Συσκεψη στην Περιφερεια ΑΜΘ για την αποτροπη των ατυχηματων απο οχηματα διακινητων που μπαινουν αναποδα στην Εγνατια Οδο

Με αφορμή πολλαπλά συμβάντα που καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα

Σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, τους Αστυνομικούς Διευθυντές της περιοχής και εκπροσώπους της Εγνατίας Οδό για το θέμα της οδικής ασφάλειας και των ατυχημάτων που σημειώνονται στην Εγνατία Οδό λόγω των περιστατικών εισόδου στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 19 Ιουνίου στην Κομοτηνή.

Η σύσκεψη συγκλήθηκε λόγω συνεχούς επανάληψης των φαινομένων το τελευταίο διάστημα, που σε μια περίπτωση είχε ως αποτέλεσμα τη σύγκρουση δύο οχημάτων, όταν διακινητής μπήκε ανάποδα στο ρεύμα, με αποτέλεσμα έξι νεκρούς.

Η σύσκεψη είχε σαν στόχο να διερευνηθούν οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να αποτραπεί η είσοδος οχημάτων στην αντίθετη κατεύθυνση της Εγνατίας.

Εκ μέρους της Εγνατίας Οδού ο διευθύνων σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Κουτσούκος διαβεβαίωσε ότι η εταιρία θα διαθέσει ό,τι χρειαστεί από μηχανήματα, τεχνικό εξοπλισμό , αλλά και οικονομική παροχή προς την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο της διακίνησης παράνομων μεταναστών στον αυτοκινητόδρομο.

Τόνισε δε πως το τμήμα στο οποίο παρουσιάζονται τέτοια περιστατικά, είναι το τμήμα Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή – Ξάνθη.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος τόνισε πως συγκάλεσαν τη σύσκεψη αυτή για τον καλύτερο συντονισμό για να αντιμετωπισθούν δυσκολίες και επιπλέον προβλήματα που είχαν καταγραφεί και παρατηρηθεί. Επιπλέον εξετάστηκε πώς θα βελτιωθεί η προσπάθεια που γίνεται από την Ελληνική Αστυνομία για την αποτροπή των παράνομων εισόδων μέσω της ΠΑΜΘ.

Αφού τόνισε πως οι λεπτομέρειες θα διαμορφωθούν και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν, επισήμανε πως με τα μέχρι τώρα στοιχεία υπάρχει αποτελεσματικότητα από την προσπάθεια της ΕΛΑΣ, ιδιαίτερα όσο αφορά οχήματα, όμως θα διερευνηθεί πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν στο μέλλον σε ενδεχόμενα όπως η είσοδος στην Εγνατία και η κίνηση των διακινητών στο αντίθετο ρεύμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.