Θεσμικη συνεννοηση για τις ανοιχτες πληγες της γεωργιας και της κτηνοτροφια στη Ροδοπη επιδιωκει ο Ιλχαν Αχμετ

Πραγματοποίησε επισκέψεις σε θεσμικούς της περιφέρειας για τη συγκρότηση κοινού μετώπου

Ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ επισκέφθηκε την Τρίτη στα γραφεία τους τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Διοίκησης και Διαφάνειας, Αχμέτ Ιμπράμ, Κοινωνικής Πολιτικής, Τζιχάν Ιμάμογλου καθώς και τον περιφερειακό σύμβουλο αρμόδιο για ζητήματα Ψηφιακής Πολιτικής και Νέων Τεχνολογιών, Ταρκάν Μουλαντζά. Σκοπός των συναντήσεων ήταν ο συντονισμός των παρεμβάσεων και η συγκρότηση ενός κοινού μετώπου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί της Ροδόπης.

Αμέσως μετά τις συναντήσεις ο βουλευτής προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Με βαθιά αίσθηση του θεσμικού μου καθήκοντος που απορρέει από την βουλευτική μου ιδιότητα επισκέφθηκα σήμερα τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Διοίκησης και Διαφάνειας, Αχμέτ Ιμπράμ, τον επίσης θεματικό αντιπεριφερειάρχη κοινωνικής πολιτικής, Τζιχάν Ιμάμογλου και τον περιφερειακό σύμβουλο αρμόδιο για ζητήματα ψηφιακής πολιτικής και νέων τεχνολογιών, Ταρκάν Μουλαντζά, προκειμένου να συντονίσουμε τον βηματισμό μας στην αντιμετώπιση των μείζονων προβλημάτων που πλήττουν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας.

Στο πλαίσιο αυτό, τους ενημέρωσα για τις πρωτοβουλίες μου εντός και εκτός κοινοβουλίου και συζητήσαμε την προοπτική κοινών πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση μεγάλων αδικιών που έχουν συντελεστεί όπως συμβαίνει με τους καπνοκαλλιεργητές, που οδηγούνται σε οικονομικό αφανισμό.

Αναφέρθηκα ταυτόχρονα στην πρόσφατη επαφή που είχα με τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο από τον οποίο και ζήτησα να ασκήσει την επιρροή του προς την κυβέρνηση στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου για να εισακουστούν τα αιτήματα των καπνοραγωγών.

Μέσα σε κλίμα σύμπνοιας καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να δοθεί κοινός αγώνας εκ μέρος μας υπέρ των απαιτήσεων τους και ότι η διεκδίκηση μας προς τα αρμόδια υπουργεία είναι προς το καλό της περιοχής, των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.