμε πάρα πολύ συχνά στην περιοχή μας πάρα πολλά χρόνια».

Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα είναι ψήφος υπερκομματική

«Υπ’ αυτή την έννοια είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές θα είναι μια ψήφος υπερκομματική, υπό την έννοια ότι θα υπάρχουν πρόσωπα που θα προσελκύσουν και ψηφοφόρους πιθανώς απογοητευμένους από άλλες κομματικές επιλογές που έκαναν στο παρελθόν, καθώς και μία ψήφος, η οποία θα ανταποκρίνεται στη σοβαρότητα, την μετριοπάθεια, τη σύγχρονη οπτική των πολιτικών πραγμάτων και όχι στον “παπαγαλισμός” απλώς κάποιων μανιφέστων» πρόσθεσε εκφράζοντας την άποψη πως το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στη Ροδόπη θα είναι ένα από τα πιο ισχυρά ψηφοδέλτια της Ελλάδας.

Ερωτηθείς ως προς το διακύβευμα των επικείμενων εθνικών εκλογών για την παράταξη ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε την ανάγκη το «το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να βρει ξανά τον δρόμο και τον κόσμο του στη Ροδόπη» για να τονίσει πως υπάρχουν πάρα πολλές δυνάμεις εντός του χώρου, τόσο από άποψη ψηφοφόρων όσων και στελεχών, οι οποίες πρέπει να εκφραστούν και εκλογικά. «Το λέω αυτό γιατί δεν αφορά τον εαυτό μου, αλλά πάρα πολλούς ανθρώπους που βρίσκονται ιδεολογικά και πολιτικά στο χώρο της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας, οι οποίοι στελεχώνουν θέσεις και ψηφοδέλτια – και αυτοδιοικητικά, και συνδικαλιστικά-  που δεν δικαιολογεί την απουσία ΠΑΣΟΚικού πολιτικού λόγου στη Ροδόπη» τόνισε, εξηγώντας πως υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που πίστεψε, πιστεύει και θα πιστεύει στο ΠΑΣΟΚ, υπό την έννοια της προόδου, η οποία είναι πάρα πολύ μετρημένη, μετριοπαθής, αιχμηρή και η οποία έχει δείξει δείγματα σε μια σειρά τομέων και πραγμάτων.

Υπό την λογική αυτή «επειδή πηγαίνουμε μπροστά και πρέπει να πηγαίνουμε μπροστά, πρέπει να αξιοποιηθεί η εμπειρία όλων των πολιτικών στελεχών της Ροδόπης που βρίσκονται από την αρχή στο χώρο αυτό, με συνέπεια στις αξίες και τις αρχές της σοσιαλδημοκρατίας, την εμπειρία και την ωριμότητα την οποία αποκτήσαμε όλοι από την εποχή της κρίσης και την διαχείρισή της».

«Ψήφος με βάση το ποιος θα πάει τη χώρα μπροστά»

Ερωτηθείς ως προς το διακύβευμα των επικείμενων εθνικών εκλογών συνολικά για την Ροδόπη ο τομεάρχης Άμυνας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ εξέφρασε την πεποίθηση πως οι επιλογές των ψηφοφόρων, τόσο σε πρόσωπα όσο και σε κόμματα, θα πρέπει να διασφαλίζουν την ικανότητά τους «να πάνε τη χώρα μπροστά».

«Είναι πολύ σημαντικό να το αντιληφθούμε αυτό όλοι, όσοι μπορούμε και όσοι θέλουμε. Θεωρώ η κοινωνία μας και τοπικά γενικότερα έχει αυτές τις δυνατότητες και κυρίως έχουμε ανάγκη από μεγάλες αλλαγές» ανέφερε κάνοντας ειδική αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης, του εθνικού συστήματος υγείας, την ανάγκη αλλαγής πορείας στον τομέα της εκπαίδευσης και την οπισθοδρόμηση που συνεπάγεται ο νόμος Κεραμέως, καθώς και την ανάγκη  πραγματικών και ουσιαστικών βημάτων στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης που δεν «εξαντλείται» στην δημιουργία πλατφορμών. «Εάν δεν δώσουμε ιδέες αιχμής στην πολιτική ζωή, τότε θα πηγαίνουμε πίσω, όταν οι άλλοι πηγαίνουν μπροστά» πρόσθεσε τονίζοντας πως «αυτό μπορούν να το κάνουν άνθρωποι σοβαροί, μετρημένοι, με κυβερνητική εμπειρία, οι οποίοι έχουν τις ιδέες της σοσιαλδημοκρατίας και μπορούν να το κάνουν, μέσα από ένα κόμμα όπως είναι το ΠΑΣΟΚ, ανεξαρτήτως των ποσοστών του και ασχέτως της προσπάθειας ενός ολόκληρου συστήματος που προσπαθεί να το απαξιώσει εδώ και χρόνια».

Η πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θράκη και τη Ροδόπη ειδικότερα, έρχεται σύμφωνα με τον ίδιο σε πλήρη αντίστιξη με το προαναφερθέν επιδιωκόμενο στόχο, με τον κ.Πεταλωτή να κάνει λόγο για μία προεκλογική επίσκεψης «τελείως παλαιάς κοπής».

«Ένας πρωθυπουργός, ο οποίος περνιέται ως ο επικεφαλής ενός επιτελικού κράτους, το οποίο επιτελικό κράτος έχει δείξει ότι σε πολλά σημεία είναι μακριά από την πολιτική, υπό την έννοια, να βάζει τις προϋποθέσεις και τα εχέγγυα της πολιτικής κι ότι ασκείται από μια ομάδα  πέριξ του κ. Μητσοτάκη, δείχνει ακριβώς και όλο αυτό που είδαμε σε έναν τόμο ο οποίος ουσιαστικά δεν υπάρχει ως προς τα έργα» ανέφερε τονίζοντας μάλιστα πως «το ότι έρχεται σήμερα ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία να μας δώσει αυτά τα δείγματα, είναι και ένας ακριβώς λόγος σε όλους εμάς που σκεπτόμαστε και πάλι να πολιτευτούμε».

Ο ίδιος επεσήμανε πως για τη Ροδόπη ο Πρωθυπουργός δεν είπε απολύτως τίποτα αλλά αναλώθηκε σε έργα «τα οποία υποτίθεται ότι καλύπτουν χρηματοδοτικά και είναι διασφαλισμένα, όπως το Νοσοκομείο Κομοτηνής που είναι δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου, που ξεκίνησε επί κυβέρνησής μας ως προς την πρώτη πράξη ρυμοτόμησης, όπως το φράγμα Ιάσμου κ.ο.κ.» καλώντας τα στελέχη της ΝΔ στην Ροδόπη «να βρουν ένα έργο από την λίστα των 360 που αφορά στην Ροδόπη και είναι πραγματικό έργο και όχι αόριστα λόγια».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.