Θεοφανης Κωφιδης: «Να συμπαραταχθουμε με την φιλοδοξια του “εμεις”, μακρια απο τη ματαιοδοξια του “εγω”»

Το πολιτικό του γραφείο εγκαινίασε ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης με τη Νέα Δημοκρατία

Η σύνθεση δυνάμεων προς πάσα κατεύθυνση ούτως ώστε η Ροδόπη να φτάσει στο επίπεδο που πραγματικά αξίζει, ήταν το κύριο μήνυμα του υποψήφιου βουλευτή Ροδόπης με τη Νέα Δημοκρατία κ.Θεοφάνη Κωφίδη μετά το πέρας των εγκαινίων του πολιτικού του γραφείου που έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής, επί της κεντρικής πλατείας Κομοτηνής.

Παρουσία στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, αυτοδιοικητικών, φίλων και υποστηρικτών του, ο κ.Κωφίδης σήμανε και επισήμως την έναρξη ενός αγνού, έντιμου και καθαρού όπως τον χαρακτήρισε αγώνα ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου. Ανάμεσα στους παρευρισκομένους, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ροδόπης κ. Γιάννης Τζαμπάζης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ κα επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΔΥΝΑΤΑ» κ. Αντώνης Γραβάνης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Κομοτηνής κ.Θέμης Τζενετίδης, ο κ.Γιάννης Βεζυργιαννίδης μέλος της ΚΠΕ της ΝΔ κ.α.

Στην ομιλία του που ακολούθησε της τελετής την οποία τέλεσε εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για την υποψηφιότητά του στην πιο δύσκολη όπως την χαρακτήρισε εκλογική περιφέρεια της Ελλάδας, για δύο λόγους «αφενός γιατί είμαστε από τους πιο φτωχούς νομούς και ακολούθως διότι η πολιτική, πολιτισμική και κοινωνική μορφή του τόπου, έχει κάποιες ιδιαιτερότητες οι οποίες από μόνες τους είναι αρκετά απαιτητικές».

«Να συνθέσουμε δυνάμεις προς πάσα κατεύθυνση»

Ο ίδιος ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για την συμπερίληψή του στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, τονίζοντας πως η υποψηφιότητά και  ο τρόπος σκέψης τους ταυτίζεται απολύτως με τα λεγόμενα αλλά και την προσπάθεια και το όραμα του Πρωθυπουργού για τη Θράκη, με τη λογική της σύνθεσης δυνάμεων.

«Η Ροδόπη έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα» ανέφερε ο ίδιος για να συμπληρώσει πως «σίγουρα υπήρξαν πρόσωπα που έχουν διαγράψει μια πορεία η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί αξιόλογη, ωστόσο για τους όποιους λόγους πρέπει να φύγουμε από την προσπάθεια των αποσπασματικών ή και προσωποπαγών δυνατοτήτων και να πάμε σε μια δυνατότητα του “εμείς”», συνθέτοντας δυνάμεις προς πάσα κατεύθυνση.

«Δεν μηδενίζουμε την προσπάθεια κανενός, αλλά στον τόπο μας πρέπει να καταλάβουμε ένα πράγμα, αφενός ότι η σύνθεση δυνάμεων έχει να κάνει με την αφετηρία της Νέας Δημοκρατίας, αφετέρου όμως έχει να κάνει και με στοιχεία – κοινωνικές δυνάμεις οι οποίες μπορούν να προσθέσουν την ποιότητα, την υγεία, την πρότασή τους και κυρίως τη συμπαράταξη σε έναν αγώνα ο οποίος δεν έχει γυρισμό».

Ηγέτης ο Κ. Μητσοτάκης

Ο κ. Κωφίδης απηύθυνε δριμύ κατηγορώ προς την αξιωματική αντιπολίτευση, υπογραμμίζοντας πως «ο λαός έχει την εμπειρία ότι δύο είναι οι κόσμοι που συγκρίνονται αυτή τη στιγμή, ο κόσμος της ευθύνης, ανάληψης της πρωτοβουλίας, που μπορεί να κάνει λάθη, αλλά κοιτάει πραγματικά μπροστά, και ο κόσμος της οπισθοδρόμησης, του λαϊκισμού, ο κόσμος που κοιτάει το δέντρο και ξεχνάει το δάσος» για να εξάρει το έργο και τις ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τον οποίο και χαρακτήρισε «ηγέτη» εκφράζοντας την ελπίδα πως «μετά τη δική του πορεία στα πράγματα, η χώρα μας δεν θα χρειάζεται ξανά για πολλά χρόνια ηγέτη, δεδομένου ότι η ανάγκη για ηγέτες και ηγεσίες αφορά σε χώρες που χρειάζεται κάποιος να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, αυτό που συμβαίνει σήμερα δηλαδή μετά τη λαίλαπα των μνημονίων στην Ελλάδα».

Ο κ.Κωφίδης αναφέρθηκε περιληπτικά στις επτά κατηγορίες των προτάσεων που συνθέτουν την πρότασή του για την επόμενη ημέρα της περιοχής, εξηγώντας πως πρόκειται για προτάσεις που προέκυψαν από την τριβή πολλών χρόνων και μέσα από τη σύνθεση της δικής του σκέψης με τα θέματα της συνολικής πορείας του τόπου, όπως αυτά έρχονται να συμπεριληφθούν στο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής και οπωσδήποτε και από το πρόγραμμα Ελλάδα 2.0 ως παράγωγο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για δεύτερο λάθος σε αυτόν τον τόπο»

«Φίλες και φίλοι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για δεύτερο λάθος σε αυτόν τον τόπο. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για να χάσουμε καθόλου έδαφος στη Ροδόπη, η οποία δεν μπορεί να είναι ο φτωχός συγγενής της Ελλάδας, ούτε καν του Έβρου που τώρα αναβαθμίζεται και εμείς μένουμε ίσως πίσω» πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος προς τους παρευρισκομένους αλλά και συνολικά την κοινωνίας της Ροδόπης ο κ.Κωφίδης ζήτησε μια ευκαιρία για να τονίσει πως δεν επιθυμεί να είναι επαγγελματίας της πολιτικής, η οποία απαιτεί κατά την άποψή του μια εκσυγχρονισμένη διοίκηση, ένα εκσυγχρονισμένο διοικητικό μοντέλο «που θα σε έχει μπροστά στα μάτια, θα σε βλέπει και θα εξυπηρετεί, γιατί η πολιτική πρέπει να υπηρετεί τον πολίτη και όχι ο πολίτης την πολιτική».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.