Τεχνικο Συμβουλο για το Φραγμα Κομψατου θα παρει η ΠΑΜΘ

Ώστε να αναδειχθούν τα οφέλη για την περιοχή και να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες για περιβαλλοντικά ζητήματα

Τεχνικό σύμβουλο για να καταφέρει να κλείσει τις τελευταίες εκκρεμότητες στα Περιβαλλοντικά, και να μπορέσει να εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που απαιτείται για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το φράγμα Κομψάτου, θα αναζητήσει η Περιφέρεια ΑΜΘ.

Το κονδύλι για τον Σύμβουλο εντάχθηκε στο Ετήσιο πρόγραμμα δράσης της Περιφέρειας με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Τσαλικίδη να επισημαίνει πως ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία, θέλοντας να καταδείξουν πως το Φράγμα θα έχει μόνο θετικά να δώσει στην περιοχή, και να κατευνάσει τυχόν περιβαλλοντικές ανησυχίες που μπορεί να προκύψουν.

Πέρα του Τεχνικού Συμβούλου, προχωρούν μια σειρά από μελέτες, μεταξύ των οποίων μια για τη συλλογή και καταγραφή των ρεμάτων στη Ροδόπη, με τη δημιουργία βάσης δεδομένων, ψηφιακά και έντυπα, ώστε να μπορούν να αποτυπώνουν την αποτελεσματικότητα σε καθαρισμούς και την ανθεκτικότητα σε πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο κ. Τσαλικίδης υπεραμύνθηκε της καθυστέρησης στην εφαρμογή αυτής της καταγραφής, σημειώνοντας πως ακόμα γίνονται έργα 5 εκ. ευρώ σε καθαρισμούς και αναχώματα, με αποτέλεσμα μια τυχόν αποτύπωση νωρίτερα να είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει σωστή εικόνα σε όλη τη Ροδόπη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η περιφέρεια θα προχωρήσει και σε μελέτη για την αναβάθμιση της περιοχής κοντά στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, στην ανατολική έξοδο της πόλης, με τη δημιουργία, μεταξύ άλλων, και διάβασης ΑμεΑ, ώστε να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.