Θα απεχει απο την εκλογη νεου προεδρου στο Δημοτικο Συμβουλιο Ιασμου η «Λαικη Συσπειρωση»

Παν. Σπορίκης: «Οι διαφορές δημάρχου και προέδρου δεν αφορούν ουσιαστικές διαφωνίες για κομβικά ζητήματα στην άσκηση πολιτικής στο Δήμο Ιάσμου»

Τους λόγους για τους οποίος θα απέχει από την εκλογή νέου προέδρου στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιάσμου εξηγεί σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση και ο επικεφαλής κ. Παναγιώτης Σπορίκης.

«Η Λαϊκή Συσπείρωση από θέση αρχής δε σχολιάζει και δεν παρεμβαίνει στις εσωτερικές διεργασίες και εξελίξεις αντίπαλης παράταξης» ξεκαθαρίζει αρχικά ο κ. Σπορίκης και σπεύδει να συμπληρώσει πως «άλλωστε αυτές δεν αφορούν ουσιαστικές διαφωνίες σχετικά με κομβικά ζητήματα για την άσκηση της πολιτικής στο επίπεδο του Δήμου Ιάσμου. Ουδέποτε ως σήμερα υπήρξε διαφοροποίηση στα βασικά, μεταξύ του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου. Από κοινού υλοποιούν μια πολιτική που φορτώνει τα βάρη στις πλάτες του λαού, με ενίσχυση της ανταποδοτικότητας των όποιων ανεπαρκών υπηρεσιών, μετατρέποντας το Δήμο σε Ανώνυμη Επιχείρηση».

Ο κ. Σπορίκης υπογραμμίζει πως η «επείγουσα ενημέρωση», για την «ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ» σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, ώστε να εκλεγεί νέος πρόεδρος, αποτελεί προβληματική πρακτική και την καταγγέλλει, γνωστοποιόντας πως «η θέση και στάση της παράταξής μας είναι γνωστή και η ορθότητά της επιβεβαιώνεται από την ίδια την πραγματικότητα: είμαστε ριζικά αντίθετοι στο νομοθετικό πλαίσιο που συνδιαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια, στη βάση του οποίου έχουν εκχωρηθεί σημαντικές αρμοδιότητες και λειτουργίες από τα Δημοτικά Συμβούλια σε επιτροπές, με σκοπό να περνά “αλώβητη” η αντιλαϊκή πολιτική. Το συνολικό θεσμικό πλαίσιο είναι αντιδραστικό, αφού θωρακίζει το τοπικό αστικό κράτος για να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και επιτελικά προς όφελος των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων».

«Σε αυτό το θεσμικό πλαίσιο είναι ενταγμένος ο ρόλος του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που επί της ουσίας δεν έχει καμία αρμοδιότητα. Για όλους τους παραπάνω λόγους η Λαϊκή Συσπείρωση – όπως είναι η πάγια στάση μας – θα απέχουμε από τη διαδικασία αυτή» τονίζει κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.