Θεοδωρος Τζαβαρας: «Εχω μαθει να εχω και δεξιο και αριστερο αυτι, να ακουω τους παντες και τα γυαλια που φοραω ειναι διαφανα, δεν εχουν αποχρωση ουτε πρασινη, ουτε μπλε, ουτε κοκκινη»

«Μη συνεχίζουμε να καταστρέφουμε τη χώρα μας∙ ας δώσουμε ευκαιρία στην Ελληνική Λύση»

Ο Θεόδωρος Τζαβάρας, υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης με την Ελληνική Λύση, σε συνέντευξη του στο Ράδιο Παρατηρητής, σχολίασε τα διάφορα ζητήματα που βρίσκονται στο προσκήνιο ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μαΐου 2023.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στη στόχευση της Ελληνικής Λύσης όσον αφορά στην περιοχή της Ροδόπης και τις προτεραιότητες που τίθενται γι’ αυτή, καθώς επίσης και στην απόφαση του να θέσει υποψηφιότητα τη δεδομένη χρονική στιγμή, γεγονός που οφείλεται, όπως δήλωσε, στο διαφορετικό πρόγραμμα και ρητορική του κόμματος. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε κυρίως στη νέα γενιά και στην τάση της προς εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση, με τον κ. Τζαβάρα να τονίζει την ανάγκη επιστροφής της νεολαίας πίσω στις ρίζες και στα χωριά, προκειμένου, με τη συμβολή της, να συνέλθει ο πρωτογενής τομέας και μέσω της αξιοποίησης και ενδυνάμωσης της υπαίθρου να αυξηθεί η εγχώρια παραγωγή.

Θεόδωρος Τζαβάρας όμως αναλυτικά…

«Δεν έχει ρητορική όπως όλα τα κόμματα με τις ξύλινες λέξεις και γλώσσα»

ΠτΘ: Να ξεκινήσω από μια αναγνωριστική ερώτηση της δικής σας πορείας και να μας πείτε δύο λόγια σε σχέση με την υποψηφιότητα σας. Γιατί τώρα κ. Τζαβάρα, γιατί σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση;

Θ.Τ: Εδώ και πολλά χρόνια, ασχολούμαι με τα κοινά, παρακολουθώ όλα τα κόμματα, παρακολουθώ ποιο κόμμα έχει καλύτερο πρόγραμμα κυρίως για την μικρομεσαία τάξη ανθρώπων, επειδή κατάγομαι κι εγώ από φτωχή οικογένεια από τους Αγίους Θεοδώρους της Κομοτηνής.  Μου αρέσει η πολιτική και τον Κυριάκο Βελόπουλο τον παρακολουθώ τηλεοπτικά τα τελευταία χρόνια. Είδα ότι το πρόγραμμα του και όλα όσα εκφράζει έχουν μια βάση,  δεν έχει ρητορική όπως όλα τα κόμματα, με τις ξύλινες λέξεις και γλώσσα, που στην ουσία δεν τις καταλαβαίνει πολύς κόσμος. Είναι ένας άνθρωπος της πραγματικότητας, της αγοράς, ξέρει να δουλεύει και να παράγει πλούτο.  Πιστεύω ότι αν ο κόσμος είχε την ευκαιρία να τον ακούσει στα μέσα ενημέρωσης όπως τα τρία μεγάλα κόμματα, θα μιλούσαμε για ένα ποσοστό τουλάχιστον 15%-20%.

«Δεν ξέρω για ποια ανάπτυξη μιλούν οι κυβερνώντες»

ΠτΘ: κ. Τζαβάρα, συμπράττετε με τον κ. Βελόπουλο και κατέρχεστε ως υποψήφιος της Ελληνικής Λύσης στη Ροδόπη. Ποια είναι τα βασικά ζητήματα που κατά την άποψη σας θέτετε ως προτεραιότητα για την Ροδόπη και θα διεκδικήσετε, ενδεχομένως, την επόμενη μέρα;

