Συσκεψη Αντιπροσωπειας Δικτυου Συνδεσμων Βιοτεχνιων – Βιομηχανιων ΑΜΘ με τον Υπουργο Εθνικης Οικονομιας και Οικονομικων κ. Κωστη Χατζηδακη

Σε προτεραιότητα τα θέματα του Τελωνείου Κήπων και του Μεθοριακού Σταθμού Νυμφαίας

Το Δίκτυο Συνδέσμων Βιοτεχνιών – Βιομηχανιών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με αντιπροσωπεία επιχειρηματιών πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, όπου είχε την ευκαιρία να του θέσει θέματα της Μεταποίησης και της περιοχής γενικότερα.

Σε προτεραιότητα τα θέματα του Τελωνείου Κήπων και του Μεθοριακού Σταθμού Νυμφαίας, όπου ο Υπουργός δεσμεύτηκε να επιταχύνει τις σχετικές ενέργειες, η πρόσβαση των επιχειρήσεων της περιοχής στο τραπεζικό σύστημα με ανταγωνιστικά επιτόκια, ο Αναπτυξιακός Νόμος και η χρηματοδότηση των εγκεκριμένων έργων, ενέργειες για την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της περιοχής, όπως και το θέμα των εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και πληθώρα άλλων ειδικών θεμάτων περιλαμβάνονταν στο Υπόμνημα που του επιδόθηκε.

Οι επιχειρήσεις ευχαρίστησαν τον Υπουργό καθότι ο κ. Κωστής Χατζηδάκης με τις ενέργειες του βοήθησε τα μάλα στην επίλυση και πληρωμή των οφειλόμενων στις επιχειρήσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ από το κίνητρο του Εργοδοτικού Κόστους.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να ξεκινήσει τις ενέργειες για σχεδιασμό μέτρων ενίσχυσης των επιχειρήσεων, συμβατών με το Ευρωπαϊκό Σύστημα, σε συνέχεια του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής για την Θράκη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.