Θεοδωρικακος απο Εβρο: «Δημιουργουμε ισχυρο ευρωπαικο μετωπο εναντια στην παρανομη μεταναστευση»

Συνάντηση στην Αλεξανδρούπολη με τον Σέρβο Υπουργό Εσωτερικών

Υπογραφή συμφωνίας αστυνομική συνεργασίας σε τουριστικούς προορισμούς των δύο χωρών

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκε την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη με τον Υπουργό Εσωτερικών της Σερβίας Aleksandar Vulin.  Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών επιβεβαιώθηκαν για ακόμη μία φορά οι ισχυροί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών ,ενώ το θέμα που συζητήθηκε εκτενώς ήταν οι παράνομες μεταναστευτικές ροές, με την εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων από την πλευρά της Τουρκίας. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν της συνεργασίας τους για την αντιμετώπιση των κυκλωμάτων διακινητών υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το μεταναστευτικό δεν είναι πρόβλημα της Ελλάδας και της Σερβίας, αλλά αφορά όλη την Ευρώπη.  Ο κ. Vulin ζήτησε από τον κ. Θεοδωρικάκο να μεταφέρει στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη της ευχαριστίες του Σέρβου Προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς για τη στάση που κράτησε κατά τη  διάρκεια της Ευρωπαϊκής  Συνόδου στην Πράγα, αλλά και για τη σταθερή θέση της Ελλάδας στο θέμα του Κοσσόβου.

 Οι δύο Υπουργοί  παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Μιχαήλ Καραμαλάκη και Ελλήνων και Σέρβων υψηλόβαθμων  αστυνομικών   υπέγραψαν  συμφωνία για μεικτές περιπολίες σε τουριστικούς προορισμού των δύο χωρών. Τελευταίος σταθμός ήταν ο φράκτης στις Φέρες. Εκεί ο κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε τον Σέβρο ομόλογό του για την επέκταση του φράκτη σε όλο το μήκος του Έβρο και για το σχέδιο «Ακρίτας».

«Μόνο το 2022, έχουμε συλλάβει πάνω από 1.100 διακινητές, οι οποίοι είναι, πλέον, στα χέρια της Ελληνικής Δικαιοσύνης και θα αντιμετωπίσουν τις ποινές που προβλέπονται» σημείωσε ο υπουργός σε δήλωσή του και διαβεβαίωσε πως  «κάνουμε ό,τι χρειάζεται, για να βάλουμε τέλος στην παράνομη μετανάστευση. Κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να φυλάμε αποτελεσματικά τα σύνορα της πατρίδας μας, που είναι και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τα σύνορα του Δυτικού κόσμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.