Θα επιμεινει για το θεμα της στελεχωσης των ασθενοφορων η ΠΑΜΘ

Δέσμευση του Περιφερειάρχη

Τη δέσμευση πως η Περιφέρεια θα συνεχίζει να πιέζει για να λυθεί οριστικά το θέμα της στελέχωσης του ΕΚΑΒ τόσο στη Ροδόπη, που παρουσιάστηκε το πιο οξύ πρόβλημα, όσο και σε όλη την Περιφέρεια, έδωσε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ την Πέμπτη.

Όπως έχουμε αναφέρει, η αποχώρηση προσωπικού από την υπηρεσία είχε ως αποτέλεσμα να κινδυνεύει να μείνει  με ένα ασθενοφόρο η Ροδόπη. Παρόλο που έγινε απόσπαση τριών ατόμων στην περιοχή μας, για δύο μήνες, δεν είχε διασφαλιστεί η παραμονή τους, με κίνδυνο να περιοριστεί η κάλυψη της περιοχής, τελικά όμως την ύστατη στιγμή βρέθηκε λύση για την στέγασή τους.

Όμως η εκκρεμότητα, λόγω έλλειψης προσωπικού, παραμένει, και το θέμα έφερε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας κ. Κώστας Κατσιμίγας, που έκανε έκκληση σε όσους έχουν την διαχείριση να κάνουν υπερβατικές κινήσεις, με σκληρή όχληση στο Υπουργείο για να κάνουν προσλήψεις.

Τόνισε δε πως υπάρχουν άνθρωποι στην Κομοτηνή που έχουν την απαραίτητη εκπαίδευση, αλλά δεν γίνεται προκήρυξη για τις θέσεις.

Απαντώντας ο Αντιεπριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης σημείωσε πως βρέθηκε προσωρινή λύση, για να μπορέσει να λειτουργήσει το δεύτερο ασθενοφόρο, και τόνισε πως χρειάζεται συνεργασία με την πολιτεία για πιο μόνιμη λύση, και θα είναι συμπαραστάτες στην προσπάθεια αυτή.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος που τόνισε πως έχουν κάνει επανειλημμένα οχλήσεις για το θέμα, μαζί με άλλα κρίσιμα θέματα της περιοχής, τόνισε πάντως πως θα επιμείνουν σε αυτό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.