ΣΥΡΙΖΑ: Επαναφερει το θεμα των πρακτικων της επιτροπης λοιμωξιολογων

Η αξιωματική αντιπολίτευση αμφισβητεί το ότι η κυβέρνηση ακούει τις εισηγήσεις των ειδικών, ενώ αναμένονται οι αποφάσεις για το Πάσχα

Το θέμα της δημοσιοποίησης των πρακτικών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων και των ειδικών επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μία περίοδο που οι αποφάσεις της ενόψει Πάσχα θα είναι καθοριστικές για την εξέλιξη τoυ Covid 19. Αφορμή αποτέλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» που παραθέτει αποσπάσματα πρακτικών στα οποία φέρεται η κυβέρνηση να υποβάλλει στους ειδικούς τις αποφάσεις πρέπει να λάβουν. Θυμίζουμε πως την δημοσιοποίηση των πρακτικών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από το Φθινόπωρο του 2020.

Όπως επισήμανε σε ανακοίνωσή της χθες η αξιωματική αντιπολίτευση «η κυβέρνηση λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας και εκ των υστέρων ζητά την επικύρωσή τους από τους επιστήμονες, χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τα επιδημιολογικά δεδομένα. Τους ανακοίνωσε την απόφασή της για την προμήθεια selftest, τους ανακοίνωσε ποια μέτρα θα εφαρμοστούν και απλά, κάθε φορά, πιέζει για να περάσει το δικό της». Η εικονα αυτή θεωρείτα από τον ΣΥΡΙΖΑ ως τεκμήριο για τις προσωπικές ευθύνες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον οποίο χρεώνει την αποτυχία των απανωτών lockdown των τελευταίων 6 μηνών. Άλλωστε – όπως εκτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ – είναι οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού που έχουν αναλάβει την «μεταφορά» των μηνυμάτων προς την επιτροπή.

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί για άλλη μια φορά το κυβερνητικό αφήγημα σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση αποφασίζει με βασικό κριτήριο της γνώμη των ειδικών. Αντιθέτως θεωρεί ότι συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Δηλαδή η κυβέρνηση έχει την δική της γνώμη και καλεί τους ειδικούς να αποφασίσουν με βάση αυτή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.