«Θασος και Σαμοθρακη: Πολιτες ενος κατωτερου Θεου»

Αιχμές από την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία για την υποβάθμιση του δρομολογίου Πρίνος-Καβάλα και τις καθυστερήσεις των αποζημιώσεων για το μεταφορικό ισοδύναμο

Τη συμπαράστασή της δηλώνει η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία στην απαίτηση 18 φορέων και συλλόγων της Καβάλας και της Θάσου να σταματήσει η υποβάθμιση του δρομολογίου Πρίνος-Καβάλα αλλά και του νησιού γενικότερα.

Όπως υπογραμμίζει η περιφερειακή παράταξη, «το δικαίωμα των κατοίκων της Θάσου για ασφαλείς τακτικές και γρήγορες συγκοινωνίες και στα δυο λιμάνια δεν διασφαλίζεται σύμφωνα με το πρόγραμμα δρομολογίων που έχουν ανακοινώσει οι πλοιοκτήτες» εξηγώντας πως «η γραμμή Πρίνου-Καβάλας είναι κρίσιμης σημασίας, γιατί από εκεί είναι η πιο γρήγορη και πιο φθηνή πρόσβαση (ιδιαίτερα των ασθενών) στην πόλη της Καβάλας και είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί η γραμμή με ικανοποιητικό αριθμό τακτικών δρομολογίων, που να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων».

Ταυτόχρονα η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία καταγγέλλει το γεγονός ότι «οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Σαμοθράκης δεν έχουν αποζημιωθεί για το Μεταφορικό Ισοδύναμο».

Σύμφωνα με την περιφερειακή παράταξη, οι καθυστερήσεις και οι αναβολές πληρωμών έχουν ξεπεράσει τους 12 μήνες, καθώς, ακόμα, δεν έχουν καταβληθεί οι πληρωμές του β’ εξαμήνου του 2022!

«Εμείς, πέρα από τις αρμοδιότητες που εκ του Νόμου θα ασκήσουμε μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, οφείλουμε και δεσμευόμαστε να στηρίξουμε κάθε δίκαιη διεκδίκηση των πολιτών της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης» τονίζει η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.