Συνεργασια ΣΕΒ-ΠΑΜΘ για την επιταχυνση της αναπτυξης της Περιφερειας

Τον Περιφερειάρχη Χ. Μέτιο επισκέφτηκε κλιμάκιο του ΣΕΒ

Να συνεργαστούν με στόχο την δημιουργία του καλύτερου δυνατού κλίματος για τις επιχειρήσεις στην περιοχή μας, συμφώνησαν ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος και τα μέλη του κλιμακίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) που βρέθηκε στην Κομοτηνή την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, με επικεφαλής τον κ. Ευθύμιο Βιδάλη, Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ.

Το κλιμάκιο του ΣΕΒ επισκέφτηκε την Περιφέρεια πριν την υπογραφή Συμφωνητικού συνεργασίας με το ΔΠΘ, και συμμετείχε σε σύσκεψη με τον κ. Μέτιο και συνεργάτες του.

Μετά την σύσκεψη, ο κ. Μέτιος χαρακτήρισε πολύ σημαντική την παρουσία των μελών του ΣΕΒ στην Περιφέρεια, τονίζοντας πως το βασικότερο θέμα ήταν η στήριξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή.

Για αυτό και ενημέρωσαν τους επισκέπτες τους για τις πολιτικές και τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η Περιφέρεια στον τομέα αυτό, αλλά και συζήτησαν τα επόμενα στάδια και τα προγράμματα που μπορούν να εφαρμοστούν ώστε η επιχειρηματικότητα να στηριχθεί στην πράξη και όχι στα λόγια, όσο αφορά τα ενεργειακά, την εξειδίκευση των στελεχών και άλλα, με τον κ. Μέτιο να επιφυλάσσεται για περαιτέρω ανακοινώσεις όταν όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί προχωρήσουν.

Σημαντικό να επιταχυνθεί η ανάπτυξη της ΑΜΘ

Ο ΣΕΒ πιστεύει πάρα πολύ στην ανάπτυξη της χώρας, αλλά αυτή η ανάπτυξη θα πρέπει να φανεί και στην Περιφέρεια, σημείωσε ο κ. Βιδάλης, για αυτό και βρέθηκαν στην Κομοτηνή για να δουν πώς μπορεί να επιταχυνθεί η ανάπτυξη της ΑΜΘ, η οποία έχει μείνει πίσω. Για αυτό και συνεργαζόμενοι με την Περιφέρεια, το ΔΠΘ αλλά και τις επιχειρήσεις που είναι μέλη τους, αναζητούν τρόπους με τους οποίους μπορεί να γίνει η επίμαχη στόχευση εφικτή, επιδιώκοντας πρόοδο στον ψηφιακό τομέα, στην καινοτομία, τη διασύνδεση με τους νέους ανθρώπους στα Πανεπιστήμια, τις σχέσεις της επιχειρηματικότητας με την κοινωνία κτλ.

Για όλα αυτά θεωρεί πως έχουν βρει πολύ καλούς συνομιλητές, και είναι αισιόδοξοι πως θα πάνε όλα καλά, με την έλευση και χρηματοδοτικών εργαλείων όπως ο Αναπτυξιακός, το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ και άλλα.

Ο κ. Βιδάλης δεν παρέλειψε βέβαια να τονίσει πως ο ΣΕΒ προσπαθεί να είναι ο καταλύτης για να συμβούν όλα αυτά, μιας και επαφίεται στις επιχειρήσεις να κάνουν τις επενδύσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.