Τακης Θεοδωρικακος απο την Κομοτηνη: «Δεν θα επιτρεψουμε ποτε την εργαλειοποιηση του μεταναστευτικου οσο και αν καποιοι προσπαθουν»

«Η ασφάλεια ξεκινά πρώτα από τα σύνορα της πατρίδας μας» το μήνυμα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην συνάντησή του με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής

Ξεκάθαρο μήνυμα προς όσους εργαλειοποιούν το μεταναστευτικό εξ Ανατολών έστειλε από την Κομοτηνή ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος το πρωί της Παρασκευής βρέθηκε στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής όπου τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης κ.κ.Παντελεήμων.

Τον Υπουργό καλωσόρισε με ιδιαίτερα θερμά λόγια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο «οικείο» που δεν χρειάζεται καλωσόρισμα δεδομένης της συνεχούς «παρουσίας» του δια της λειτουργίας των υπηρεσιών ευθύνης του στην περιοχή. Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον Υπουργό για το διαχρονικό ενδιαφέρον του για την περιοχή, καλώντας τον να συνεχίσει με την ίδια ζέση να ενδιαφέρεται για την Θράκη.

Με την σειρά του ο κ.Θεοδωρικάκος ανταπέδωσε τις ευχαριστίες για το θερμό καλωσόρισμα από πλευράς της ΙΜΜΚ ενώ αναφερόμενος στο αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Θράκη η παρουσίαση του οποίου επίκειται δια στόματος του Πρωθυπουργού σε λίγη ώρα, έκανε λόγο για ένα πρόγραμμα που μεταξύ άλλων εγγυάται την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών της περιοχής.

«Η ασφάλεια ξεκινά πρώτα από τα σύνορα της πατρίδας μας» ανέφερε τονίζοντας πως «εκεί βρίσκεται καθημερινά η ελληνική αστυνομία η οποία υλοποιεί το σχέδιο “Ακρίτας” καθιστώντας τα απροσπέλαστα». Ο κ.Θεοδωρικάκος ανέφερε πως μέχρι στιγμής απετράπη η είσοδος 260.000 παράνομων μεταναστών ενώ έχουν συλληφθεί περισσότεροι των 1.400 διακινητών.

«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και είναι το ότι όσοι και για όσο προσπαθούν κάποιοι να εργαλειοποιούν τους δυστυχισμένους αυτούς ανθρώπους, τους παράνομους μετανάστες, από τα ανατολικά της χώρας εμείς δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε ποτέ».

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη εδώ:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.