Συσκεψη παραγωγικων φορεων στο ΕΒΕΡ με ευρυ κυβερνητικο κλιμακιο

Νίκος Παπαθανάσης: «Σήμερα θα ακούσετε το σχέδιο μας για τη Θράκη του 2030»

Στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης βρέθηκε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης. Ο κ. Παπαθανάσης είχε διευρυμένη σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής. Στη σύσκεψη επίσης συμμετείχαν από την κυβέρνηση οι: Αθανάσιος Κοντογεώργης, γενικός γραμματέας Συντονισμού, Γεώργιος Καραγιάννης, υφυπουργός για θέματα Υποδομών, Γιάννης Τσακίρης, υφυπουργός Aνάπτυξης και Eπενδύσεων, Κώστας Σκρέκας, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, υφυπουργός οικονομικών, Άκης Σκέρτσος, υπουργός Επικρατείας.

Προσερχόμενος στη σύσκεψη ο αν. υπουργός δήλωσε: «Είναι μια χρονιά στην οποία αναμένεται να κερδίσουμε την επενδυτική βαθμίδα. Το λέω αυτό γιατί σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, στην καρδιά της Θράκης θα μας δοθεί η δυνατότητα να μιλήσουμε για όλα αυτά που έχουν γίνει και όλα αυτά που πρόκειται να γίνουν στο σχέδιο μας για την Ελλάδα του 2030. Επιπλέον θα παρουσιάσουμε το στρατηγικό μας πρόγραμμα που αγγίζει την κάθε μια και τον κάθε ένα, τόσο τους συμπολίτες μας, όσο και τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις και τη δυναμική της περιοχής».

Επικεντρώνοντας στη Θράκη ο κ. Παπαθανάσης έσπευσε να επισημάνει πως «κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη και Νέας Δημοκρατίας, προσπαθήσαμε με πολλούς τρόπους να διευκολύνουμε την εγκατάσταση και τη λειτουργία επιχειρήσεων στη Θράκη. Αυτό φαίνεται και από τη δυναμική που έχει ο νέος αναπτυξιακός νόμους που και στις τρεις περιφερειακές ενότητες δίνει ιδιαίτερα κίνητρα και στο επίπεδο της βαθμολογίας και στο επίπεδο στήριξης των επιχειρήσεων με τη μορφή της επιχορήγησης, κάτι που δεν έχουν οι άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας».

Κλείνοντας ο ίδιος σημείωσε πως «σήμερα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το στρατηγικό σχέδιο Θράκη 2030 για τα χρόνια που έρχονται. Όπως είπαμε, είχαμε πρόγραμμα για την τρέχουσα θητεία μας, σχέδιο οχταετίας και όραμα δεκαετίας. Σήμερα επομένως είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ακούσετε το σχέδιο μας για τη Θράκη του 2030».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.