Συντηρησεις 1 εκ. ευρω στους δρομους της Ροδοπης

Στην παλιά ΕΟ μετά τα Φατήριακα, στη Νέα Σάντα και σε άλλους δρόμους που έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες, συνολικού μήκους 7.5 χλμ

Στη συντήρηση – αποκατάσταση και βελτίωση βατότητας τμημάτων του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου Ν. Ροδόπης σε σημεία όπου υπάρχουν προβλήματα για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, θα προχωρήσει η ΠΕ Ροδόπης, μέσα από έργο 1 εκ. ευρώ, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία προκήρυξης.

Οι ασφαλτοστρώσεις που προβλέπονται θα πραγματοποιηθούν σε υφιστάμενα ασφαλτοστρωμένα τμήματα που έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες, τόσο κοντά στην πόλη της Κομοτηνής όσο και σε οικισμούς.

Το συνολικό μήκος επεμβάσεων είναι περίπου 7,5 χλμ ενώ η συνολική επιφάνεια είναι περίπου 44.000 τ.μ. Οι εργασίες κατά περίπτωση περιλαμβάνουν ενδεχομένως απόξεση ασφάλτου ή/και διάστρωση ισοπεδωτικής στρώσης ασφάλτου, τοποθέτηση πλέγματος ενίσχυσης στρώσης κυκλοφορίας στις περιοχές όπου εντοπίζεται έντονη ρηγμάτωση του τάπητα ή καθίζηση του επιχώματος και άλλες εργασίες. Επίσης θα υλοποιηθούν εκσκαφές – καθαρισμοί – επενδύσεις τάφρων και συντήρηση – καθαρισμός μικρών τεχνικών.

Φρεζάρισμα και αποκατάσταση ασφαλτικής στρώσης εντός οικισμού Ν. Καλλίστης

Πού θα γίνουν οι παρεμβάσεις

Το πρώτο τμήμα στο οποίο θα γίνουν παρεμβάσεις είναι η Παλαιά Εθνική Οδός από τη διασταύρωση της Μονής Φανερωμένης περνώντας από Παλλάδιο, Ν. Καλλίστη και Γλυκονέρι.

Εκεί προβλέπεται ασφαλτόστρωση συνολικού μήκους 4.250 μέτρων περίπου και απόξεση ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας (φρεζάρισμα) εντός οικισμών Παλλαδίου και Ν. Καλλίστης. Θα γίνει επίσης καθαρισμός 13 φραγμένων τεχνικών (κιβωτοειδείς οχετοί διαφόρων διαστάσεων), επανεκσκαφή ή/και καθαρισμός φραγμένων τάφρων σε μήκος περίπου 3.000 μέτρων, αλλά και αντικατάσταση φραγμένων σωληνωτών στις συμβολές με τις αγροτικές οδούς.

Αποκατάσταση οδοστρώματος σε μήκος 150μέτρων (ισοπεδωτική στρώση – χρήση πλέγματος – στρώση κυκλοφορίας) στη Χ.Θ. 11+000 από τη διασταύρωση Νέας Σάντας

Το δεύτερο τμήμα είναι αυτό από Νέα Σάντα μέχρι τα Όρια Ν. Έβρου (ύψωμα Άρης), όπου προβλέπεται τοποθέτηση στηθαίων μήκους 1.100 μέτρων, σημειακή αποκατάσταση ασφαλτικών στρώσεων συνολικού μήκους 550 μέτρων και καθαρισμός πρανών.

Το τρίτο τμήμα βρίσκεται στην έξοδο της Κομοτηνής, στην οδό Αδριανουπόλεως, από το Μουσουλμανικό Νεκροταφείο Κομοτηνής, περνώντας την αποθήκη Λιούρτα και φτάνοντας στο ανάχωμα, στο οποίο προβλέπεται ασφαλτόστρωση σε όλο το μήκος των 1.000 μέτρων της οδού και ανύψωση φρεατίων.

Κάθιση επιχώματος εκατέρωθεν της γέφυρας του Πάσσου

Το τέταρτο τμήμα αφορά την έξοδο του οικισμού Πάσσου προς Βραγιά, όπου υπάρχει κάθιση επιχώματος εκατέρωθεν της γέφυρας, και προβλέπεται ισοπεδωτική στρώση και στρώση κυκλοφορίας σε μήκος 100 περίπου μέτρων

Ρηγμάτωση – κάθιση και τροχαυλάκωση του οδοστρώματος στην είσοδο της Αρίσβης

Το πέμπτο και τελευταίο τμήμα είναι η είσοδος της Αρίσβης από Κομοτηνή, όπου προβλέπεται ισοπεδωτική και στρώση κυκλοφορίας συνολικού μήκους 700 μέτρων.

Οι παραπάνω θέσεις δεν είναι περιοριστικές και σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη συντήρησης σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου ο ανάδοχος θα επέμβει κατόπιν εντολής της Υπηρεσίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.