Συσκεψεων συνεχεια για την ακτοπλοικη συνδεση της Σαμοθρακης

Παρουσία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Έβρου

Στο κάλεσμα του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης ανταποκρίθηκαν οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του Έβρου με την παρουσία των κ. Α. Γκαρά και Δ. Ρίζου. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο νησί τη Δευτέρα το μεσημέρι, παρουσία του Δημάρχου κ. Βίτσα, του Προέδρου του ΟΛΑ, κ. Δούκα, δημοτικών συμβούλων και επαγγελματιών συζητήθηκε κυρίως το πρόβλημα της συγκοινωνίας, αλλά και άλλα ζητήματα που αφορούν στον τουρισμό και στον επαγγελματικό κόσμο.
Αρχικά έγινε ενημέρωση σχετικά με τα έργα που δρομολογούνται για την αξιοποίηση των λιμανιών Αλεξανδρούπολης, Καμαριώτισσας και Θέρμων, πρωτοβουλίες που θα λύσουν χρονίζοντα προβλήματα, ενώ θα δημιουργήσουν και νέες προοπτικές.
 
Στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού τόσο με τη γραμμή Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη, όσο και με τη γραμμή Λαύριο – Λήμνος – Σαμοθράκη. Σε ό,τι αφορά την πρώτη γραμμή τέθηκαν ζητήματα διευκόλυνσης των ταξιδιωτών με εισαγωγή συστήματος προκράτησης και ηλεκτρονικής πληρωμής, αναθεώρηση των επιδοτούμενων εισιτηρίων, αλλά και μείωσης των τιμών. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε και η προοπτική λειτουργίας τελωνείου προκειμένου να διευκολύνει σύνδεση με τις τουρκικές ακτές. Επιπλέον, σχετικά με τη γραμμή του Λαυρίου, η οποία ανοίγει κυρίως εμπορική διέξοδο στο νησί, αναμένονται σχετικές πρωτοβουλίες υλοποίησής της.
 
Ενημέρωση για τις κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν έκαναν από την πλευρά τους και οι Βουλευτές, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες συγκοινωνίας, αλλά κυρίως να προκηρυχθεί και να υλοποιηθεί η γραμμή Λαύριο – Σαμοθράκη. Παράλληλα, αποφασίστηκε να καταγραφούν και να συστηματοποιηθούν όλες οι προτάσεις, οι οποίες θα συζητηθούν και σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας και Δήμου, προκειμένου να οργανωθούν και οι περαιτέρω κινήσεις και διεκδικήσεις.
 
Οι Βουλευτές από την πλευρά τους σημείωσαν μεταξύ άλλων, τις δυνατότητες που έχει η Σαμοθράκη για μεγαλύτερη αξιοποίηση ως τουριστικός προορισμός, εναλλακτικούς τρόπους ακτοπλοϊκής σύνδεσης, ενώ δήλωσαν αρωγοί δίνοντας το παρόν σε κάθε πρωτοβουλία των κατοίκων και φορέων του νησιού. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.