ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Γορδιος δεσμος» το χρονοδιαγραμμα για αναδειξη νεου αρχηγου

Ο Στέργιος Καλπάκης εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας  η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Θα συγκληθεί ξανά την Πέμπτη καθώς δεν αποπερατώθηκε η συζήτηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Οι πληροφορίες φέρουν την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου να έχει κλειδώσει ενώ ενεργές είναι και αυτές των Νίκου Παππά, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Παύλου Πολάκη. Το ορόσημο για τα αποκαλυπτήρια είναι η κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου. 

Νωρίτερα, τον Στέργιο Καλπάκη, πρώην αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ όρισε η πολιτική γραμματεία του κόμματος για νέο εκπρόσωπο τύπου μετά και από την παραίτηση της Πόπης Τσαπανίδου. 

Η συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας που ξεκίνησε λίγο μετά τις 4.00 το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε στη σκιά των διαφωνιών για το χρονοδιάγραμμα που αποφάσισε η ΠΓ της περασμένης εβδομάδας, εκλογές αρχηγού 3 και 10 Σεπτεμβρίου με συνέδριο τον Νοέμβριο και εν όψει της κεντρικής επιτροπής του προσεχούς σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση, υπέρ της θέσης Σπίρτζη που ζητεί από την αρχή την εσωκομματική εκλογή να πραγματοποιηθεί Νοέμβριο και όχι Σεπτέμβριο, τάχθηκε ο Παύλος Πολάκης, δηλώνοντας πως «άλλαξε γνώμη».

Άλλες πηγές από παριστάμενους στην ΠΓ αναφέρουν πως «συμβιβαστική» πρόταση κατέθεσε ο Νίκος Παππάς, επικεφαλής της Κίνησης Μελών( πλειοψηφίας) προτείνοντας να διεξαχθεί η εσωκομματική εκλογή σε διάστημα που να δίνει χρόνο μεν στις διαδικασίες αλλά όχι και να τραβάει πολύ σε χρόνο. «Χρησμός» που μεταφράζεται σε παραπομπή της εσωκομματικής εκλογής προς τα τέλη του Σεπτεμβρίου και όχι προ ΔΕΘ, όπως έχει συμφωνηθεί έως τώρα. 

Σημειώνεται πάντως πως κορυφαία στελέχη της Κίνησης Μελών όπως η Όλγα Γεροβασιλη και ο Κώστας Ζαχαριάδης, δεν συμφωνούν με αλλαγή χρονοδιαγράμματος αλλά με την τήρηση του ισχύοντος.

Οι δύο προτάσεις θα τεθούν επί τάπητος στην Κεντρική Επιτροπή του προσεχούς σαββατοκύριακου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.