Συνεδριασε για δευτερη φορα το Συντονιστικο τοπικο οργανο πολιτικης προστασιας του Δημου Μαρωνειας-Σαπων

Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και η ετοιμότητα του μηχανισμού

Με την παρουσία του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνου Χαριτόπουλου, του κ. Μίλτου Μαυρίδη Αντιδημάρχου Οικονομικών, Ύδρευσης, Αποχέτευσης, Ενέργειας και Πολιτικής Προστασίας, του κ. Δημήτρη Μοσχάκη Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος, του κ. Γρηγόρη Ζερβούλη αναπληρωτή προϊσταμένου Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Μαρωνείας- Σαπών συνεδρίασε το πρωί της Πέμπτης 16 Ιουνίου 2022 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του στρατού, της αεροπορίας, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, της πολιτικής προστασίας Περιφέρειας ΑΜΘ, της Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης, εθελοντικών ομάδων κ.ά.

Σε συνέχεια της πρώτης συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο, το Όργανο συνεδρίασε για δεύτερη φορά με προτεραιότητες την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου 2022.

Εκτός από την ετοιμότητα του μηχανισμού πολιτικής προστασίας, στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών καθώς και η ετοιμότητα σε θέματα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης των συνεπειών δασικών πυρκαγιών.

Ο Δήμαρχος κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, αφού ευχήθηκε το φετινό καλοκαίρι να κυλήσει χωρίς πυρκαγιές διαπίστωσε για ακόμη μία φορά την αγαστή συνεργασία μεταξύ των φορέων που εμπλέκονται με την πυροπροστασία και προσδιόρισε τους άξονες πάνω στους οποίους θα δομηθεί η αντιπυρική προστασία του Δήμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.