Τα προβληματα των πυροσβεστικων υπηρεσιων θελει να αναδειξει το ΚΚΕ

Επίσκεψη κλιμακίου του κόμματος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής για να αναδείξει τις παρεμβάσεις του κόμματος για θέματα όπως η στέγασή της

Τα προβλήματα των τοπικών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών γνώρισε κλιμάκιο της ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ αποτελούμενο από τους κ. Νίκο Βαριεμίδη και Γιάννη Λεβέντη, το οποίο ενημέρωσε με τη σειρά του τους πυροσβέστες για τις παρεμβάσεις του ΚΚΕ στη Βουλή για θέματα των πυροσβεστών τόσο γενικότερα, όσο και ειδικά στην Περιφέρεια ΑΜΘ, μεταξύ των οποίων η έλλειψη προσωπικού και το θέμα της στέγασης της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Όπως τόνισε ο κ. Βαριεμίδης, θέλησαν να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για παρεμβάσεις που έκανε το κόμμα τους κοινοβουλευτικά και με άλλους τρόπους αυτό το διάστημα, για να αναδειχθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το πυροσβεστικό σώμα, ειδικά σε ελλείψεις προσωπικού, όπου χρόνο με χρόνο τα πράγματα χειροτερεύουν, ενώ ακόμα και οι προσλήψεις έκτακτου προσωπικού υπολείπονται των αναγκών που υπάρχουν, όπως φάνηκε τα τελευταία χρόνια.

Υποσχέθηκαν στους εργαζόμενους, όσο περνά από το χέρι τους, πέρα από την προβολή και τις ενέργειες που θα κάνει το κόμμα τους, και ενόψει των Ευρωεκλογών, να φέρουν αυτά τα ζητήματα στην πρώτη γραμμή, για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού της Περιφέρειας.

Ανάμεσα στις αναφορές του ΚΚΕ, υπενθύμισε, είναι και το θέμα της ανάγκης μετακίνησης της πυροσβεστικής υπηρεσίας από το κέντρο της Κομοτηνής, και θα συνεχίσουν να πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Να θυμίσουμε πως σε πρόσφατη ερώτηση βουλευτών του Κόμματος προς τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, μεταφέρθηκαν αιτήματα των συνδικαλιστών της Πυροσβεστικής στην ΑΜΘ, όπως η υποστελέχωση του Πυροσβεστικού κλιμακίου  Φερών, η διαχρονική έλλειψη προσωπικού που οδηγεί σε τεράστια κενά, την υπερβολική κήρυξη επιφυλακών, η μη αναγνώριση του επαγγέλματος ως βαρύ, επικίνδυνο και ανθυγιεινό και τις μετακινήσεις προσωπικού της πυροσβεστικής χωρίς κριτήρια και χωρίς χρονικό περιορισμό, για την κάλυψη των ελλείψεων προσωπικού στις διάφορες υπηρεσίες, αλλά και τα κτηριακά προβλήματα που υπάρχουν σε μια σειρά από πυροσβεστικούς σταθμούς, όπως της Κομοτηνής, της Σαμοθράκης κ.α

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.