Θετικο προσημο στην λειτουργια του Καμπινγκ Φαναριου απο το Δημο Κομοτηνης

Χωρίς προβλήματα και με θετικές εντυπώσεις από τους κατασκηνωτές ολοκληρώνεται η φετινή κατασκηνωτική περίοδος

Θετικό αναμένεται να είναι το πρόσημο της λειτουργίας φέτος, από το Δήμο Κομοτηνής, του Κάμπινγκ Φαναρίου, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Δημήτρη Πολιτειάδη, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Συλλόγου Κατασκηνωτών του Κάμπινγκ.

Τόνισε δε πως ο αγώνας των κατασκηνωτών αναμένεται να συνεχιστεί, μιας και δεν έχει υπάρξει κάτι νεότερο για την διαδικασία παραχώρησής του σε ιδιώτη.

Υπενθυμίζουμε πως παρά το γεγονός ότι η ΕΤΑΔ είχε προχωρήσει σε διαγωνισμό για την παραχώρησή του για 20+10 χρόνια, από τον οποίο αναδείχθηκε ανάδοχος, η υπογραφή της σύμβασης δεν ολοκληρώθηκε με αποτέλεσμα η λειτουργία του κάμπινγκ το φετινό καλοκαίρι να βρίσκεται στον αέρα.

Σε συνέχεια των διαμαρτυριών από πλευράς των κατασκηνωτών αλλά και σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Κομοτηνής στις αρχές του Ιουνίου, η ΕΤΑΔ προέκρινε το σενάριο της λειτουργίας του κάμπινγκ υπό τον Δήμο Κομοτηνής, με την υπογραφή βραχυχρόνιας παραχώρησης χρήσης του Κάμπινγκ Φαναρίου στον Δήμο Κομοτηνής, για το χρονικό διάστημα από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Για το διάστημα των τριών αυτών μηνών ο Δήμος Κομοτηνής κλήθηκε να καταβάλλει στην ΕΤΑΔ συνολικό μίσθωμα 15.000 ευρώ, ήτοι 5.000 ευρώ τον μήνα, ενώ έχει ζητηθεί και το ποσό των 5.000 ευρώ ως εγγύηση.

Ικανοποιητικά κύλησε η κατασκηνωτική περίοδος

Απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιώργου Λουτατίδη, ο κ. Πολιτειάδης σημείωσε πως με την κατασκηνωτική περίοδο να ολοκληρώνεται την Παρασκευή, όλες οι οφειλές από τους κατασκηνωτές έχουν καταβληθεί, με τα έσοδα να ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.

Η χρήση, τόνισε φαίνεται πως θα είναι θετική, δηλαδή ο Δήμος δεν θα επιβαρυνθεί από την διαχείρισή του, παρόλο που επιφυλάχθηκε για περισσότερες λεπτομέρειες όταν ολοκληρωθεί η περίοδος.

Άδραξε όμως την ευκαιρία να ευχαριστήσει δημόσια, ως πρόεδρος των Κατασκηνωτών, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον εκπρόσωπο του Δήμου που ανέλαβε τη διαχείριση, τους κατασκηνωτές για τον αγώνα που έκαναν για να επαναλειτουργήσει το κάμπινγκ, αλλά και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής που στήριξε με ψήφισμα τη λειτουργία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.