Θεσμικη και οικονομικη θωρακιση θελει για τη Ροδοπη το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ δίνει τη μάχη για να υπηρετήσει και να εκπροσωπήσει στη Βουλή το σύνολο του ελληνικού λαού, μακριά από διχαστικές λογικές, ρεβανσισμούς και επικίνδυνα για τα εθνικά μας ζητήματα παιχνίδια»

Μήνυμα νίκης από τη Ροδόπη, που έδωσε το υψηλότερο ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα, θέλησε να δώσει ο πρώην Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, στην επίσκεψή του στην Κομοτηνή το Σάββατο 17 Ιουνίου.

Ο κ. Χριστοδουλάκης επισκέφτηκε το πρωί της αγορά της πόλης, ενώ το απόγευμα πραγματοποίησε ομιλία έξω από το εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να δώσει το μήνυμα της νίκης, αλλά και να ζητήσει την ψήφο των πολιτών ώστε το ΠΑΣΟΚ να έχει ισχυρή φωνή στη Βουλή, προς όφελος όλων των ανθρώπων της περιοχής.

Όπως τόνισε, την ώρα που κάποιοι εργαλειοποιούν προεκλογικά τις ευαίσθητες ισορροπίες της Ροδόπης, βρέθηκε εδώ για να στείλει ένα καθαρό μήνυμα: «Το ΠΑΣΟΚ δίνει τη μάχη για να υπηρετήσει και να εκπροσωπήσει στη Βουλή το σύνολο του ελληνικού λαού, μακριά από διχαστικές λογικές, ρεβανσισμούς και επικίνδυνα για τα εθνικά μας ζητήματα παιχνίδια».

Για αυτό, τόνισε, προάγουν πολιτικές που προωθούν την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία της περιοχής, τη δημοκρατική συνείδηση και το αίσθημα αλληλεγγύης για τη Ροδόπη και τη Θράκη. Μια περιοχή υποβαθμισμένη, με σημαντικές δυνατότητες και προκλήσεις. «Αυτή είναι η πατριωτικά υπεύθυνη στάση που πάντα πρεσβεύαμε, από όποια θέση κι αν είχαμε στο πολιτικό σύστημα της χώρας» σημείωσε.

Πρωταγωνιστής της πολιτικής ζωής θέλει να γίνει το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, στάθηκε στο γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ είχε τα υψηλότερά ποσοστά του στη Ροδόπη σε σχέση με όλη τη χώρα, σε ένα εκλογικό αποτέλεσμα που αύξησε τα ποσοστά τους κατά σχεδόν 50%, που αντιλαμβάνονται όχι ως τελικό στόχο, αλλά ως ένα ακόμα βήμα για να ξανακάνουν το ΠΑΣΟΚ και την δημοκρατική παράταξη πρωταγωνιστή της πολιτικής ζωής του τόπου.

Μέσα σε ένα σκηνικό πόλωσης, είδαμε μια επικράτηση της ΝΔ, που θεωρούν πως οφείλεται στο γεγονός ότι ο Κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συγκρίνεται με την ανεπάρκεια του Τσίπρα και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να αρθρώσει ρεαλιστική αντιπρόταση διακυβέρνησης για τον τόπο.

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό προσδιορίζει και τον στόχο αυτών των εκλογών, με το ΠΑΣΟΚ να ζητά ξανά τη δύναμη του ελληνικού λαού, για να αυξήσει τη δύναμή του και να είναι η αξιόπιστη ισχυρή και αποτελεσματική αντιπολίτευση απέναντι στη ΝΔ, και να μπορέσουν να συγκροτήσουν εκείνο τον προοδευτικό πόλο με τα στοιχεία της ευθύνης, της αξιοπιστίας, του υγειούς πατριωτισμού, του ρεαλισμού, αλλά και της προοπτικής και της ελπίδας ότι υπάρχει ένα καλύτερο αύριο, και ότι μπορούν να κυβερνήσουν τον τόπο.

Για αυτό και θέλουν να ασκήσουν προγραμματική και δομική αντιπολίτευση, σε τρεις κεντρικούς άξονες, ένα νέο παραγωγικό πρότυπο και μοντέλο για τη χώρα, με επίκεντρο τις δυνάμεις της δημιουργίας και του μόχθου, ένα πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα, και ένα πιο σύγχρονο και αποδοτικό κοινωνικό κράτος.

Ο κόσμος άφησε πίσω του το λαϊκισμό και ζητά ορθολογικές προοπτικές, σημείωσε, οφείλει όμως να είναι καταδικαστέος από όπου και προέρχεται, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι έχει προτεραιότητα μόνο το 0,5% της χώρας.

