Ταχυτατη και σε βαθος διερευνηση των εικονικων δικαιολογητικων εμβολιασμου

Η υπηρεσία εσωτερικών Υποθέσεων ανέλαβε την διερεύνηση της υπόθεσης των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού στον Παλαμά Καρδίτσας κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης, ενώ η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης κλιμακώνεται.

O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση – εργασίας με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Υποστράτηγο Ηλία Κοσσυβάκη ζητώντας την ταχύτατη, αποτελεσματική και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης των πλαστών δικαιολογητικών εμβολιασμού.

Την ίδια ώρα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ανεβάζουν την κόντρα σε πολιτικό επίπεδο με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να επιδίδονται σε εκατέρωθεν κατηγορίες.

Με ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για λαϊκισμό, αναφέροντας ότι «κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές» αλλά και ότι «αρνείται και τις κυρώσεις σε επίορκους δημόσιους υπαλλήλους που με εγκληματική ανευθυνότητα εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά». 

Άμεση η απάντηση του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κάνει λόγο εξάντληση των επικοινωνιακών κόλπων της κυβέρνησης. Ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κάνει λόγο για διαστρέβλωση από πλευράς ΝΔ στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλώντας το κυβερνητικό κόμμα για «πολιτική αθλιότητα». Χαρακτηριστικά επισημαίνει: «Η διαστρέβλωση των θέσεων και η στοχοποποίηση των πολιτικών αντιπάλων, είναι η τελευταία καταφυγή των αποτυχημένων και όσων έχουν τεράστιες ευθύνες για την υγειονομική τραγωδία που βιώνει η χώρα, ακόμα και για τα κενά ασφαλείας στη διαδικασία του εμβολιασμού.»

Επίθεση από Οικονόμου σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου υποστήριζε ότι το «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ και το «παρών» του ΚΙΝΑΛ αποτελεί «μια πράξη ακραίας πολιτικής υποκρισίας και καταστροφικού καιροσκοπισμού». «ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ αναζητούν ψήφους ακόμα και στην ακραία παραβατικότητα, αδιαφορώντας για τη ζημιά που γίνεται στην προσπάθεια επιστροφής της ζωής όλων μας στην πληρότητα της. Η άρνηση επιβολής κυρώσεων αποτελεί ηθική και πολιτική κάλυψη της παρανομίας, η οποία στρέφεται πρωτίστως εναντίον της κοινωνίας», υπογράμμιζε ο ίδιος επιχειρώντας να αποδείξει ότι η αντιπολίτευση εκπέμπει ένα θολό μήνυμα. 

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τις αυστηρές κυρώσεις σε όσους βεβαιώνουν, ψευδώς, εμβολιασμούς. Αφού όλο αυτό το διάστημα κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές, τώρα αρνείται και τις κυρώσεις σε επίορκους δημόσιους υπαλλήλους που με εγκληματική ανευθυνότητα εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά. Ο λαϊκισμός χέρι – χέρι με την ανευθυνότητα.

Ξανθός: «Ένα – ένα τα επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης εξαντλούνται»

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε συνολικά μια τροπολογία 6 άρθρων που επεκτείνει (με ΚΥΑ και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών) τη γενικευμένη και τιμωρητική υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Είναι πολιτική αθλιότητα να ισχυρίζεται η ΝΔ ότι αυτή η στάση στην ψηφοφορία στη Βουλή, που ξεκάθαρα συνοδεύεται με στήριξη του καθολικού εμβολιασμού ως πράξη ευθύνης και αλληλεγγύης, συνεπάγεται άρνηση των αναγκαίων κυρώσεων σε επίορκους δημόσιους υπαλλήλους που εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, υπονομεύοντας τη Δημόσια Υγεία και πλήττοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών στο εμβολιαστικό εγχείρημα. Η διαστρέβλωση των θέσεων και η στοχοποποίηση των πολιτικών αντιπάλων, είναι η τελευταία καταφυγή των αποτυχημένων και όσων έχουν τεράστιες ευθύνες για την υγειονομική τραγωδία που βιώνει η χώρα, ακόμα και για τα κενά ασφαλείας στη διαδικασία του εμβολιασμού. Ένα – ένα τα επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης εξαντλούνται και η «γύμνια» στη διαχείριση και στην έλλειψη προετοιμασίας του ΕΣΥ απέναντι στο 4ο επιδημικό κύμα, δεν κρύβεται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.