ΤΕ Ροδοπης ΚΚΕ: «Ακριβο σπορ» ο ερασιτεχνικος αθλητισμος

Απαραίτητη η συντήρηση του κλειστού γυμναστηρίου του 4ου Γυμνασίου που γίνεται το Komo Basket League

Η απουσία στήριξης και τα προβλήματα στα οποία καλούνται να ανταπεξέλθουν οι βετεράνοι και ερασιτέχνες μπασκεμπολίστες του Κomo Basket League αποτέλεσαν την αφορμή για την ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ να σχολιάσουν την κατάσταση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Η νομαρχιακή οργάνωση του κόμματος σε ανακοίνωσή της χαιρετίζει «όλους τους αθλητές των ομάδων και όλους όσους με μεράκι φροντίζουν ώστε το πρωτάθλημα να γίνει πράξη» και καταθέτει την άποψη πως είναι σημαντικό στοιχείο του πρωταθλήματος η μαζικότητα και η συμμετοχή εργαζομένων και ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων τόσο ως αθλητές, όσο και ως θεατές, γιατί ο αθλητισμός δεν πρέπει να θεωρείται πολυτέλεια αλλά καθολικό δικαίωμα.

Κακοσυντηρημένο γήπεδο που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες

Καταγράφοντας ωστόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η διοργάνωση, η ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ περιγράφει: «Όσον αφορά το Komo Basket League, κάθε αθλητής πληρώνει συνδρομή που καλύπτει έξοδα του πρωταθλήματος. Οι όποιες παρεμβάσεις για να γίνει το πρωτάθλημα πιο λειτουργικό έγιναν με εργασία μελών του Σ.Β.Ε.Κ.ΚΟ. και τα έσοδα των συνδρομών. Αγοράστηκε και τοποθετήθηκε φωτεινός πίνακας, έγιναν εργασίες στα αποδυτήρια και τους γύρω χώρους, εγκαταστάθηκαν τα γραφεία της γραμματείας και οι πάγκοι ενώ υπάρχει η σκέψη να αγοραστούν δυο καινούριες μπασκέτες  αφού οι τωρινές είναι προβληματικές.

Προβληματικό και επικίνδυνο για τραυματισμούς είναι και το παρκέ του γηπέδου ενώ μαζί με το χειμώνα ήρθε και το πρόβλημα της θέρμανσης. Το γήπεδο παραμένει κρύο, αφού ο καυστήρας του γηπέδου έχει βλάβη, παρά το γεγονός ότι οι αθλητές κλήθηκαν να καλύψουν το κόστος του πετρελαίου και αυτός είναι ένας ακόμα παράγοντας που αυξάνει τις πιθανότητες τραυματισμού. Μιλάμε λοιπόν για ένα κακοσυντηρημένο γήπεδο στο οποίο οι αθλητές πληρώνουν εκτός των άλλων και ενοίκιο στην αρχή του πρωταθλήματος. Μιλάμε για ένα γήπεδο το οποίο δε χωράει τις ανάγκες των ομάδων με αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται προπονήσεις μέχρι τα μεσάνυχτα σε εργάσιμες μέρες».

«Αυτό που ενδιαφέρει την Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή δεν είναι τα πολλαπλά κοινωνικά οφέλη του ερασιτεχνικού μαζικού αθλητισμού αλλά το εμπορικό κομμάτι»

Συνοψίζοντας, η νομαρχιακή οργάνωση του κόμματος εξηγεί πως η διοργάνωση του Komo Basket League στηρίζεται οικονομικά στους ίδιους τους συμμετέχοντες με το Δήμο Κομοτηνής να ακολουθεί την πεπατημένη των περισσότερων Δήμων πανελλαδικά. «Αποδεχόμενος δηλαδή την κεντρική πολιτική γραμμή της υποχρηματοδότησης και της ανταποδοτικότητας περνάει τις αρμοδιότητες του και τα κόστη στους “ωφελούμενους” αναγκάζοντάς τους να βρίσκουν πόρους από χορηγούς».

«Αυτό που ενδιαφέρει την Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή» συνεχίζει το ΚΚΕ Ροδόπης «δεν είναι τα πολλαπλά κοινωνικά οφέλη του ερασιτεχνικού μαζικού αθλητισμού αλλά το εμπορικό κομμάτι. Το αποδεικνύει και η στάση τους σχετικά με τη διοργάνωση του 10ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης που θα γίνει στην Κομοτηνή τον ερχόμενο Μάιο. Προβάλουν τον κόσμο που θα επισκεφθεί την πόλη για ένα τριήμερο ως ανάσα για την αγορά της πόλης. Είναι αυτό το τριήμερο όμως που θα λύσει τα προβλήματα των μικρών επαγγελματιών; Πού ήταν ο Δήμος και η Περιφέρεια όταν ψηφιζόταν το νέο φορολογικό νομοσχέδιο; Βρέθηκαν στο μήπως πλευρό όσων κινητοποιήθηκαν κόντρα σε αυτό; Αυτό που βλέπουμε στο Komo Basket League είναι κομμάτι της μεγάλης εικόνας. Η λογική που βάζει τις ανάγκες των πολλών σε δεύτερη μοίρα. Φωτιές, πλημμύρες, σιδηρόδρομος… Πάμε και όπου βγει όταν δεν υπάρχουν κέρδη για το κεφάλαιο. Απαξίωση και υποχρηματοδότηση για όσα αφορούν τις κοινωνικές ανάγκες της πλειοψηφίας. Αυτή είναι η γραμμή όλων των κυβερνήσεων που εξειδικεύεται και σε τοπικό επίπεδο». Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα διεκδίκησης και αγώνα στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, στους αθλητές και γονείς, ενάντια στην εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, για σύγχρονες δημόσιες αθλητικές υποδομές για όλους με επαρκή στήριξη από το κράτος.  Καλεί δε την δημοτική αρχή να μεριμνήσει ώστε να εξασφαλιστεί άμεσα η απαραίτητη συντήρηση του κλειστού γυμναστηρίου του 4ου Γυμνασίου για να είναι ασφαλές για τους αθλητές με την απαραίτητη θέρμανση. Ταυτόχρονα, να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου Κομοτηνής χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.