Συντομα ανοιγει ξανα γραφειο στην Κομοτηνη η ΕΕΤΑΑ

Θα στελεχωθεί από μηχανικούς που θα βοηθήσουν τους μικρούς Δήμους της ΑΜΘ να αξιοποιήσουν χρηματοδοτικά προγράμματα

Σύντομα θα εγκατασταθούν δύο μηχανικοί της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) στην Κομοτηνή, με στόχο να βοηθήσουν τους μικρότερους Δήμους να αξιοποιήσουν τα χρηματοδοτικά προγράμματα, τόνισε από την Κομοτηνή ο κ. Σπύρος Σπυρίδων, διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ.

Η ΕΕΤΑΑ είναι γνωστότερη για τα voucher για την προσχολική αγωγή και τα ΚΔΑΠ, ένα πρόγραμμα της τάξης των 350 εκ. ευρώ ετησίως, ωστόσο αποτελεί και επιστημονικό σύμβουλο των Δήμων. Έτσι για τη νέα προγραμματική περίοδο έχουν δημιουργήσει μια αρκετά μεγάλη τεχνική υπηρεσία, η οποία βοηθά τους Δήμους που ή δεν έχουν Τεχνική Υπηρεσία, ή αυτή δεν είναι επαρκής.

Όπως εξήγησε ο κ. Σπυρίδων, σε αυτή τη συγκυρία των πολλών προγραμματικών προγραμμάτων, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη περίοδο, οι Δήμοι θέλουν υποστήριξη για να μπορέσουν όλοι να συμμετάσχουν, και να υπάρξει μια ισόρροπη ανάπτυξη στη χώρα.

Αυτό θα ενισχύσει και την κοινωνική συνοχή, μιας και στη χώρα μας υπάρχουν Δήμοι διαφορετικών ταχυτήτων, με αυτούς που έχουν τις μεγαλύτερες δυνατότητες να κάνουν τα περισσότερα έργα, και οι υπόλοιποι να μένουν πίσω.

Ειδικά για την περιοχή μας, έχουν προγραμματίσει την πρόσληψη 2 μηχανικών με έδρα στην Κομοτηνή, που θα αποτελέσουν την «αντένα» τους, και θα έρθουν σε επαφή με τους μικρούς Δήμους σε όλη την Περιφέρεια.

Ήδη έχουν δημιουργηθεί τέτοια γραφεία σε άλλες περιφέρειες, και θέλουν να δημιουργήσουν και ένα γραφείο στην Κομοτηνή, όπου υπήρχε παλιότερα γραφείο της ΕΕΤΑΑ, και σύντομα θα υπάρξει εκπρόσωπός τους που θα έρθει σε επαφή με τους μικρούς Δήμους.

Αυτό θα τους επιτρέψει να βοηθήσουν είτε με την Τεχνική Υπηρεσία, είτε μέσω μιας δεξαμενής μηχανικών με τους οποίους συνεργάζεται η ΕΕΤΑΑ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.