Συζητηθηκε η επ. ερωτηση του Δ. Χαριτου για τις αναγκες καλυψης σε υγειονομικο προσωπικο του Νοσοκομειου Κομοτηνης

Δεν διέγνωσε πρόβλημα στη στελέχωση του Νοσοκομείου ο υπουργός Υγείας

Ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης απάντησε το πρωί της Δευτέρας στην ολομέλεια της Βουλής στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Δημήτρης Χαρίτου, για τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε υγειονομικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Κομοτηνής και μάλιστα με καταπονημένο το υπάρχον, σε μια στιγμή που το έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη.

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε αναλυτικά στην οριακή λειτουργία της non COVID μονάδας ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κομοτηνής, λόγω έλλειψης προσωπικού,  που εξυπηρετεί όλη τη περιφέρεια.

Αναφέρθηκε επίσης στην  κλειστή ουσιαστικά ουρολογική κλινική του Νοσοκομείου, όπως και στην οριακή λειτουργία της οφθαλμολογικής, καθώς και στην μετατροπή του Νοσοκομείου σε μονοθεματικό μόνο για COVID, αφού προγραμματισμένες επεμβάσεις άλλων ασθενειών μετατίθενται χρονικά σε βάθος χρόνου. Ενώ υπενθύμισε στον υπουργό την πολύ χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη της περιοχής.

«Δεν διαταράχθηκε η λειτουργία της ΜΕΘ»

«Η λειτουργία της ΜΕΘ δεν έχει διαταραχθεί» διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο υπουργός υγείας παραθέτοντας τον τρόπο που έγινε η κάλυψη των κενών που προέκυψαν από τη θέση σε αναστολή υγειονομικών. Όσο για τα υπόλοιπα κενά παρέπεμψε στις προκηρύξεις που έχουν ολοκληρωθεί για να κάνει λόγο για κάλυψη όλων των θέσεων που προκηρύχθηκαν από το Νοσοκομείο Κομοτηνής εκτός από τις ειδικότητες Ψυχιατρικής και Νεφρολογίας. Ωστόσο παραδέχθηκε πως λόγω της περιοχής κάποιες θέσεις αποβαίνουν άγονες για να εξηγήσει πως αυτές τις θέσεις προσπαθούν να καλύψουν προσωρινά με τρίμηνες συμβάσεις που  «λειτουργούν και έχουν καλυφθεί θέσεις αυτών που μπήκαν σε αναστολή» όπως εκτίμησε ο υπουργός.

«Παρουσιάζετε μια ωραιοποιημένη εικόνα»

Στην δευτερολογία του ο βουλευτής απευθυνόμενος στο υπουργό είπε ότι: «δείχνετε να μην ανησυχείτε για την κατάσταση και  παρουσιάζετε μια ωραιοποιημένη εικόνα για τη δύσκολη κατάσταση του Νοσοκομείου Κομοτηνής». Υπενθύμισε στον Υπουργό ότι πριν τέσσερις μέρες ήταν στο Νοσοκομείο η αναπληρωτής υπουργός υγείας , ρωτώντας τον μάλιστα «δεν σας ενημέρωσε η κ Γκάγκα για τις ανάγκες και τα προβλήματα που τις κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και των γιατρών;» 

Ο Βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό να ανακαλέσει την απόφαση αναστολής των περιφερειακών ιατρείων, που θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στην υγειονομική και φαρμακευτική κάλυψη των κατοίκων πολλών οικισμών στη Ροδόπη.

Τέλος εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι ουσιαστικά δεν ενδιαφέρεται για το δημόσιο σύστημα υγείας, αφού εν μέσω πανδημίας άλλαξε το χαρακτήρα του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής μετατρέποντας το καθεστώς του, από Δημοσίου Δικαίου σε Ιδιωτικού Δικαίου. Ενώ  σημείωσε στον Υπουργό ότι η Κυβέρνηση καταργεί τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων στη φύλαξη, την καθαριότητα και την σίτιση και προχωρά σε εργολαβικές συμβάσεις.

Η απάντηση του υπουργού

Στην απάντησή του ο υπουργός, αποφεύγοντας ουσιαστικά να απαντήσει επί της ουσίας κατηγόρησε την αντιπολίτευση για διγλωσσία στο θέμα της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα για την ανάσχεση της πανδημίας. «Κάποια στιγμή θα πρέπει ξεκάθαρα να πεις η αντιπολίτευση: Δεν θέλουμε καθόλου να παίρνουν περιστατικά οι ιδιώτες» υπογράμμισε ο υπουργός ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας εξήγησε πως «βρισκόμαστε σε μια μάχη, βρισκόμαστε στο τέταρτο κύμα, έχουμε υπερδιπλασιάσει τις κλίνες, έχουμε βάλει προσωπικό. Όπου χρειαστεί πολύ οργανωμένα μπαίνουν ιδιώτες και μάλιστα μπαίνουν σε χρόνο που να μην υπάρξει απολύτως κανένας αιφνιδιασμός».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.