ΣΥΡΙΖΑ Ροδοπης: «Η 8  Μαρτιου ειναι ημερα για να θυμομαστε και να μαθαινουμε απο τους αγωνες των γυναικων»

«Δεν γιορτάζουμε αλλά τιμούμε με σκοπό να εμπνεύσουμε την κοινωνία για ισότητα, αλληλεγγύη και ανθρώπινα δικαιώματα»

Δεν είναι γιορτή αλλά ημέρα αγώνα αναφέρει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης σε μήνυμά της με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η νομαρχιακή οργάνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει ξεχωριστή αναφορά στην αύξηση των γυναικοκτονιών παγκοσμίως αλλά και στον πόλεμο στη Γάζα.

Ακολουθεί αναλυτικά το μήνυμα της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης:

«Η 8  Μάρτιου είναι ημέρα για να θυμόμαστε και να μαθαίνουμε από τους αγώνες των γυναικών και να οργανώνουμε τους αγώνες του σήμερα.

Η 8 Μαρτίου καθιερώθηκε ως Ημέρα μνήμης, έπειτα από πρόταση της Κλάρα Τσέτκιν στη Β΄ Διεθνή Διάσκεψη των σοσιαλιστριών γυναικών το 1910 στην Κοπεγχάγη, της μεγάλης απεργίας, στις 8 του Μάρτη του 1857, στη Νέα Υόρκη, όπου οι διαδηλώσεις των γυναικών εργατριών στα υφαντουργεία πνίγηκαν στο αίμα..

Η 8 Μαρτίου δεν είναι γιορτή. Είναι η σπίθα που άναψε τη φωτιά της αντίστασης και της διεθνιστικής αλληλεγγύης των γυναικών, που γέμισαν τους δρόμους σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Κάποιοι πήραν το μήνυμα, κάποιοι όχι ακόμα. Γι’ αυτό ο αγώνας συνεχίζεται.

Η 8 Μαρτίου  είναι η μέρα που οι γυναίκες αγωνίζονται, για πλήρη εργασία με ασφάλιση, ίσα δικαιώματα για όλες και όλους, για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, για το δικαίωμα στη δωρεάν αντισύλληψη, στην άμβλωση, στη γέννα, ενάντια στο σεξισμό και στις διακρίσεις με βάση το φύλο ή το σεξουαλικό προσανατολισμό, ενάντια στις διακρίσεις κατά των προσφύγων και μεταναστριών.

Η 8 Μαρτίου είναι η μέρα που δεν πρέπει να επιτρέψουμε άλλο ένα όνομα να προστεθεί στη μακριά λίστα των θυμάτων γυναικοκτονιών της χώρας μας και ανά τον κόσμο συνιστώντας ακραία μορφή έμφυλης και σεξιστικής βίας, με κίνητρο την άσκηση κοινωνικού ελέγχου στα σώματα αλλά και στις επιλογές των γυναικών.

Η 8 Μαρτίου είναι η μέρα που το μυαλό μας, η σκέψη μας, το ενδιαφέρον μας στρέφεται στις γυναίκες κάθε ηλικίας, κάθε χώρας, βιοτικού επιπέδου, εκπαίδευσης, θρησκεύματος ή γλώσσας, σεξουαλικού προσανατολισμού, σε εκείνες που στερούνται δικαιωμάτων, όλο και συχνότερα ακόμη και της ίδιας της ζωής, λόγω του φύλου τους.

Δεν γιορτάζουμε λοιπόν, ΤΙΜΟΥΜΕ με σκοπό να εμπνεύσουμε την κοινωνία με τον αγώνα μας για ισότητα, αλληλεγγύη και ανθρώπινα δικαιώματα.

Τιμούμε σήμερα την Ημέρα της Γυναίκας και η σκέψη μας, η καρδιά μας βρίσκεται κάθε στιγμή στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού που υφίσταται μια βάρβαρη επίθεση με θύματα χιλιάδες ανθρώπους, κυρίως άμαχους, γυναίκες και παιδιά με φανερή την διάθεση της εξαφάνισης ενός ολόκληρου λαού.

Ας αφιερώσουμε αυτήν την ημέρα σ’ αυτές τις γυναίκες και ας δώσουμε την υπόσχεση, ότι θα είμαστε κοντά τους σε ό,τι χρειαστεί να κάνουμε και ευχόμαστε να μην αργήσει η ημέρα που θα αποκατασταθεί η ελευθερία και η ανεξαρτησία του παλαιστινιακού έθνους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.