ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Παρεμβαση Αχτσιογλου, Χαριτση, Ηλιοπουλου

Χαρακτηρίζουν «διαλυτική» την κατάσταση στο κόμμα και ζητούν την επίσπευση του Έκτακτου Συνεδρίου

Σε κοινή δήλωση προχώρησαν οι Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης και Νάσος Ηλιόπουλος με τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τις προαναγγελθείσες διαγραφές από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη των Δημήτρη Βίτσα, Πάνου Σκουρλέτη και Νίκου Φίλη.

Στη δήλωσή τους, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτηρίζουν «διαλυτική» την κατάσταση στο κόμμα και τονίζουν την «υποχρέωση να σταματήσει αυτός ο κατήφορος», ζητώντας μάλιστα την επίσπευση του Έκτακτου Συνεδρίου.

Αναλυτικά η δήλωσή τους έχει ως εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε σοβαρότατη κρίση. Η κατάσταση στο κόμμα μας δεν είναι πια ανησυχητική. Είναι διαλυτική. Και έχουμε υποχρέωση – απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας στηρίζουν – να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο.

Οι πολιτικές διαφωνίες είναι υπαρκτές. Για αυτό άλλωστε έχει ήδη προσδιοριστεί η διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου, το οποίο θα πρέπει πια να επισπευσθεί. Η πορεία μας όμως μέχρι αυτό θα πρέπει να διανυθεί με σεβασμό στις προγραμματικές μας θέσεις και στο καταστατικό που ορίζει σαφώς τους κανόνες της λειτουργίας μας. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από λογικές εσωτερικού εχθρού και πρακτικές εκκαθαρίσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει μια μακρά παράδοση εσωτερικής δημοκρατίας με κανόνες και σεβασμό των διαδικασιών. Ακόμα και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η αναζήτηση της σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων ήταν δεδομένη. Η ενότητα προϋποθέτει συλλογικότητα, τήρηση των διαδικασιών, αρχές.

Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι αναγκαία η άμεση συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος. Έχουμε όλες και όλοι ευθύνη για την ενότητα. Και πρώτη απ’ όλους η ηγεσία του κόμματος».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.