Τα εργα του 4ου Σωματος Στρατου στον Ιασμο επισκεφθηκε ο Ευριπιδης Στυλιανιδης

Ευχαρίστησε τις Ένοπλες Δυνάμεις για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση και ζήτησε την επέκταση του έργου

Στα ορεινά του Ιάσμου βρέθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης, προκειμένου να επιθεωρήσει τις εργασίες που προχωρά ήδη με επιτυχία και ταχύτητα το τεχνικό τμήμα του 4ου Σώματος Στρατού για την βελτίωση του δύσβατου ορεινού περιφερειακού δρόμου του Ιάσμου.
 
Τον δρόμο αυτό είχε ζητήσει ο Δήμος Ιάσμου καθώς και ο Βουλευτής Ροδόπης από τον Στρατηγό του 4ου Σώματος και την Ηγεσία του Υπουργείου Άμυνα πριν λίγους μήνες, προκειμένου να διευκολυνθούν οι τοπικοί κτηνοτρόφοι, οι κάτοικοι του ορεινού όγκου της περιοχής και οι κυνηγοί αλλά και για να καταστεί επισκέψιμη η περιοχή, η οποία είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλους. Συμπεριλαμβάνει τα Θρακικά Μετέωρα, τα άγρια άλογα που παραπέμπουν στο ιστορικό Βασίλειο του Διομήδη, το καταφύγιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου που παραμένει αναξιοποίητο καθώς και εξαιρετικούς κυνηγότοπους.

Τον Ευριπίδη Στυλιανίδη ενημέρωσε επί τόπου ο αρμόδιος Διοικητής του 4ου Σώματος για την πορεία των έργων τα οποία προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα.

 
Ο Βουλευτής Ροδόπης ευχαρίστησε τις Ένοπλες Δυνάμεις για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση και ζήτησε να παραταθεί για εύλογο χρόνο η παρουσία των συνεργείων στην περιοχή, ώστε να ολοκληρωθεί το σύνολο του έργου και αν είναι δυνατό αυτό να επεκταθεί μέχρι το καταφύγιο και τα Θρακικά μετέωρα, δηλαδή εκτός από τα 22 εγκεκριμένα χιλιόμετρα άλλα 7.
 
Όπως δήλωσε, «τέτοιες παρεμβάσεις συμβάλουν με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για την Πολιτεία και τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και ποιότητα να έχουμε έργα που θα διευκολύνουν στην προσβασιμότητα, την ανάδειξη της περιοχής με στόχο την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού που θα προβάλει την ομορφιά και τον φυσικό και ιστορικό πλούτο της ορεινής Ροδόπης. Παράλληλα η διασφάλιση της προσβασιμότητας από τα συνεργεία του Στρατού μας θα εγγυηθούν την ασφάλεια των κατοίκων και θα ανακόψουν ροές παρανόμων μεταναστών που είχαν παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια μέσα από ορεινά δύσβατα μονοπάτια. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι παράλληλα αντιμετωπίζονται με τις παρεμβάσεις ζημιές που έχουν προκαλέσει ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να αξιοποιηθεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου το ορεινό καταφύγιο και από το Δήμο οι ομορφιές και η ιστορία του ορεινού όγκου της Ροδόπης. Το έργο αυτό αναδεικνύει την κοινωνική προσφορά του 4ου Σώματος στη περιοχή μας, γι’ αυτο ευχαριστώ τον Στρατηγό, τον αρμόδιο διοικητή και όλους όσοι συμβάλουν στην υλοποίηση του έργου. Ιδιαίτερα την πολιτική και φυσική Ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας για τη θετική ανταπόκριση, τον Αρχηγό και κυρίως τον φίλο Υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο για την ανταπόκριση του».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.