«Το ΠΑΣΟΚ θα δώσει τη μάχη ώστε την επόμενη μέρα να τους εκπροσωπήσει όλους στο Ελληνικό κοινοβούλιο»

Ειδικά για τη Ροδόπη, και την εργαλειοποίηση με όρους που δεν σέβονται το εθνικό συμφέρον, είναι αυτονόητο ότι οι συνθήκες που διέπουν την λειτουργία της χώρας, τα σύνορά της, και τις σχέσεις και τους όρους καλής γειτονίας, δεν μπορούν να τεθούν υπό κανένα τρόπο υπό αμφισβήτηση και από κανένα, «πόσο μάλλον από όσους πρόκειται να εκπροσωπήσουν θεσμικά την πολιτεία και τις τοπικές κοινωνίες» ανέφερε.

Είναι αυτονόητο όμως, σημείωσε ο κ. Χριστοδουλάκης, ότι δεν μπορεί να εργαλειοποιείται η συζήτηση με όρους εκβιασμού ή ρεβανσισμού, θεωρώντας πως υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων, ανάλογα με την ψήφο του καθενός.

«Το ΠΑΣΟΚ θα δώσει τη μάχη ώστε την επόμενη μέρα να τους εκπροσωπήσει όλους στο Ελληνικό κοινοβούλιο, με σθένος, χωρίς εκλογοκεντρικό κριτήριο ή προς όφελος της δικής μας εκλογικής βάσης» ανέφερε, ενώ στάθηκε και στην εργαλειοποίση των πληροφοριών που προκύπτουν από την ΕΥΠ, που δεν μπορεί να επαφίεται στην κομματική ευχέρεια κανενός, και να μην ακολουθεί τον θεσμικό τρόπο, όπως για παράδειγμα το ΥΠΕΞ.

«Το ΠΑΣΟΚ προέβαλλε πάντα τη θετική ατζέντα και το έργο του σε αυτά τα ζητήματα» ανέφερε, με την Εγνατία Οδό, το σήκωμα στις μπάρες προς τα Πομακοχώρια, την ποσόστωση στα Ελληνικά Πανεπιστήμια για τη μειονότητα.

Αυτό θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν και στο μέλλον, με επιπλέον κίνητρα οικονομικής ενίσχυσης που θα εγγυώνται την κοινωνική συνοχή την περιοχή, με αυτονόητα δημοκρατικούς ρόλους, που σέβονται τις σχέσεις αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής στην περιοχή.

Κίνητρα για την οικονομική θωράκιση της Ροδόπης

Ειδικά για την οικονομική θωράκιση της Ροδόπης, μίλησε για την ανάγκη να δοθούν κίνητρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής, μισθολογικά, χρηματοδοτικά και μεταφορικά.

Τόνισε επίσης πως θα πρέπει να συνδεθεί ξανά μέσω των σιδηροδρομικών οδών η Ροδόπη και η Θράκη με την υπόλοιπη Ελλάδα, και με κεντρικούς εμπορικούς άξονες των Βαλκανίων και της Ευρώπης, και να αξιοποιηθούν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης για την αναδιοργάνωση των καλλιεργειών στην Ροδόπη, και την ανασύσταση και περεταίρω ενίσχυση των αγροτικών υποδομών.

Κλείνοντας τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ πέρασε δύσκολα, πίστεψε στην ανάγκη μια άλλης σχέσης με την κοινωνία και τους πολίτες, επενδύοντας στην ειλικρίνεια, τον προγραμματικό λόγο, την αξιοπιστία, αλλά και στην ανάγκη να δώσουν τη μάχη διαμορφώνοντας καλύτερους όρους για την επόμενη μέρα.

Αυτή τη δύναμη ζητούν από το λαό, για να πείσουν πως υπάρχει ένα άλλο παράδειγμα πολιτικής, με σχέδιο ωριμότητα και ευθύνη.

Οι παρουσίες

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ άλλων στην κεντρική πολιτική ομιλία του κ.Χριστοδουλάκη, το παρών έδωσαν οι υποψήφιοι βουλευτές της Ροδόπης και συγκεκριμένα οι κ.κ.Ιλχάν Αχμέτ,  Γιώργος Πεταλωτής, Γιώργος Μανανάς, Ευαγγελία Μουτουσίδου και Σιμπέλ Μουσταφά Ογλού, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ.Γιάννης Γκαράνης, ο πρώην Περιφερειάρχης κ.Άρης Γιαννακίδης, ο εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ.Παύλος Δαμιανίδης, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Συνδικαλιστικού ΠΑΣΟΚ Γιώργος Δημητριάδης, οι Γιάννης Αμαραντίδης και Κρίνα Μενεσελίδου από την ΝΕ Ροδόπης του κόμματος, ο Δάμωνας Δαμιανός, μέλος της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο δικηγόρος Μεμέτ Ντενίζ, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜ-Θ κ.Κώστας Χουβαρδάς κ.α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.