Τα εργα απο το Ταμειο Ανακαμψης που αφορουν στη Ροδοπη

Απάντηση του υπουργείο Οικονομικών στην ερώτηση του Ιλχάν Αχμέτ

Σε απάντηση ερώτησης προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών του βουλευτή , Ιλχάν Αχμέτ, για τα έργα που σχετίζονται με το Ταμείο Ανάκαμψης για το νομό Ροδόπης, με διαβιβαστικό έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού κ. Παπαθανάση, παρατίθεται κατάλογος παρεμβάσεων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και αφορούν την Ροδόπη. 

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται:   

Εργασίες για τον καθαρισμό των δασών και δασικών εκτάσεων καθώς και για τη συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου και των αντιπυρικών ζωνών, σε εκτάσεις ευθύνης των Δασαρχείων Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου, Κ. Νευροκοπίου, Σουφλίου, Σταυρούπολης και Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης συνολικού προϋπολογισμού 1,7 εκ. €, στο πλαίσιο της Δράσης 16849 «Εθνικό σχέδιο αναδάσωσης» και ειδικότερα του Προγράμματος προστασίας Δασών Antinero I. 

Περαιτέρω, στο πλαίσιο της ίδια Δράσης περιλαμβάνονται αντιδιαβρωτικά & αντιπλημμυρικά έργα στην Ροδόπη και τον Έβρο τα οποία έχουν ενταχθεί για χρηματοδότηση από το ΤΑΑ με την με την υπ’αρ. 158625ΕΞ2023/27.10.2023 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, και με συνολικό προϋπολογισμό 11 εκατ. €. 

Επιπρόσθετα, στην ίδια Δράση περιλαμβάνονται παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των Δασικών Φυτωρίων Αμβροσίας και Οργάνης Π.Ε. Ροδόπης στους Δήμους Ιάσμου και Αρριανών, αντίστοιχα, με συνολικό προϋπολογισμό 3,3 εκ. €.

Ενίσχυση δύο επιχειρήσεων, με συμμετοχή του ΤΑΑ ύψους 1 εκ. €, στο πλαίσιο της Δράσης 16626 «Οικονομικός Μετασχηματισμός του Αγροτικού Τομέα» και των υποέργων της «Εκσυγχρονισμός του πρωτογενούς τομέα» και «Αναδιάρθρωση καλλιεργειών».

Έργα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατ. €. Περιλαμβάνουν διαφορές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας μεταξύ των οποίων προβλέπεται η αναβάθμιση 70 μη σηματοδοτούμενων διαβάσεων πεζών σε πρότυπες στις Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.

Έργα αστικών αναπλάσεων στον Δήμο Κομοτηνής με π/υ 5 εκατ. €.

Έργα αναβάθμισης, επέκτασης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων επεξεργασίας και καθαρισμού αστικών λυμάτων και επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένου νερού στον Δήμο Κομοτηνής με π/υ 6 εκατ. €.

Έργο συντήρησης και αποκατάστασης περίκεντρου ναού Μαξιμιανούπολης με συμμετοχή ΤΑΑ ύψους 1,4 εκατ. €.

Έργα ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του Γ.Ν. Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» με π/υ 357.584 € και αναβάθμισης και ενεργειακά αποδοτικής ανακαίνισης των Κέντρων Υγείας Σαπών, Ιάσμου και Αβδηρών με π/υ 4,4 εκατ. €.

Έργα εκσυγχρονισμού 12 ΚΕΠ σε όλους τους Δήμους της Π.Ε. Ροδόπης με π/υ 391.730€. Επίσης, το έργο αναβαθμίσεων του δικτύου εναερίων γραμμών του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) σε δασικές περιοχές υλοποιείται μεταξύ άλλων, στους Π.Ε. Ροδόπης και Π.Ε. Ξάνθης με π/υ 721.095€.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.