Θ.Τ: Μπορεί να λείπω μερικά χρόνια από την Κομοτηνή, αλλά δεν έχω πάψει να επισκέπτομαι το χωριό μου που υπεραγαπώ. Θλίβομαι βλέποντας την κατάντια της υπαίθρου. Για παράδειγμα,  να πηγαίνω σε ένα χωρίο και να βλέπω ότι το σχολείο δεν λειτουργεί. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο δικό μας χωριό, πιστεύω στο 50% της επαρχίας στα σχολεία έγιναν συγχωνεύσεις για να λειτουργήσουν. Είναι κακή εικόνα να βλέπεις ένα χωριό χωρίς παιδιά και νέους. Συναντώ στα καφενεία ανθρώπους που είναι από 55-60 χρονών και άνω και όταν ρωτάω «που είναι οι νέοι» και μου λένε «μα δεν έχει δουλειές εδώ τι να κάνουνε;». Επιπλέον, ο πρωτογενής τομέας, πρωταρχικό στοιχείο που έπρεπε να λάβουν υπόψη όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, έχει εγκαταλειφθεί. Η πολιτεία, το επίσημο κράτος, εγκατέλειψε τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Φανταστείτε λοιπόν ότι, αν κάποια στιγμή γίνει κάτι και κλείσουν τα σύνορα, δεν θα έχουμε να φάμε. Όλα είναι εισαγόμενα, τα κρέατα, τα γάλατα, το σιτάρι, το αλεύρι. Αυτό είναι κατάντια για μια χώρα. Δεν ξέρω για ποια ανάπτυξη μιλούν οι κυβερνώντες, αυτοί που καταστρέψανε τη χώρα. Στο νομό Ροδόπης, για παράδειγμα,  πόσα εργοστάσια καινούρια ανοίξανε; Κανένα. Η γεωργία καταστράφηκε. Σε πέντε δέκα χρόνια δεν θα υπάρχουν γεωργοί, παρά μόνο φωτοβολταϊκά. Είχα τη ευκαιρία να κάνω μια περιοδεία και παρατήρησα πως υπάρχουν φωτοβολταϊκά σε γόνιμους κάμπους. Δεν υπάρχει χώρος να τοποθετηθούν σε χέρσα μέρη, που έχουν μόνο πέτρα; Πρέπει να τα βάλουμε εκεί που βγαίνει το βαμβάκι, το καλαμπόκι, το σιτάρι; Ο μοναδικός άνθρωπος, που μιλά για τον πρωτογενή τομέα, είναι ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος.  Δεν υπάρχει κανένα άλλο κόμμα. Λένε αερολογίες και μιλάνε μια ξένη γλώσσα που δεν την καταλαβαίνει πολύς κόσμος, χωρίς καμία διαφορά μεταξύ τους λένε το ίδιο πράγμα με διαφορετικές λεξούλες. Δε μπορώ να καταλάβω, που διαφέρει σήμερα η Νέα Δημοκρατία με το ΠΑΣΟΚ και με το ΣΥΡΙΖΑ. Αφού ταιριάζουν σε όλα, γιατί αποτελούν ξεχωριστά κόμματα; Για τις καρέκλες; Μετά τις 21 του μήνα θα υπάρχει κυβέρνηση, η οποία θα απαρτίζεται από δύο έως τρία κόμματα. Ο θεός να μας φυλάξει. Ας σκεφτούμε σε τι κόσμο και σε ποια πατρίδα φέρνουμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

«Πρέπει να επιστρέψουν οι νέοι μας πίσω, να γυρίσουμε πίσω στις ρίζες μας»

ΠτΘ: Η νέα γενιά δυστυχώς φεύγει στο εξωτερικό προς αναζήτηση καλύτερων συνθηκών ζωής και πολύ περισσότερο καλύτερων συνθηκών εργασίας…   

Θ.Τ: Μου θυμίζει την εποχή του ’65 που έφευγαν όλοι. Ειδικά η Θράκη έχει στείλει πολύ κόσμο στη Γερμανία και έχει αφήσει απογόνους πλέον εκεί. Είπαμε ότι αυτή εποχή πέρασε, όταν ήρθαν οι Έλληνες πίσω και δημιούργησαν οικογένειες, όμως τώρα η ιστορία επαναλαμβάνεται. Συγκινούμαι γιατί τον πόνο της ξενιτιάς τον ξέρω από τα παιδικά μου χρόνια και το ζω ακόμη και σήμερα, έχοντας δύο παιδιά στο εξωτερικό.

ΠτΘ: Η νέα γενιά πρέπει να βρίσκεται στο προσκήνιο, ζούμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες και απαιτητικές, άρα θα πρέπει να κοιτάξουμε την Ελλάδα της συνέχειας, του μέλλοντος κατά τη δική σας άποψη και φαντάζομαι του ευρέως κοινού…

Θ.Τ: Πρέπει να επιστρέψουν οι νέοι μας πίσω, να γυρίσουμε πίσω στις ρίζες μας. Να μεγαλώσουν τα χωριά μας και να γεμίσουν ελληνόπουλα. Ο χώρος που με αντιπροσωπεύει είναι ο κεντρώος, δεν με αφορούν τα άκρα. Έχω μάθει να έχω και δεξιό και αριστερό αυτί, να ακούω τους πάντες και τα γυαλιά που φοράω είναι διάφανα, δεν έχουν απόχρωση ούτε πράσινη, ούτε μπλε, ούτε κόκκινη. Έμαθα τον κόσμο να τον βλέπω έτσι, να τους ακούω όλους και να σέβομαι την άποψη τους. Αλλά προς θεού, μη συνεχίζουμε να καταστρέφουμε τη χώρα μας. Ας δώσουμε ευκαιρία στην Ελληνική Λύση, το ΠΑΣΟΚ το δοκιμάσαμε αρκετές φορές. Δοκιμάσαμε και την Νέα Δημοκρατία. Δοκιμάσαμε και τον Τσίπρα. Είδαμε λοιπόν, ότι αυτοί άνθρωποι το μόνο που κάνουν είναι να σκέφτονται τις καρέκλες τους. Κάτι καλό μπορεί να δούμε από αυτή την υπόθεση. Γιατί το απορρίπτουμε; Γιατί θεωρείται μικρό κόμμα; Και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μικρό κόμμα, κατάφερε όμως μέσα σε επτά χρόνια να γίνει κυβέρνηση. Εγώ δεν υποτιμώ κανέναν, έτσι θεωρώ πως δεν αξίζει να υποτιμούμε ένα κόμμα, το οποίο στις τάξεις του έχει ανθρώπους που όλοι δουλεύουν και δεν είναι παιδιά κάποιου κομματικού σωλήνα. Εμείς βάζουμε στο κόμμα λεφτά, δεν περιμένουμε το κόμμα να μας ταΐσει. Έχουμε εισοδήματα ο καθένας, άλλοι είμαστε επιχειρηματίες, άλλοι απόστρατοι, άλλοι γεωργοί. Καλύπτουμε όλο το φάσμα των επαγγελμάτων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.