Ταξη στη χρηση των οχηματων της βαζει η Περιφερεια ΑΜΘ

Θα επανέλθουν τα διακριτικά σε όλα τα οχήματα, ενώ οι εκτός ωραρίου μετακινήσεις θα έρχονται στην Οικονομική Επιτροπή

Στην επανατοποθέτηση των διακριτικών σε όλα τα οχήματα της Περιφέρειας με κρατικές πινακίδες προχωρά η Περιφέρεια ΑΜΘ, ενώ με εγκύκλιο έχει δοθεί η εντολή οι κινήσεις εκτός ωραρίου να εισάγονται ως ξεχωριστά θέματα προς έγκριση στην Οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας, ώστε να υπάρχει μια τάξη στο θέμα των μετακινήσεων των περίπου 150 οχημάτων της.

Αυτό τόνισαν τόσο ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος όσο και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Παύλος Δαμιανίδης, απαντώντας σε επερώτηση του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας κ. Κώστα Κατσιμίγα στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου.

Ο κ. Κατσιμίγας στην επερώτησή του είχε μιλήσει για κατ’ εξακολούθηση παρατυπίες στην εμφάνιση και τη χρήση οχημάτων της ΠΑΜΘ, από την αποξήλωση των διακριτικών από τι πόρτες πολλών επιβατικών οχημάτων της Περιφέρειας, τα οποία χρησιμοποιούνται από τους χωρικούς και κάποιους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες, ακόμα σε κάποιες περιπτώσεις και συμβούλους ή συντονιστές.

Ο κ. Κατσιμίγας, αφού αναφέρθηκε σε περιπτώσεις που η χρήση εκφεύγει των υπηρεσιακών καθηκόντων, σημείωσε πως την ίδια ώρα η έλλειψη οχημάτων αλλά και η δυσκολία μετακινήσεων λόγω του περιορισμού κατανάλωσης καυσίμων σε πολλές νευραλγικές υπηρεσίες είναι γνωστή και εμφανής.

Τόνισε μάλιστα πως ήταν πολύ επιφυλακτικός για να καταθέσει την ερώτηση, θεωρώντας όμως πως τα πράγματα έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν, προχώρησε σε αυτή με την ελπίδα ότι θα αρχίσουν να χρησιμοποιούνται τα οχήματα για τις πραγματικές ανάγκες, όπως μετακινήσεις για επίβλεψη έργων, υγειονομικούς, κτηνιατρικούς και φυτοϋγειονομικούς ελέγχους και άλλα.

Αλλαγές στην πολιτική της χρήσης των οχημάτων

Από την πλευρά του ο κ. Μέτιος παραδέχτηκε πως το ζήτημα τον προβλημάτισε και αυτόν το φετινό καλοκαίρι, για αυτό και ζήτησε από τον κ. Δαμιανίδη να αναλύσει με λεπτομέρεια το νόμο και τις διατάξεις για όλα τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα της Περιφέρειας, που ανέρχονται σε περίπου 150 με 200.

Μετά από αυτές τις ενέργειες εκδόθηκε εγκύκλιος από τον Γενικό Διευθυντή, με την οποία το πλαίσιο μετακίνησης των υπηρεσιακών οχημάτων, και ποιοι πρέπει να τα οδηγούν, γίνεται πολύ συγκεκριμένο. Έτσι η έγκριση για κάθε μετακίνηση εκτός ωραρίου, είτε αφορά στέλεχος είτε αιρετό, θα έρχεται ως  μεμονωμένο αίτημα στην Οικονομική επιτροπή, που θα δίνει την έγκρισή της.

Από την πλευρά του ο κ. Δαμιανίδης τόνισε πως έχει δοθεί εντολή να αποκατασταθούν τα διακριτικά στα οχήματα της Περιφέρειας, μια διαδικασία που προχωρά.

Όσο για τις κινήσεις, σημείωσε πως πλέον θα είναι δύο κατηγοριών, κινήσεις τακτικής βάσης εντός του ωραρίου, που θα εγκρίνονται γενικά, και κινήσεις εκτός ωραρίου, που θα έρχονται μία μία στην οικονομική Επιτροπή, ώστε να έχει και η αντιπολίτευση εικόνα για το ποιες είναι και τους λόγους για τους οποίους γίνονται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.