ΣΥΡΙΖΑ: Ανεπαρκεστατα τα μετρα «ψιχουλα»

Η στάση που θα κρατήσει στην ψηφοφορία στη Βουλή

Τον τίτλο «ανεπαρκέστατα» βάζει η αξιωματική αντιπολίτευση στα μέτρα- «ψίχουλα» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την στήριξη των πολιτών από την ακρίβεια, όλα δείχνουν πάντως πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσανατολίζεται στην ψήφισή τους.

Η Κουμουνδούρου εξαπολύει ωστόσο πυρ ομαδόν για τις πολυδιαφημισμένες επιδοτήσεις των 12 ευρώ το μήνα για τα καύσιμα, αλλά και το συνολικό πακέτο μέτρων εξαπολύει κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ψεύδεται ισχυριζόμενη ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης την ώρα που την εφαρμόζουν μία σειρά από χώρες της ΕΕ.

Ο Αλέξης Τσίπρας που περιόδευσε στη Θεσσαλονίκη στάθηκε ιδιαίτερα στα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας για ψευδοπιδοτήσεις. «Βλέπουμε την αισχροκέρδεια και τα ουρανοκατέβατα κέρδη των παραγωγών ενέργειας να παραμένουν άθικτα» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας πως αντί η κυβέρνηση να μειώσει στον ΕΦΚ που θα έδινε δυνατότητα 25 ευρώ στο γέμισμα του ρεζερβουάρ του καταναλωτή, δίνει 0,20 λεπτά στο λίτρο. Και επιπλέον, αντί να μειώσει το ΦΠΑ δίνει επιδόματα τα οποία κατά τον Αλέξη Τσίπρα δεν συγκρίνονται καν με αυτά που έδινε η δική του κυβέρνηση και μάλιστα σε περίοδο που δεν υπήρχε ακρίβεια και η χώρα βρισκόταν στα μνημόνια. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε κριτική και στον πρωθυπουργό με την επισήμανση πως ο κ. Μητσοτάκης «εκεί που θέλει να είναι αρεστός είναι», θυμίζοντας τις φοροαπαλλαγές στο μεγάλο πλούτο, τα εκατομμύρια σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στα δισεκατομμύρια σε απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος σχολίαζε πως οι πολίτες θα περίμεναν μία συγγνώμη από τον «εθνικό ψεύτη» όπως αποκαλεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σε σχέση με τις χθεσινές αναφορές του στο briefing τονίζοντας πως οι πολίτες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου όπως πιστεύει ο κ. Οικονόμου αλά θυμούνται ποια παράταξη χρεοκόπησε τη χώρα και ποια έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια αφήνοντας γεμάτα ταμεία.

Την ίδια ώρα στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωνε πως η λήψη μέτρων είναι επί της αρχής κάτι θετικό αλλά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ούτε φθάνουν ούτε έχουν το σωστό μίγμα. Τόνισε επίσης πως όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων καθώς «δεν είναι μόνο τί ξοδεύεις αλλά και αποφασίζεις τί κάνεις και για ποιους το κάνεις». Σύμφωνα με την τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου τα συγκεκριμένα μέτρα είναι εξαιρετικά περιορισμένα σε σχέση με την απώλεια της αγοραστικής δύναμης των πολιτών και επιπλέον δεν ακουμπούν την πηγή του προβλήματος, δηλαδή την αισχροκέρδεια που υπάρχει εδώ και μήνες στην αγορά ενέργειας. Ακόμη, ο τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης χαρακτήρισε το πακέτο της κυβέρνησης ανεπαρκές και αναντίστοιχο με τις ανάγκες που έχουν πολλαπλασιαστεί λόγω της κυβερνητικής αδράνειας τους τελευταίους μήνες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.