Θα αποτυχει για ακομη μια φορα η Χριστουγεννιατικη αγορα στην Κομοτηνη;

Κριτική από την αντιπολίτευση για έλλειψη εκδηλώσεων στο πάρκο που δεν θα μπορέσουν να στηρίξουν την αγορά

Με μεγάλη επιφύλαξη υποδέχτηκε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κομοτηνής την εκ νέου προσπάθεια της Δημοτικής αρχής να λειτουργήσει Χριστουγεννιάτικη Αγορά στο Πάρκο της Αγίας Παρασκευής, μια προσπάθεια που τα προηγούμενα χρόνια στέφθηκε με πλήρη αποτυχία.

Συνολικά θα διατεθούν δέκα εγκρίσεις συμμετοχής στην Χριστουγεννιάτικη αγορά του Δήμου Κομοτηνής, που θα λειτουργήσει στο άλσος πάρκο της Αγίας Παρασκευής, με πωλούμενα είδη όπως: Σάντουιτς ή σφολιατοειδή ή συναφή είδη που θα φυλάσσονται σε ειδικά ψυγεία και θερμοθαλάμους-ζαχαρώδη είδη και παραδοσιακά γλυκά, αναλόγως, ξηροί καρποί, ψημένα κάστανα από φορητές εγκαταστάσεις, μαλλί της γριάς- ποπ κορν από φορητές εγκαταστάσεις έψησης, χριστουγεννιάτικα είδη – χειροποίητα, αποξηραμένα άνθη και ιδίως όσα δικαιολογούνται από το πνεύμα των ημερών.

Η διάρκεια χρονικής ισχύος θα είναι είκοσι τριών ημερών, από 10 Δεκεμβρίου 2022 μέχρι 02 Ιανουάριου 2023.

Το τέλος για ολόκληρο το χρονικό διάστημα λειτουργίας της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς καθορίζεται στο ποσό των 100 ευρώ για τις θέσεις με τους οικίσκους και στο ποσό των 50 ευρώ για τις θέσεις χωρίς οικίσκους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, από 21- 11- 2022 ημέρα Δευτέρα έως 30-11-2022 ημέρα Τετάρτη.

Κριτική από την αντιπολίτευση

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής κλήθηκε να καθορίσει τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης της αγοράς, και να ορίσει επιτροπή διενέργειάς της, και ενώ η Σύμπραξη Προοπτικής έδωσε την θετική της ψήφο, άσκησε κριτική για την εφαρμογή της.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής κ. Αντώνης Γραβάνης, που είναι και πρόεδρος του ΕΒΕΡ, σχολίασε πως κάθε χρόνο γίνονται τα ίδια λάθη, και πως θα πρέπει πρώτα να ανακοινωθούν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου, και στη συνέχεια να προχωρήσουν σε δημοπρασία, ενώ εξέφρασε και επιφυλάξεις για το θεματικό πάρκο που υπόσχεται να στήσει φέτος ο Δήμος στο πάρκο.

Εξέφρασε δε την ανησυχία του πως πάλι θα δούμε το πάρκο άδειο τα Χριστούγεννα, και τα λεωφορεία να φεύγουν για Αλεξανδρούπολη και Δράμα όπως τις άλλες χρονιές.

Κριτική άσκησε και ο δημοτικός σύμβουλος, και πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης κ. Ανέστης Βαφειάδης, που σημείωσε και αυτός ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερες εκδηλώσεις, για να υπάρξει ενδιαφέρον από τους επαγγελματίες, και ότι ο σχεδιασμός θα πρέπει να γίνεται σε συνεργασία με τους επαγγελματίες από τις αρχές του φθινοπώρου.

Απαντώντας ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γκαράνης σημείωσε πως υπήρξαν ζητήματα ενημέρωσης των επαγγελματιών εκ μέρους των επιμελητηρίων και των ομοσπονδιών, ενώ και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν είναι συγκεκριμένη.

Θεωρεί δε πως θα υπάρξει ενδιαφέρον, και πως έχει ήδη εκδηλωθεί, ενώ για το πρόγραμμα της ΔΚΕΠΠΑΚ, σημείωσε πως βγάζει κάθε χρόνο πρόγραμμα για τις δράσεις της, με εκδηλώσεις στο πάρκο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.