Θα «φωτιστει» το καστρο της Χωρας της Σαμοθρακης

Και θα αποκατασταθεί ο ναός Αγίου Γεωργίου στο Σουφλί

Με πόρους άνω τους 1 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ της ΠΑΜ-Θ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, δύο νέα έργα για τον πολιτισμό και τον τουρισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, η αποκατάσταση του μεταβυζαντινού ναού του Αγίου Γεωργίου στο Σουφλί και ο νυχτερινός φωτισμός στο κάστρο της Χώρας Σαμοθράκης, εντάσσονται στην Πολιτιστική Διαδρομή της Αρχαίας Εγνατίας Οδού και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας με πόρους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Η αποκατάσταση του ναού του Αγίου Γεωργίου στο Σουφλί χρηματοδοτείται με 830.000 ευρώ και είναι έργο που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Σουφλίου. Στόχος του έργου είναι να επαναφέρει στην αρχική τους μορφή το εσωτερικό και το εξωτερικό του ναού,  το κωδωνοστάσιο και τον περιβάλλοντα χώρο.

Το έργο της εγκατάστασης νέου νυχτερινού φωτισμού στο κάστρο της Χώρας Σαμοθράκης θα υλοποιηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου. Χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια με 245.000 ευρώ και συμπληρώνει παλαιότερο έργο στερέωσης και διαμόρφωσης του κάστρου που υλοποιήθηκε κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο.

Με αφορμή την υπογραφή των αποφάσεων για τις δύο χρηματοδοτήσεις, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε το ναό του Αγίου Γεωργίου στο Σουφλί μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Θανάση Τσώνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Κώστα Βενετίδη, και τους περιφερειακούς συμβούλους Έβρου κ. Βασίλη Δελησταμάτη και κ. Γιάννη Ζαμπουνίδη.

Εκεί έγινε δεκτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό και το Δήμαρχο Σουφλίου κ. Παναγιώτη Καλακίκο, ξεναγήθηκε στο ναό και ενημερώθηκε για τις εργασίες αποκατάστασης που θα πραγματοποιηθούν από στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Σουφλίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.