Συσκεψεις στην Κομοτηνη ειχε η Συντονιστρια του Γραφειου του Πρωθυπουργου Βορειου Ελλαδος Ελενα Σωκου

Επισκέφτηκε Περιφέρεια, Δήμο και Νοσοκομείο

Την Κομοτηνή επισκέφτηκε την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου η Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού Βορείου Ελλάδος κ. Έλενα Σώκου, που είχε συναντήσεις εργασίας με μια σειρά από φορείς.

Η κ. Σώκου επισκέφτηκε την περιφέρεια ΑΜΘ, όπου είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, τον Δήμο Κομοτηνής, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, καθώς και το Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Στην συνάντησή της με τον Περιφερειάρχη, ο κ. Τοψίδης τόνισε πως η περιοχή έχει πολλές δυνατότητες, και θέλουν να βελτιώσουν την κατάσταση σε αυτή ώστε οι κάτοικοί της να θέλουν να μείνουν στον τόπο και να είναι ικανοποιημένοι από αυτά που τους προσφέρει.

Της παρέδωσε δε και ένα υπόμνημα με τις προτεραιότητες της Περιφέρειας, για να το μεταφέρει προς τον πρωθυπουργό. Ανάμεσα στις προτεραιότητες του υπομνήματος είναι η βελτίωση του Τελωνείου των Κήπων, το φράγμα του Ιάσμου και τα συνοδευτικά έργα του φράγματος Ιασίου, τους κάθετους άξονες της Εγνατίας, το χιονοδρομικό Φαλακρού.

Από την πλευρά της η κ. Σώκου τόνισε πως το γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη έχει αλλάξει ρόλο, και έχει διευρύνει το ρόλο του σε όλη τη βόρεια Ελλάδα. Εξέφρασε δε την ελπίδα πως θα γίνει ένα απαραίτητο και χρήσιμο εργαλείο και στα χέρια των αιρετών, ώστε να ξεπεραστούν ζητήματα που λιμνάζουν για διάφορους λόγους στην περιοχή.

Αναφερόμενη ειδικά στο Τελωνείο των Κήπων, σημείωσε, πως από την πλευρά του Υπουργείου φαίνεται να υπάρχει πρόοδος, και σύντομα αναμένονται εξελίξεις σε αυτό το ανοιχτό ζήτημα, ενώ αναμένεται να υπάρξει παρέμβαση και για το Φαλακρό.

«Είμαι από την περιοχή, την ξέρω πολύ καλά, και πάντα θεωρούσαμε πως είμαστε η αρχή της Ευρώπης και όχι το τέλος της» ανέφερε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.