Θανος Πλευρης: Αν χρειαστει θα εξετασουμε επεκταση της χρησης μασκας

Μέχρι το τέλος Αυγούστου οι αποφάσεις για τα σχολεία

Ανοιχτό το ενδεχόμενο της επέκτασης της χρήσης μάσκας λόγω κορωνοϊού άφησε σήμερα μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο Υπουργός Υγείας κ.Θάνος Πλεύρης.

«Αν χρειαστεί επέκταση στη χρήση της μάσκας θα το εξετάσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πάντως πως στόχος είναι η υποχρεωτικότητα της μάσκας να είναι περιορισμένη, ενώ παράλληλα να υπάρχουν χώροι που θα συστήνεται η χρήση της.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Πλεύρης έκανε λόγο για μια νέα «κουλτούρα» στα μέτρα για την πανδημία υπογραμμίζοντας πως «θα λέμε αυτά είναι τα μέτρα προστασίας, τα συστήνουμε και λέμε ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και που».

Επανέλαβε παράλληλα πως η πρόθεση που υπάρχει είναι να μην επιβληθούν ευρύτερα περιοριστικά μέτρα το φθινόπωρο και τον χειμώνα. «Αν χρειαστούν θα είναι στον απόλυτο ήπιο βαθμό. Δεν πρόκειται να ζήσουμε καταστάσεις περιορισμού δραστηριοτήτων» τόνισε.

Όσο για τα σχολεία υπογράμμισε ότι και εκεί επικρατεί η λογική των όσο γίνεται πιο ήπιων περιορισμών. Όπως ανέφερε , οι συζητήσεις με το Υπ. Παιδείας και τους ειδικούς για τις αποφάσεις θα γίνουν μέσα στις επόμενες μέρες μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Σχετικά με τα επικαιροποιημένα εμβόλια τόνισε ότι θα αναπτυχθούν σε δύο φάσεις με την πρώτη να περιλαμβάνει  την προστασία από μετάλλαξη Όμικρον ως προς την μόλυνση, μαζί με τις παραλλαγές Όμικρον 4-5 και όπως εκτίμησε θα είναι έτοιμα μέχρι το τέλος του έτους.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε πως είναι σημαντικός ο εμβολιασμός με τα τωρινά εμβόλια καθώς προστατεύουν ακόμα από τη βαριά νόσηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.