Συντασσεται με τον Χρηστο Μετιο ο Μιχαλης Αμοιριδης

«Ο Χρήστος Μέτιος, ως Περιφερειάρχης έχει ανοίξει τους ορίζοντές του και έχει διευρύνει την δυνατότητα και τη δυναμική που μπορεί να δώσει στην Περιφέρεια»

Την υποψηφιότητά του με τον συνδυασμό του νυν Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος, πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού της ΑΜΘ και όπως ανακοινώθηκε χθες από την 1/1/2023 Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Μιχάλης Αμοιρίδης.

Μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» λίγες ώρες πριν την ανακοίνωσή της ανάληψης της νέας του θέσης ως Αντιπεριφερειάρχη, ο κ. Αμοιρίδης μίλησε για την πεποίθηση που έχει ότι η Περιφέρεια μπορεί να είναι ένας θεσμός που θα κάνει την διαφορά για τους πολίτες, και πως η συμπαράταξή του με τον κ. Μέτιο μπορεί να φέρει αυτό το αποτέλεσμα.

Μάλιστα παρά το γεγονός ότι το όνομά του είχε ακουστεί για το εθνικό ψηφοδέλτιο με την παράταξη της ΝΔ, κάτι που θεωρεί ιδιαίτερα τιμητικό, θεωρεί πως η περιφέρεια είναι ο θεσμός που έχει τους πόρους και τις δυνάμεις να βοηθήσει τους πολίτες και τον τόπο μας, και η δυνατότητα να συνεργαστεί με ανθρώπους από όλη την ΑΜΘ για να προγραμματίσουν πολιτικές και έργα για όλη την Περιφέρεια, είναι κάτι που τον γοητεύει και τον ενδιαφέρει πολύ και για το μέλλον.

Εισακούστηκαν οι παρατηρήσεις

Ο κ. Αμοιρίδης, εκλέχτηκε για πρώτη φορά Περιφερειακός Σύμβουλος με την Περιφερειακή Αναγέννηση το 2014 με επικεφαλής τον αείμνηστο κ. Γιώργο Παυλίδη, όμως αφού ανέλαβε τη διοίκηση ο κ. Μέτιος μετά τον θάνατο του πρώτου, συγκρούστηκε με αυτόν και εκλέχτηκε στο νυν Περιφερειακό Συμβούλιο με την Περιφερειακή Σύνθεση το 2019, πριν αποχωρήσει από αυτήν στα μέσα της θητείας και ξεκινήσει την συνεργασία του με τον κ. Μέτιο, που τελικά οδήγησε και στην συμπερίληψή του στο ψηφοδέλτιο του για το 2023.

Ερωτηθείς για αυτή την εξέλιξη, μετά την σφοδρή κριτική που είχε ασκήσει στην διοίκηση Μέτιου, ο κ. Αμοιρίδης τόνισε πως πολλά από τα ζητήματα που έχει θέσει παλιότερα έχουν δρομολογηθεί, και εισακούστηκαν πολλές από τις παρατηρήσεις που έκανε κατά καιρούς.

«Συνεπώς, ο Χρήστος Μέτιος, ως Περιφερειάρχης έχει ανοίξει τους ορίζοντές του και έχει διευρύνει την δυνατότητα και τη δυναμική που μπορεί να δώσει στην Περιφέρεια, ακούγοντας και άλλους ανθρώπους από άλλους πολιτικούς χώρους» ανέφερε, και αυτό ήταν ένας από τους λόγους που τον έκαναν να θέλει να είναι μαζί του και να ενισχύσει τον αγώνα για την ανανέωση της θητείας του.

Θεωρεί δε πως ο κ. Μέτιος έχει το ισχυρό προβάδισμα να εκλεγεί εκ νέου Περιφερειάρχης από την πρώτη Κυριακή, γιατί θεωρεί πως ήδη χαίρει της εκτίμησης τόσο της εκλογικής βάσης όσο και της ηγεσίας της ΝΔ, αλλά έχει προχωρήσει και σε συνεργασίες με στελέχη που ανήκουν σε άλλους χώρους, με γνώμονα το καλύτερο αποτέλεσμα, και αυτό το βλέπουν οι ψηφοφόροι και το αναγνωρίζουν.

Έτοιμος να βοηθήσει όπου του ζητηθεί

Ο κ. Αμοιρίδης, που ασχολήθηκε αρχικά με τον Τουρισμό, είχε σημαντικό ενδιαφέρον και για πολλά άλλα κομμάτια ευθύνης της Περιφέρειας, όπως ο αγροτικός τομέας, τα έργα υποδομών, αλλά και η υγεία, με τον ίδιο τελικά να ορίζεται Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών από τον κ. Μέτιο μέχρι το τέλος της θητείας.

«Με ενδιαφέρει η χάραξη πολιτικής σε επίπεδο περιφέρειας, και όπου με χρειαστεί η διοίκηση θα είμαι παρών» σημείωσε, τόσο σε αυτή, όσο και στην επόμενη θητεία αν εκλεγεί ξανά.

Όπως τονίζει δε και στο μήνυμά του προς τους ψηφοφόρους της Περιφέρειας, θα είναι συνοδοιπόρος, στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ώστε από κοινού και με τους υπόλοιπους συναδέλφους – συναγωνιστές, που θα πλαισιώσουν τον κ. Μέτιο στην νέα προσπάθεια, να διεκδικήσουν την εμπιστοσύνη τους και όλοι μαζί να εργαστούν για την ολοκλήρωση όσων έχουν ήδη ξεκινήσει αλλά και να σχεδιάσουν από τώρα, τα επόμενα βήματα έργων, δράσεων και πολιτικών που θα φέρουν ακόμη καλύτερες μέρες στον τόπο μας. «Το 2023 ας πορευτούμε όλοι μαζί, για τη Ξάνθη μας, για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μας, για την Ελλάδα μας» καταλήγει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.