Συσκεψη για το θεμα των διακινητων στην Εγνατια Οδο στο Υπουργειο Προστασιας του Πολιτη

Στις 6 Αυγούστου παρουσία της Περιφέρειας, των διοικήσεων των αυτοκινητοδρόμων και στελεχών του Υπουργείου Υποδομών

Σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρουσία εκπροσώπων των εμπλεκόμενων Περιφερειών, των διοικήσεων των αυτοκινητοδρόμων και του Υφυπουργού Υποδομών θα πραγματοποιηθεί στις 6 Αυγούστου στην Αθήνα για το θέμα της διαχείρισης περιστατικών επικίνδυνης οδήγησης διακινητών παράτυπων μεταναστών επί της Εγνατίας Οδού και των κάθετων αξόνων.

Αυτό απάντησε σε ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης της Περιφερειακής Σύνθεσης κ. Χριστόδουλου Τοψίδη για το θέμα ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχάλης Αμοιρίδης, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ το απόγευμα της Δευτέρας 31 Ιουλίου.

Ο κ. Τοψίδης κατέθεσε την επερώτηση μετά τα τελευταία περιστατικά κίνησης στο αντίθετο ρεύμα στην Εγνατία, ζητώντας πληροφορίες για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια ΑΜΘ με θέμα τα συγκεκριμένα περιστατικά, ωστόσο η Διοίκηση δεν έχει κοινοποιήσει τα αποτελέσματα αυτής.

Για αυτό και ζήτησε να μάθει ποιο ήταν το αποτέλεσμα της σύσκεψης της 19ης Ιουνίου, ποια είναι η πρόταση της διοίκησης για τη διαχείριση του συγκεκριμένου φαινομένου που απειλεί ειδικότερα τις ΠΕ Έβρου και Ροδόπης, καταθέτοντας προτάσεις για μειωτές ταχύτητας μονής κατεύθυνσης, για τα λεγόμενα καρφιά στις εισόδους κτλ.

Απαντώντας ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Αμοιρίδης τόνισε πως βρίσκονται σε επαφή με την Εγνατία Οδό και την Ελληνική Αστυνομία, κάτι που έγινε και στη σύσκεψη, όμως προς το παρόν δεν υπάρχουν ανακοινώσιμες αποφάσεις.

Επίκειται όμως συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη στην Αθήνα, στις 6 Αυγούστου, παρουσία με τον αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών και τις διοικήσεις των Αυτοκινητοδρόμων, μιας και το πρόβλημα τους απασχολεί όλους.

Τόνισε παρόλα αυτά πως έτοιμες λύσεις δεν υπάρχουν, ιδίως από την πλευρά της Περιφέρειας, μιας και το ζήτημα δεν είναι θέμα τόσο υποδομών, και αφορά την αστυνόμευση παραβατικών συμπεριφορών, που έγκειται στην Αστυνομία.

Υπογράμμισε δε πως η λύση για τα καρφιά για την μη είσοδο αντίθετα στην Εγνατία, δεν θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα, μιας και το 90% των περιπτώσεων αντίστροφης κίνησης επί της Εγνατίας, οφείλεται σε αναστροφή επί του οδοστρώματος, δηλαδή σε όχημα που μπαίνει κανονικά στην Εγνατία, και στη συνέχεια αναστρέφει εντός του ρεύματος, και τα καρφιά στις εισόδους είναι εκτός προδιαγραφών.

Να σημειωθεί πως για το θέμα κατέθεσε και ψήφισμα η Περιφερειακή Σύνθεση, ώστε η Περιφέρεια να αναδείξει το θέμα και να ζητήσει λύση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.