«Τα κομματα που υπογραψαν τα μνημονια δεν μπορουν δωσουν λυση στο προβλημα του νοσοκομειου»

Η Τ.Ε Ροδόπης του ΚΚΕ για την επίσκεψη Κουρουμπλή στο νοσοκομείο Κομοτηνής

Δριμεία κριτική ασκεί η Τ.Ε Ροδόπης του ΚΚΕ στα όσα εξήγγειλε ο πρώην υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά τη επίσκεψη του στο Νοσοκομείο Κομοτηνής την Τρίτη, τονίζοντας πως έγιναν για ψηφοθηρικούς λόγους. Παράλληλα από το στόχαστρο της κριτικής δεν ξεφεύγουν ούτε η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ στους οποίους η Τ.Ε Ροδόπης του ΚΚΕ καταλογίζει «διαχρονικές ευθύνες για την κατάσταση ασφυξίας του Νοσοκομείου».
 
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση η λύση για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Σισμανόγλειο είναι η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό και η γενναία χρηματοδότηση του από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τ.Ε Ροδόπης του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στα τεράστια προβλήματα λειτουργίας του Γ. Ν Κομοτηνής όπως διατυπώθηκε από τον πρώην υπουργό υγείας είναι 300.000 ευρώ για Επικουρικούς γιατρούς, που αμείβονται απόν προϋπολογισμό του Νοσοκομείου, υπόσχεση για παράταση της θητείας των ήδη υπηρετούντων, αναστολή των μετατάξεων, ουσιαστικά μέχρι τις εκλογές για ψηφοθηρικούς λόγους και προσλήψεις μέσα από τις 4.500 που ανακοινώθηκαν για όλη τη χώρα, για τις οποίες οι διαδικασίες άγνωστο πότε θα λήξουν. Φυσικά δεν αποτελούν άλλοθι για τη Ν. Δ και το ΠΑΣΟΚ οι κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ έχουν διαχρονικές ευθύνες για την κατάσταση ασφυξίας του Νοσοκομείου.
 
Η λύση είναι η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό(νοσηλευτικό, ιατρικό, τεχνικό, διοικητικό) με πλήρη δικαιώματα και η γενναία χρηματοδότηση των νοσοκομείων μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 
Όμως δεν φτάνει μόνο αυτό. Χρειάζεται και η οργάνωση ενός συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που να στηρίζεται σε Κ.Υ και ιατρεία στην πόλη και την ύπαιθρο, με όλες τις βασικές ειδικότητες. Θα είναι συνδεμένο με σχολεία, πανεπιστήμιο, βιομηχανική ζώνη. Θα δίνει έμφαση στην πρόληψη, στα πλαίσιά του θα λειτουργεί φαρμακείο και θα παίζει το ρόλο ,οικογενειακού συμβούλου για θέματα υγείας.
 
Έτσι θα αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο για να παίξει το ρόλο του, με πλήρως οργανωμένο και στελεχωμένο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών(Τ.Ε.Π) και με κλινικές που δεν θα έχουν κενά σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.
 
Τα κόμματα που υπόγραψαν τα μνημόνια, που δεσμεύονται να εφαρμόσουν και το 3ο μνημόνιο, δεν μπορούν δώσουν λύση στο πρόβλημα του νοσοκομείου. Αντίθετα υλοποιώντας συγκεκριμένο σχέδιο θα το συρρικνώσουν και θα υποβαθμίσουν παραπέρα τη λειτουργία του και τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας.
 
Μόνο η πρόταση του ΚΚΕ για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, (αποκλείεται η επιχειρηματική δραστηριότητα),μπορεί να δώσει σίγουρη και σταθερή λύση. Η ενίσχυσή του στις εκλογές, βοηθάει τους εργαζόμενους στον αγώνα τους ενάντια στην υποβάθμιση του νοσοκομείου . Βοηθάει επίσης ,να ανοίξει ο δρόμος για να γίνει πράξη η πρότασή του.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.