ΣΥΡΙΖΑ Ροδοπης, Ποταμι και ΚΕΕΡΦΑ Ξανθης καταδικαζουν την επιθεση στα γραφεια του ΚΙΕΦ

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αποδοκιμασία της για την επίθεση που δέχτηκαν την Τρίτη τα γραφεία του κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας, εξέδωσε η Τ.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.
 
«Στις μέρες μας τέτοιου είδους ενέργειες δεν είναι σε θέση να πλήξουν το κλίμα αρμονικής συμβίωσης που έχει εμπεδωθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια στην περιοχή μας. Ως εκ τούτου μόνο ως προβοκατόρικη ενέργεια μπορεί να εκληφθεί και γι αυτό θα πέσει στο κενό» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση η οποία καλεί τις αρμόδιες αρχές να προβούν το ταχύτερο δυνατό στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση. 

Το Ποτάμι «Η επίθεση στα γραφεία του ΚΙΕΦ αποτελεί προσβολή των δημοκρατικών αισθημάτων του ελληνικού λαού»

Για προσβολή των δημοκρατικών αισθημάτων του ελληνικού λαού κάνει λόγο το Ποτάμι σε σχετική ανακοίνωσή του για την επίθεση στα γραφεία του ΚΙΕΦ.
 
«Το Ποτάμι καταγγέλλει την περιθωριακή αυτή συμπεριφορά ατόμων που κάθε άλλο παρά “φρουρούν την Θράκη”. Αντίθετα, προβαίνουν σε ενέργειες ικανές να βλάψουν τα συμφέροντα της Θράκης και των πολιτών της. Γι’ αυτό και επιβάλλεται να συλληφθούν και να προσαχθούν στη Δικαιοσύνη όσοι αποπειράθηκαν τη διατάραξη της ειρηνικής συμβίωσης των Ελλήνων πολιτών» αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης «Τα φασιστοειδή που θρασύδειλα επιχειρούν αυτές τις επιθέσεις μέσα στη νύχτα παίρνουν θάρρος από την ισλαμοφοβία που καλλιεργείται σε ολόκληρη την Ευρώπη»

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης η οποία σημειώνει ότι «αυτές οι επιθέσεις αποσκοπούν στην τρομοκράτηση της μειονότητας και στη διαίρεση μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων» συνδέοντας παράλληλα την εν λόγω ενέργεια με την φασιστική οργάνωση «Το Γεράκι της Θράκης». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε την επίθεση στα γραφεία του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (Dostluk Eitlik Bar Partisi – DEB) στην Κομοτηνή από αγνώστους που υπέγραψαν ως “Φρουροί της Θράκης”, όνομα που παραπέμπει στη φασιστική οργάνωση «Το Γεράκι της Θράκης». Εκτός από τις υλικές ζημιές που προκάλεσαν, έκλεψαν και το όχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Τούρκος βουλευτής της μειονότητας Αχμέτ Σαδίκ.
 
Τα φασιστοειδή που θρασύδειλα επιχειρούν αυτές τις επιθέσεις μέσα στη νύχτα παίρνουν θάρρος από την ισλαμοφοβία που καλλιεργείται σε ολόκληρη την Ευρώπη από την πολιτική της Ευρώπης – Φρούριο που δίνει αέρα στα πανιά των ρατσιστών, όπως φάνηκε από την πρόσφατη εκλογική επιτυχία της Λεπέν στη Γαλλία. Βρίσκουν επίσης πάτημα στον ακροδεξιό συρφετό που έχει αναλάβει “καίρια” πόστα στην κυβέρνηση, φτάνοντας να οργανώσει μέχρι και παρέλαση του επιταφίου από στρατιωτικό τάγμα μέσα σε μουσουλμανικό χωριό!
 
Αυτές οι επιθέσεις αποσκοπούν στην τρομοκράτηση της μειονότητας και στη διαίρεση μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων. Ξέρουμε όμως πολύ καλά ότι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Βρεθήκαμε μαζί -και θα ξαναβρεθούμε- στο αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, στις μάχες ενάντια στα μνημόνια. Όπως ξέρουμε και ότι η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες εκδηλώθηκε με εμφατικό τρόπο πέρα από διακρίσεις με βάση το θρήσκευμα ή την εθνότητα.
 
Η καλύτερη απάντηση στους φασίστες που οργανώνουν επιθέσεις σαν και αυτή, και στην Ευρώπη των κλειστών συνόρων, του πολέμου και της ισλαμοφοβίας είναι η παρουσία όλων μας στην πανελλαδική κινητοποίηση στις 23-24 Γενάρη στον Έβρο που οργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ με τη συμμετοχή και συντρόφων από την Τουρκία με αιτήματα το γκρέμισμα του φράχτη, ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
– Έξω η Frontex – Όχι hot-spots
– Σταματήστε τον πόλεμο – καμιά συμμετοχή της Ελλάδας
– Όχι στην Ισλαμοφοβία»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.